por

(16 wyników)
  • To co teraz pora na działki,w najbliszych okolicah dużych miast czy generalnie nawet tych odalonych od miast w odległosci 100 klm,jakie jest wasze zdanie
  • Witam, Szukam informacji, najlepiej od osób z I etapu tej inwestycji na temat dewelopera, likwidacji niedoróbek, jakości wykonania. Może ktoś da namiary na forum mieszkańców bo nie mogę znaleźć nigdzie.
  • Witam wszystkich forumowiczów. Czy ktoś z Was kupił lub słyszał cokolwiek na temat tej inwestycji? Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje. Osiedle wygląda bardzo atrakcyjnie a w porównaniu do sąsiedniego DD to inny świat. Rozważam zakup jednego z mieszkań ale niestety nie znalazłem żadnych informacji na temat tej inwestycji. Bardzo bym prosił także o informacje na temat komunikacji w tamtym rejonie bo obiło mi się o uszy że wyjazd z rana z Berensona graniczy z cudem. Czy to prawda?
  • Na forum dominuje pogląd - forsowany przez grupę zainteresowanych - że obecnie na rynku mamy tysiące ofert sprzedaży i znikome zainteresowanie ze strony kupujących (wiadomo: odpływ spekuły, zajebiste koszty finansowania itp). Zawsze gdy to czytam, mam przed oczami fragment biograficznej książki napisanej przez Lee Iacoccę - legendarnego szefa forda a później chryslera, przez wiele lat niekwestionowanego guru przedsiębiorczości i zarządzania. Iacocca pisze, iż swoje sukcesy w...
  • Hej sąsiedzi odezwijcie się, bo nasz wątek coś obumarł . Halo, jesteście??? POdzielcie się wrażeniami
  • Czy macie jakieś przemyślenia na temat tej lokalizacji i dewelopera? Może ktos w tej okolicy już mieszka albo ma zamiar mieszkać? Jakies minusy? Włodarzewska ma w swojej ofercie jeszcze sporo mieszkań w tej inwestycji, co prawda tych większych 70-80 m2, ale ceny są jeszcze w miarę jak na Mokotów i zastanawiam się czy tam może jest jakiś ukryty feler?
  • witam, chcialem dowiedziec sie co myslicie o tej inwestycji. zaznaczam ze lokalizacja jest dla mnie wyjatkowo atrakcyjna bo lubie te tereny, cena (6200 + vat) do zaakceptowania, nie jestem natomiast przekonany co do wiarygodnosci developera. jesli ktos ma jakies interesujace przemyslenia na ten temat to wyslucham. pzdr, 1konsul
  • Rynki mieszkań/domów/działek są ze sobą ściśle powiązane. Przecież ta cała nagonka medialna na domy/działki była spowodowana drożejącymi mieszkania. Skoro dom gdzieś-tam-za-miastem był traktowany jako (kiepska) alternatywa dla drożejących mieszkań, więc teraz spadek cen mieszkań wymusi spadek cen domów (m.in. dlatego, że ich zakup miał być finansowany przede wszystkim ze sprzedaży mieszkania). Sądzę też, że wiele osób odetchnęła z ulgą, bo perspektywa mieszkania poza miastem był...
  • wydaje sie, ze mieszkania osiagnely bardzo wysoki poziom w stosunku do ceny domow... poczekajmy teraz az media zaczna pompowac temat 'wybuduj sie' - jest spore pole do popisu....bardzo duzy wzrost na rynku kredytow zostalby utrzymany, ceny mieszkan w blokach moglyby dostac chwilowej czkawki - pewnie nawet spasc o 20-30%.. takie czwartkowe poranne przemyslenia ;)
  • Ktoś kupił? Ktoś się zawiódł, a może wręcz przeciwnie? Nowe osiedle firmy Maripol. Jakieś rady? Proszę o pomoc!
  • Społeczeństwo stworzyło ramy prawne do powstania przedsiębiorstw budowlano – deweloperskich po to, żeby „obsłużyły” indywidualnych inwestorów, którzy postanowili zbudować sobie wspólny dom. Nie jest to działalność charytatywna, bo jak oceniają finansiści warszawskiego rynku budowlanego, zyski w tym sektorze napewno przekraczają, średnio, około 40%. Tym bardziej więc, kiedy niemal wszystkie domy budowane są za pieniądze wpłacone awansem przez inwestorów, mają...
  • witam! mysle o kupnie mieszkania w galerii park na mokotowie. czy slyszeliscie cos dobrego/lub zlego o tym inwestorze? w prospektach mieszkania wygladaja swietnie... pozdrawiam mariusz
  • Kazda nowa inwestycja oferuje szereg roznych mieszkan. Rada dla skapych: czekajcie, az wykupia najlepsze, najladniej ulozone wzgledem swiata, najbardziej wymiarowe. Pozniej juz z gorki. Najgorsze za wami! Teraz czekamy, az kupia mniej korzystnie polozone.... No i jestesmy zwyciezcami! Tera patrzymy, jak deweloper sie poci, zagryza zeby.... nikt tej resztki nie bierze!? Co sie dzieje?? I..... spadaja ceny! Usmiech pojawia sie niedoszlym kupujacym na twarzy.... ale spektakl! Teraz z ...
  • Przestrzegam wszystkich ,którzy są zainteresowani kupnem "czegoś"od tej firmy,a właściwie właściciela.Pan Korczak Sebastian jest kłamcą,krętaczem i oszustem.Jego maślane oczka nie do końca są tak piękne jak sam właściciel.Nie dajcie się naciągnąć na jego nową inwestycję w Józefowie.Będziecie mieć same problemy,a nerwy zszargane.Wiemy co piszemy bo kupiliśmy od tej firmy mieszkanie i do tej pory mamy "kolorowe sny"w roli głównej z panem Sebastianem.
  • gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,90078,5691432,Polski_rynek_nieruchomosci___stan_przedzawalowy_.html W tym miejscu warto wspomnieć o jeszcze jednej, chyba dość istotnej formie "wspomagania" boomu na rynku nieruchomości w ostatnich latach. Chodzi tu o praktykowaną na wielką skalę medialną nagonkę na kupno mieszkań za wszelką cenę, bo "jutro, za miesiąc czy rok będzie dużo drożej". Zarówno portale internetowe, gazety codzienne, czy czasopisma prześcigały się w tekstach o nieruchomościach zazwycz...
  • witam, proszę o opinie o developerze "developer-hause" z Bronowskiej10a jestem zainteresowany zakupem bliźniaka w Wawrze od tego developera... do tej pory dobrzebałem się do bardzo kontrastowych opnii - jedni chwalili inni wyciagali jekieś sprawy powiązania ww developora z AARdom... i mam niestaty solidny mętlik. Bardzo proszę o jakieś konkrety - jak coś zawalili to co... itp dzięki Bartosz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się