pomocy

(31 wyników)
  • Moze ktos mi pomoze, bo jestem juz naprawde zdesperowana. Odkupilam od kolego w polsce karte o2 typu pre paid. Powiedzial, ze wystarczy, ze ja doladuje i moge dzwonic w weekendy do Polski na stacjonarny telefon prawie za darmo. Tymczasem ostatnia rozmowa i to bardzo krotka kosztowala mnie 20 funtow! Blagam powiedzcie mi co jest nie tak, pytalam sie w sklepie, ale kazdy Angol mowi cos innego. tak strasznie mi brakuje dlugich pogaduch z Polska:( Dziekuje z gory za pomoc.
  • proszę o link strony(zagranicznej)gdzie mogę zamieścic ogłoszenie o pracę stanowisko-pomoc domowa,sprzątaczka kraj pracy-cała UE
  • czy ktos mi moze kompetentnie na to pytanie odpowiedziec. pracuje w londynie od 3 miesiecy. bardzo mi zalezy zeby to byla praca legalna. niestety pracodawca (polak oczywiscie) na moje pytania czy to praca legalna zartuje sobie i miga sie. czy ktos mi powie co krok po kroku mam zrobic zeby pracowac legalnie, chodzi mi ociaglosc pracy w polsce mam juz 10 lat i nie chce tego stracic, poza tym czy praca tu i placenie podatkow (o ile je place - czy to powinnam ja czy pracodawca????) upowaznia mni...
  • firma w Berlinie oferuje pomoc w otwieraniu firmy na terenie niemiec tel. 0049 3078899198
  • Serdecznie witam i proszę o pomoc. W Polsce prowadzę działalność gospodarczą i w Niemczech wykonywałem usługi elektryczne dla jednej z firm. Ponieważ właściciel nie dotrzymywał terminów płatności (14 dni) a dostawałem zapłatę po miesiącu lub lepiej postawiłem sprawę jasno. Zalegał mi za ostatnie dwa rachunki i po miesięcznych okresie oczekiwania na zapłatę powiedziałam, że jak do 11 kwietnia nie dostanę zapłaty to przestaje pracować i zjeżdżam do Polski. I tak też się stało. Jeden mi ...
  • no to sie do pana W. odezwe :-) < "http://fahrtfuercents.org/index.php?module=static&mode=map">          
  • Witam. Pilnie potrzebuję pomocy w napisaniu CV w języku angielskim. Nie wiem, czy powinienem tłumaczyć nazwy przedsiębiorstw, gdzie pracowałem, czy też zostawić nazewnictwo polskie. Chodzi o takie nazwy, jak: "Kopalnia Węgla Brunatnego", oraz "Centrum Kształcenia Praktycznego". Jeśli nazwy tych firm powinny być pisane w języku angielskim, to proszę pomoc, jak je napisać. Z góry dziekuję za okazaną pomoc i pozdrawiam wszystkich.
  • Jesli czytasz to i jestes aktualnie na terenie Anglii to mozesz mi bardzo pomoc bez zadnego w zasadzie wysilku. Chodzi mi o to abys sprawdzil/a cene telefonu Nokia 7600 przy zakupie samego aparatu bez aktywacji lub w systemie pre-paid. Chodzi mi o to zeby nie byc zwiazany zadnymi umowami. Bede bardzo wdzieczny. Pozdrawiam.
  • Mój mąż obecnie jest w Anglii i wszedł mu straszny ból w kręgosłup. Miał już coś takiego w Polsce, ale nie wziął ze sobą lekarstwa, tzn. "dicloduo". Czy wie ktoś, jak nazywa się jesgo odpowiednik w Anglii ? Mąż poszedł do pracy, zbliża się weekend i chyba nie zdąży iść do lekarza. Zanim dojdzie do niego lekarstwo ode mnie to minie kilka dni (nawet priorytetem). Proszę o pomoc. Pozdrawiam Ola
  • POMOCY!(4)

Juz gubie sie w tych stronach, posrednictwach, wysylam, dzwonie i nic od roku!!! ja juz nie moge bez pracy a chce cos w koncu znalezc choc na miesiac dwa by cos dorobic.Kto poda jakies prawdziwe namiary??! blagam
  • czesc wszystkim! Moze to nie jet dokladnie to forum, ale widze ze tu piszecie o zyciu w Angli. Potrzebuje BARDZO MOCNO waszej wszystkich pomocy, poniewaz musze napisac wniosek o mieszkanie, a nie wiem jak. Dostalem taki formularz i jest tu pytanie ,,Why do you reqire rehousing with (nazwa spoldzielni mieszkaniowej)?'' Chcialbym napisac, ze bardzo mi sie tam podoba i ze mieszka tru duza ilosc polskich kierowcow, wiec mialbym z nimi duzo kontaktu na pewno. Naprawde bardzo wam forum...
  • No wlasnie, najczesciej pojawiajacym sie watkiem jest pytanie czy ktos moze komus pomoc w znalezieniu pracy nie znajac go wczesniej. Nie rozumiem, czemu tak duzo ludzi zaklada, ze ktos obcy bedzie za nich reczyl. Jak mozna pracodawcy kogos polecac, jak nie znasz jego poziomu jezyka, doswiadczenia zawodowego itd. itp. Druga sprawa, ludzie zadajacy te pytania na forum umieja korzystac z internetu a jednak nie potrafia sami w wyszukiwarce znalezc informacji o mieszkaniu, pracy, komunikacji miej...
  • Witam mam na imie Pawel mieszkam w niemczech od 2 lat jestem tez od 2 lat tu zameldowany , posiadam niemieckie ubezpieczenie itd itd w sumie zyje jak niemiec ale nie moge pracowac w niemczech bo jestem Polakiem moj tato tu mieszka od ponad 20 lat ale nie ma niemieciego obywatelstwa ja mam 21 lat czy moge na podstawie tego ze moj ojciec tu mieszka tyle itd otrzymac mozliwosc pracowanaia w tym kraju czy cos ?? ogolnie bardzo mi zalezy na tym bo ktos kto doskonale wie co i jak trze...
  • mam 19 lat i umiem francuski w stopniu podstawowym. Mam prośbę czy ktoś jedzie do francji do pracy ? na początku lipca? jeśli tak to proszę się wpisywać! albo na moją pocztę goblinek19@wp.pl
  • Moze to nie jest zwiazane z praca ,ale mam taka prosbe maz pojechal do Hiszpanii i problem jest z dzwonieniem strasznie krotko i drogo wychodzi z budki,prosze o doradzenie jezeli ktos jest lub byl w Hiszpanii jakie karty lub moze przez jakie prefiksy wychodzi taniej? podobno jest cos takiego .Z gory dziekuje
  • Mój niemiecki pracodawca powiedział , że w związku z nowymi przepisami , aby nie płacić czegoś tam musi mieć pieczątke o byciu przeze mnie house man/fraun (gospodynią domową?). Wiem że w Polsce Urząd miasta lub gminy potwierdza bycie gospodynią domową. Mam pytanie w tej sprawie. Czy ową gospodynią może być mężczyzna. I jak to załatwić w tym urzędzie? Bardzo proszę o odp.
  • Pracowałem w szwecji przy zbiorze truskawek. Troche mi tam podatku wzieli. Niestety niewiem jak go odzyskać. Może ma ktoś jakieś namiary jakejś firmy co pomoże mi to ściągnąć. Z góry dziękuję.
  • Poszukiwany jest pomocnik do poludnie Frnacji na 3 miesiace albo dluzej. Jezyki nie wymagajace. Mieszkanie zagwarantowane! Kontakt Andreas Swiatek
  • Witam, proszę o pomoc osoby znające się w temacie. Jak długo czeka się obecnie na paszport? Czy są jakieś możliwości przyspieszenia oczekiwania na ten dokument? Co to jest tzw. paszport tymczasowy ważny przez rok? Czy paszport jest absolutnie niezbędny aby wjechać na terytorium Szwajcarii?
  • Jak tam znależć pracę sezonową jeśli nie mam paszportu niemieckiego ... Chcę tam wyjechać do pracy !!! Muszę zarobić na naukę ! Help ... Albo gdziekowliek indziej byle tylko zarobić przez 2/3 m-ce 5 tysięcy zł na studia. Please ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się