Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      pomocy

pomocy

(28 wyników)
    • Witam bardzo prosze o pomoc w badaniach do pracy mgr. Pomoc polega na wypelnieniu ankiety ktora znajduje sie tu: www.moje-ankiety.pl/wypelnij/kwestionariusz/9440/sec-5jhQtCuA oraz na wypelnieniu jednodniowego zapisu zywieniowego (plik WORD tu: kasiulkaa.republika.pl/zapis_zywieniowy.doc ) i odeslaniu go na mojego maila katarzyna.mgr@wp.pl . Z gory bardzo dziekuje!
    • Zapraszamy do współpracy osoby w każdym wieku, lubiące zwierzęta. Jeśli masz dostęp do internetu i chcesz poświęcić bezdomnym psiakom 15 minut dziennie (lub godzinę w tygodniu, ile tylko chcesz!), to znaczy, że właśnie Ciebie szukamy!! Wolontariat polega na dodawaniu ogłoszeń o naszych psiakach do adopcji na portalach ogłoszeniowych. Wysyłamy gotowy tekst i zdjęcia oraz instrukcję dodawania. Czynność banalnie prosta, za to bardzo skuteczna - dzięki ogłoszeniom dom znajduje od 10 do naw...
    • Witam! Szukam dobrego, odpowiedzialnego człowieka, gotowego przygarnąć ślicznego, czarnego, dwuletniego kocurka. Kot został oddany do lecznicy DO UŚPIENIA, ma całkowicie wyleczalną infekcję przewodu pokarmowego - skutek wcześniejszej infekcji wirusowej ( brak szczepień) i złej opieki. Weterynarz postanowił kota uratować, kot jest leczony, otrzymał właściwy pokarm, za parę dni będzie zdrowy - ALE ZOSTAŁO MU TYLKO 3 DNI!!!!!! Dłużej nie może zostać w lecznicy! Proszę o pomoc dla ni...
    • Drodzy wegetarianie! Jestem wrocławianką i mam problem: Gdzie kupować obuwie nieskórzane? Wrocław to w końcu duże miasto, a jednak moje poszukiwania są jak na razie nieskuteczne. Jeśli mozecie, pomóżcie. Thanks from the mountain :)
    • witam, mam pytanie: gdzie moge znalezc zbilansowana i pelna diete wege? nie jem miesa od pol roku, badania sa w porzadku ale niesamowicie wypadaja mi wlosy- przyczyny szukam wlasnie w jadlospisie; nie wiem czego mi brakuje i zaczynam sie martwic. jesli znacie jakis strony gdziemoge szukac informacji bardzi prosze o pomoc; pozdrawiam
    • Rety, nie wiem, co mi sie stalo, co mnie napadlo - w ogole zachowywalam sie jak nie ja... rety... po szesciu latach niczym nie zmaconego wegetarianizmu wlasnie polknelam (doslownie polknelam) kotleta miesnego. Nie wiem, co to bylo, bylo w lodowce (przez wakacje mieszkam z rodzina). Wzielam i zjadlam, a teraz mam ochote wymiotowac. I nie potrafie. Ten smak (raczej niesmak) w ustach doprowadza mnie do szalu. Mylam juz zeby, pije kawe... Rety, co ja zrobilam???!!! Utwierdza mnie t...
    • wczoraj chodzilem sobie po mojej klatce jak mi robole w zoo przyniesli lancza - pol cielaka i tak gadali, ze ja niby tyle miesa jem i to tyle kosztuje i niezdrowe i ze dyrekcja postanowila, ze bede jadl rosliny chca mnie przerobic na roslinozerce! horror! i tak sobie mysle, jak to bedzie i sobie przypomnialem jak raz zjadlem marchefke i rzygalem caly dzien ja chyba zdechne co robic moze ktos pomoze chociaz nie wiem czy to dobre forum ale nie ma forum "miesozernosc" sam j...
    • witam, prawie pięć miesięcy temu urodziłam bliźniaki, dziewczynka wazyła 2,9 kg a chłopiec tylko 1,6 kg i dodatkowo w trzecim dniu po porodzie dostał sepsę, którą na szczęście udało sie zwalczyć, całą ciążę tak jak i wcześniej byłam na diecie wegetariańskiej(jem nabiał i jajka),w ciąży miałam małą anemie która minęła po zastosowaniu żelaza w tabletkach. Po porodzie wszyscy lekarze zaczeli mnie straszyć że źle się odrżywiam i dlatego synek urodził sie taki mały i że powinnam jeść...
    • Pilnie szukam danych dotyczących spożycia warzyw i owoców w 2006 roku! Będę dozgonnie wdzięczny za jakieś linki, pliki itp.
    • Urzywałem dotychczas do zup kostki warzywnej "PRYMAT-KUCHAREK" jednak po wizycie strony sevy seva.sotiko.pl dowiedziałem się że zawarty tam INOZYNIAN DWUSODOWY i GUANYLAN DWUSODOWY to nic jak: E631 E635 które to są pochodzenia zwierzecego. Prawda to???? Zawiera jeszcze glutaminian sodu ale to jest roślinne. Z reszta w innych przyprawach do zup tez sie pojawiaja te dwie wspomniane wyzej substancje obok glutaminianu. Kostki jakiej firmy lub przyprawa do zup zawiera czysty glutamin...
    • Wiem, ze to moze nienajlepsze forum - przepraszam, ze pisze nie na temat, ale szukam szybko pomocy a jestem wege i czytam to forum, wiec pierwsza mysl, jaka przyszla mi do glowy to wlasnie Wy :) Dzis rano zbudzilam sie z zalazkiem jeczmienia na oku i potrzebuje natychmiastowej pomocy. Wege interesuja sie zdrowiem, wiec moze cos madrego mi podpowiecie. Zrobilam sobie rozgrzewajacy oklad na oko i pocieralam oko obraczka. Wiem, ze niektorzy zawiazuja sobie czarna nitke na palec - wi...
    • Mam problem, od dwóch lat jestem na diecie wege, jak dotąd wszystko było okej, ale od ok. miesiąca strasznie zaczęły wypadać mi włosy. Nie wiem już co robić, boję się przejechać po nich szczotką, bo tak strasznie wypadają. Może to przez to ze odstawiłam te tabletki centrum. Staram sie jesć urozmaicone posiłki, moja babcia ma działkę więc zawsze mam warzywa jak nie świeże, to w słoikach albo mrożonki. Czy muszę zacząć jeść ryby czy jest jakiś inny sposób na te włosy proszę o pomoc bo st...
    • mój mąż wyjeżdża do pracy za granice jakie potrawy wegetarianzkie mogę mu zagotowac w słoikach myśle o leczu z cukini proszę o rady bo zmizernieje mi chłopina
    • jestem wegetarianka od około 4 lat..w zasadzie to nie licze dokładnie.. Mięsko odpadło mi samo od razu w ciągu jednego momentu,kiedy dotarło do mnie c w zasadzie my jemy i jak to pozywienie zdobywamy,i ze człowiek w tym kontekscie wcale dumnie nie brzmi.. Poczatkowo nie odrzucało mnie od wszystkiego co miesne..gdy przechodziłam koło stoiska mięsnego,czy -nie daj Boże -sta łam koło niego w kolejce po serek robiło mi sie słabo a twarz nabierała odcienia trawy..potem to sie uspokoiło...
    • Unikam miesa bo ...mi śmierdzi. Wiem to moze dosadne ale prawdziwe. Ale mam ok. 4 godziny dziennie dosc mocny trening (tańćze i prowadze fitness). Ostatnio coraz częsciej xle sie czuje. Łapia mnie wirusy. Zaznaczam że w moim genotypie odnaleziono chorbe nowotworowa. Zmarli na nia moi rodzice. Czy mam pic białkowe odzywki??naprawde nie lubie miesa...a odżywcze batonik nafaszerowane chemia podsywane przez firme kulturystyczna mi jakos no moze niekoniecznie...poradxcie cos...
    • Potrzebuje pomocy!!!!!! Mieszkam w niewielkiej miejscowosci i ludzie tutaj odkad przeszlem na wegetarianizm zaczeli mnie obmawiac. Doczepiaja sie do mojej rodziny i mowia jak to zle wygladam, ze mam anoreksje (jem normalnie), jestem za mlody na taka diete (mam 16 lal), zle wygladam itd. Rodzina wywiera na mnie presje abym skonczyl tak robic bo zle skoncze. Mam ich poprostu wszystkich dosc!!!!!!!!!!!!!!!! Co mam robic???? Jak udowodnic ludziom ze sa w bledzie????? Bo na razie to jest "zbiorowa...
    • Chłopaki i dziewczyny, mam fazę dbanie o środowisko , a sprzątać muszę. Szukam środków czystości - również tych ze sklepu spożywczego, które nie są dziełami Wielkich Koncernów Od Zbijania Kasy. Od razu mówię, że nie interesują mnie namiary na firmy, które robią "ekologiczne" produkty, bo w to jakoś średnio wierzę. Soda oczyszczona zamiast żrącego "Kreta", zwykłe szare mydło zamiast ludwika i ocet do umycia lodówki. Macie jakieś zbliżone patenty? Dźwięczna będę za każdy pomysł. ...
    • Jestem wegetarianką około 5 lat,ale ostatnio mam wrażenie,że straszliwie "Wysuszyła" mi się na tej diecie skóra i zaczęła się coś za szybko starzeć na mój młody wiek.Czy ktoś z WAS może mi napisać,co powinnam uzupełnić ,albo jeśc w większej ilośći w mojej diecie,aby poprawić kondycję skóry?Z góry dziękuję!!!
    • Milego weekendu! Dziekuje wam za odpowiedzie; widze ze mozemy razem koegzystowac. Marchewunia: ty musisz byc bardzo dobra 'z dziecmi', nie? Doku - juz sam nie wiem jak z tym boczkiem ale chyba dobry, nie? Pan o pseudonimie 'chrzanu_chrzani' troche tam zamieszal... do szybkiego uslyszenia! PS Czy wegetarianstwo ma jakis poglad na harmonie energetyczna czlowieka w naturze i czy ma metody stymulowania tychze innymi metodami niz przy pomocy yoga? Krotko mowiac czy stosujecie jaka...
    • www.ipto.info/schronisko.php W schronisku dla bezdomnych zwierząt w WIELUNIU panują tragiczne warunki. Psy nie mają co jeść, są zapchlone i okropnie marzną. POMÓŻMY IM! 18 lutego 2004 r. w godzinach od 10 do 16 odbędzie się zbiórka darów w holu Collegium Novum przy alei Niepodległości 4. Potrzebne są: puszki, sucha karma kasza, ryż, makaron stare koce, ręczniki, prześcieradła obroże, smycze, kagańce miski (najlepiej metalowe) środki na pchły szczotki NIE BĄDŹ OBOJ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się