Forum Dom kwiaty w domu
ZMIEŃ
      por

por

(5 wyników)
    • Witam Czy można je uprawiać jako rośliny domowe? Dostałam sadzonki z kwiatkami (pojedyncze) i pąkami.Czy ukorzenią się w wodzie o tej porze? pozdrawiam
    • Jakiś czas temu dostalam drzewko szczęścia. Przez ok.pół roku nic się z nim nie działo - nie rósł, ale też nie marniał. Od jakiegoś czasu zauważyłam, że zaczął gubić listki, a wiele z tych, które jeszcze nie opadły, jest jakby pomarszczonych, zwiędniętych. jak mogę mu pomóc? Podlewałam do tej pory ok. raz na 3 tygodnie.
    • Zachowuje się nienormalnie, jak nigdy wcześniej. Do tej pory rósł baaaardzo powoli, max 2 młode liście na rok. Od jakiegoś czasu wypuścił dwa na raz, później trzeci, dziś patrzę a przy ziemi "czai" się kolejnych 4. Wystarczyło go ustawić w jasniejszym miejscu:)
    • Przesadzalm dzis rosliny, moim 3 dracenom przycielam korzenie, bo juz sie nie miescily w doniczkach (a doniczki piekne i drogie byly, wiec niech choc troche posluza). Moglam tak zrobic?
    • Witam. Proszę o pomoc w identyfikacji tego kwiata: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ae51e7e9b77becd5.html Zrobił się z niego spory kszaczor. Muszę go rozsadzić. Proszę o wskazówki jak tego dokonać i informację czy grudzień to odpowiednia pora na tekie zabiegi. Z góry dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się