Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      pomocy

pomocy

(6 wyników)
    • Kupiłam na prezent maszynkę do pieczenia chleba i chciałabym dokupić produkty aby rodzice mogli od razu (następnego dnia po Wigilii oczywiście) upiec chlebek - i stąd moje pytanie i prośba - nie miałam nigdy odczynienia z tym urządzeniem i nie wiem jakie muszę kupić produkty aby było to możliwe? Bardzo proszę o pomoc we wskazaniu produktów i ewentualnie stron gdzie mogę je kupić - będę ogromnie wdzięczna!!!!
    • Robie wino z ryżu. Po oddzieleniu ryzu od wina,spróbowałam-wino było dobre, zlałam do baniaka w celu sklarowania wina i cichej fermentacji.Po 3 tygodniach chciałam zlac juz wino do butelek, próbuje i czuje w winie gorycz.Jak zlikwidować gorycz?Co zle zrobiłam, jak można pozbyc sie tej goryczki?Pomocy-czy moge jeszcze uratowac winko?-pozdrawiam i pilnie czekam na informacje -Julita
    • potrzebuje przepisu na udany biszkopt - bardzo pilne -pozdrawiam Julita
    • Prosze o rade ,jak podać na uroczystą kolacje 12 upieczonych pstrągów. Nie mam pojcia jak to zrobić ,czy usmażyć wcześniej na patelni a potem odgrzać w piekarniku (zastanawiam się czy nie stracą na smaku ) czy jakoś od razu upiec. Może ktoś ma jakiś cudowny sposób ,będę wdzięczna za każdą wskazówke. Pozdrawiam. 9
    • Witajcie! Mam problem z przygotowaniem obiadu dla rodzenstwa z zagranicy.przylatuja w sobote i przyjada w porze obiadu.Musze cos przygotować...myslalam o schabowych,bigosie i kapuscie kiszonej, ale przemyslalam to sobie i jednak to zly pomysl.nie dosc ze zmiana klimatu to ciezko strawne jedzenie,ale mam glowe :-) co mam zrobic?nie znam zadnych przepisow na lekki obiad, w internecie tez nic nie znalazlam procz zupy i nalesnikow.zupe zrobie kalafiorowa albo pieczarkowa, ale co na ...
    • ciotka piekła najprostrze ciasto: poprostu wszystkie składniki miksowała razem i na góre owoce wedle upodobania. Proszę pomóźcie, może ktoś zna na nie przepis, bo ja nie umię się do ciotki dodzwonić ;( Z góry dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się