Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      por

por

(8 wyników)
    • Do tej pory paliłam w co, komin był z pełnej cegły i nie miałam żadnego problemu. Wiosną postawiłam nowy komin z klinkieru, palę w kozie i mam problem. Palę brykietami i suchym drewnem (na pewno suche-mam wilgotnościomierz). Teraz pojawiły się śmierdzące wykwity sadzy na kominie, na nieocieplonym strychu i w mieszkaniu. Myślałam, że przyczyną jest palenie zduszonym ogniem. Majster twierdzi, że spowodowane są dużymi opadami deszczu i śnieg (były takie) i pomoże daszek. Czy ma rację, czy...
    • Mam pytanie: czy dla właściwej wentylacji, okna PCV nalezy mieć cały czas w pozycji rozszczelnianie? Oczywiście oprócz codziennego 1 godz. wietrzenia w zimie. Ja uważam, że tak i walczę z domownikami, którzy mówią, że wpuszczam zimno, czyli są większe rach. za gaz. Czy rzeczywiście tak bardzo to wpłynie na koszty ogrzewania???? Proszę o odpowiedź, bo dojdzie do wojny domowej.
    • Potrzebuję małogabarytowy (!!!) podgrzewacz wody który zmiesciłby sie pod zlewozmywakiem w szafce... Do tej pory miałem DAFIka 7,5 kW oraz Oscara 5c 6,5 kW obydwa wytrzymały 1,5-2 lat i w obydwóch padały grzałki... Potrzebuję naprawde gorącej wody wiec nie moge miec mniej niz ca 7 kW. Czy mozecie polecic jakis trwalszy, mocny ale mały sprzęt? Pzdr.
    • Bardzo proszę o pomoc w następującej sprawie: po przewiezieniu pralki w inne miejsce zapomniałam (moja wina i skleroza, wiem i biję się w piersi) wyjąć blokad z tyłu i niestety włączylam pranie. W momencie wirowania pralka zaczęła chodzić po łazience, jedna z blokad wypadła (wtedy dotarło do mnie że ich nie wyjęłam). Wyłączyłam pralkę, wyjęłam drugą blokadę, przesunęłam pralkę na miejsce, włączyłam ponownie, ale ona dalej chodzi po łazience. Nadmienię że nigdy nie miało to miejsca...
    • Planuje zrobic piwniczke w istniejacym juz domu. Wody gruntowe sa na glebokosci okolo metra ~ poltora (zalezy od pory roku). Jaki material (i w jaki sposob mniej wiecej sie do tego zabrac) najlepiej sie do tego nadaje?
    • Wiem, że są takie gadżety montowane między gniazdem a wtykiem urządzenia, które chcemy podłączyć do sieci, które same włączają i wyłączają wspomniane urządzenie o określonych przez nas godzinach. Chciałbym wiedzieć, czy jest coś takiego, o równie łatwym montarzu, co umozliwi mi włączanie urządzenia (konkretnie bojlera) w dwóch przedziałach czasowych (np. w godzinach 00:00-6:00 i 12:00-14:00)? Gdzie to można kupić i ile kosztuje (rząd wielkości)? Z góry dziękuję za pomoc.
    • Witam Około dwóch miesięcy położyłem u siebie kostkę brukową. Niestety od tamtej pory, jest taki biały osad na tej kostce. Podobno miał się ten osad zmyć,ale niestety przez cały czas jest jak było... Czy macie jakieś pomysły, lub wy sami już sobie z tym poradziliście ?? Jeżeli tak,to będe wdzięczny za info
    • Witam; czytałam na forum dom kilkakrotnie o dwóch rodzajach gresu: szkliwionym i polerowanym. Pisało tu wiele osób, że jeśli gres, to tylko szkliwony, ponieważ polerowany przymuje wszelkie plamy, ślady, których niczym nie da sie usunąć, i które wręcz wgryzają się w płytkę. Projektantka, która wykonuje projekt mojego mieszkania, absolutnie temu zaprzecza i naciska na g. polerowany, celem rozjasnienia ciemnych korytarzy mieszkania. Tu więc pytanie: czym róznią się te gresy od s...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się