Forum Regionalne Mazowieckie Pruszków
ZMIEŃ
      prezydent

prezydent

(132 wyniki)
    • Program ‪SLD‬ dla ‪‎Pruszkowa. Moja kandydatura na prezydenta miasta (Jan Marcin Górski) oraz 18 kandydatów do Rady Miasta i Rady Powiatu zagwarantują najwyższą jakość władzy. Dlatego poza programem wyborczym przedstawiamy sposoby w jakie chcemy nasze wspólne cele osiągnąć. Pozdrawiamy i zapraszamy do lektury. pruszkowski.sld.org.pl/aktualnosci/14123-program_wyborczy_sld_dla_pruszkowa.html
    • Szanowny Panie Prezydencie W związku z bardzo ubogą ilością informacji, dotyczących tematu „darmowego Internetu”, na stronie www.pruszkow.pl, proszę o udzielenie informacji na jakim obszarze będzie realizowany drugie etap inwestycji, czy będzie to poszerzanie obszarów aktualnie działających punktów dostępowyh na terenie osiedla Staszica, Parkowe, Centrum czy zupełnie nowe obszary, np. Tworki, Malichy, Ostoja? Z wypowiedzi na lokalnych forach wynika, że „darmowy Internet...
    • Witam chciałbym się podzielić informacją jaką się dowiedziałem. W poniedziałek 26.09.2011 w Pruszkowie przybędzie z delegacją prezydent Polski Bronisław Komorowski.
    • Tak się kiedyś zastanawiałem, czy włodarzom miasta ta osobiście, po ludzku nie przeszkadza ten ciągły brak wody w kranach, brak komunikacji miejskiej, tłok w WKD, SKM i KM. Oni pracują w Pruszkowie, ale zapewne ich rodziny, sąsiedzi mają sucho w kranach, dojeżdżają do Warszawy w tłoku, kombinując z kilkom rodzajami biletów (ten na KM, inny na SKM ale inny na WKD). Może tak Pan Prezydent kiedyś posłucha i zrozumie, że większość mieszkańców miasta pracuje w Warszawie i zintegrowany system komun...
    • Mam pytanie do naszego wspaniałego Prezydenta dlaczego na stronie www.Pruszków ''Pytanie do Prezydenta'' zadajac pytania nie wszystkie sie pokazuja?Czy pytania mogą zadawac tylko urzednicy z urzedu miasta?
    • Szanowny Panie Prezydencie W związku z wypowiedzią Pana Prezydenta Andrzeja Kurzeli dla gazety WPR, cytuję: „Obecnie zakończyliśmy etap testowy, w którym działały dwa punkty dostępowe. Doświadczenia z ich eksploatacji są punktem wyjścia do dalszej realizacji projektu. Nasza sieć będzie oczywiście w kolejnych etapach rozbudowywana. Ogólna wartość tej inwestycji w I etapie to 4,4 mln zł. Obecnie ogłosiliśmy już przetarg na wykonawcę tej sieci, a otwarcie ofert nastąpi 14 si...
    • Wieść gminna niesie że Elżbieta Smolińska szykuje się na urząd prezydenta w Pruszkowie, kto i po co rozpuścił plotę jak rzadko co szkodzi. Niechby sobie odeszła w ciszy i spokoju trudno zrobiła dużo błędów ale komu zalezy żeby ja aż tak moczyć? Osobiście to nie wierzę bo ona nie z tych co skaczą na główke do pustego basenu.Może ktoś wie coś i niech się wypowie.
    • Na stronach Kuriera Połuniowego ukazał się wywiad z Prezydentem Starzyńskim, w którym potwierdził swój ponowny start w wyborach. Czy Pruszkowianie ponownie dadzą się nabrać temu "bezpartyjnemu fachowcowi" i jego kolesiom z Porozumienia Pruszkowskiego? Czy kolejny festyn z tanim piwem i kiełbaską (wyborczą) wystarczą do ponownej elekcji? Zresztą proponuję przeczytać wywiad, w którym Pan Prezydent między innymi tłumaczy, że mizeria w pozyskiwaniu środków unijnych wynika ze słabe...
    • Pragnę zaproponować kandytaturę bo widzę że mnie skasowano jeszcze raz Prezydenta mista Pruszkowa Wojciecha Gawkowskiego, który swoim programem będzie potrafił zbudować nową markę Pruszkowa. Konkretne rozwiązania komunikacji w Pruszkowie, zapewnie uchwalania planów miejscowych bedących podstawą rozwoju miasta Pruszkowa. Obecna władza kompletnie nie poradziła sobie z rozwiazaniem problemu uchwalania planów miejscowych jak i rozwiazania korkowania Pruszkowa. Ja Mam rozwiązanie w osobie Wojtaka ...
    • Warszawa, dnia 03.11.2006r. BD-KP/AKc/0562-5/4610/2006 Szanowny Panie, W odpowiedzi na Pańskie pismo w sprawie prywatyzacji spółki PKP WKD Sp. z o.o. niniejszym uprzejmie informuję, że m.st. Warszawa w grudniu 2005 roku wystąpiło do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów z prośbą o interpretację przepisów ustawy z dnia 15 grudnia 2000 r. o ochronie konkurencji i konsumentów w kontekście postanowień umowy o nabyciu udziałów podpis...
    • W dniu 23.09.2006 wysłałem przez stronę Urzędu Miasta w Pruszkowie pytanie do prezydenta. Wedle słow nagłowka na stronie odpowiedż na moją interpelacje winna pokazać sie po ok. 2 tygodniach. Do dziś odpowiedzi nie otrzymałem! Strona z listami i odpowiedziami na nie jest w niezmienionym stanie od prawie miesiąca! www.pruszkow.pl/index.php?option=com_akobook&Itemid=223 - to jej adres. Poniżej publikuje treść mojego pytania. Pochodzi ona z maila zwrotnego, który potwierdzał wysłanie in...
    • www.pruszkow.pl/index.php?option=com_akobook&Itemid=223 A więc będzie osiedle na terenie Porcelitu, skatepark na terenie toru kolarskiego i budowa tbs obok manhattanu. Nie dokońca podzielam optymizm Pana Prezydenta w kwestii wykorzystania szans Pruszkowa na rozwój poprzez nowe inwestycje: owszem troche się u nas ruszyło, ale nie jest to boom w porównaniu z takim Piasecznem (jak donosiła niedawno GW - powstanie tam w tym roku ponad 1.000 mieszkań, a u nas coś między 100, czy 300...
    • Szanowny Panie Prezydencie Zwracam się do Pana w związku z publikacją „Nie będzie nowych kamer”, zamieszczoną na stronie www.wpr24.pl. Otóż w tej publikacji p. viceprezydent Kurzela informuje mieszkańców, iż nie ma możliwości instalacji dodatkowych kamer systemu monitoringu. Nadmienię, że mieszkańcy domagają się kamer w miejscach bardzo niebezpiecznych, a więc proszą o podniesienie poziomu bezpieczeństwa, co jest jednym z głównych zadań władz miasta. O ile rozumiem, że użytkowa...
    • ZTM (a szczególnie Pan Ruta i Pan Krajnow ) dają wyraźnie do zrozumienia, iż każda podwarszawska gmina może korzystać z usług autobusowych MZA pod warunkiem, iż nastąpi podpisanie umowy z daną gminą podwarszawską i sprawa jest zakończona. Wielokrotnie o tym mówił Pan Ruta w wywiadach dla WOT - są podcasty z tymi wywiadami na stronie WOT. A więc tylko dobra wola władz Pruszkowa i mamy kilka dziennych linii MZA. I tutaj nie rozumiem Pana Prezydenta, któremu daje się na tacy m...
    • Adam Dabrowski Dodany: 26 10 2007 12:04:11 Pytanie: Panie Prezydencie! Dlaczego Pan oszukal: nas wyborcow przed wyborami ze bedzie dzienna linia MZA . Nie mozna Panu wierzyc ! szkoda! a zufalem Panu i wielu sie zawiodlo na Panu. pzdr. --------------------------------------------------------------------- ----------- Odpowiedź Prezydenta: Szanowny Panie Adamie! Od kilku już lat rozmowy z MZA na temat uruchomienia dziennej linii autobusowej do Pruszkowa napotykają na zasadnicz...
    • taką uchwałę RM miasta znalazłem w BIPie: UCHWAŁA NR XXXII/357/05 RADY MIEJSKIEJ W PRUSZKOWIE z dnia 19 maja 2005 r. w sprawie: ustalenia wynagrodzenia Prezydenta Miasta Pruszkowa. Na podstawie art. 18 ust. 2 pkt 2 ustawy z dnia 08 marca 1990 r. o samorządzie gminnym (tekst jednolity Dz. U. Nr 142 z 2001 r. poz. 1591 z późn. zm.) oraz art. 4 pkt 1 ustawy z dnia 22 marca 1990 roku o pracownikach samorządowych (tekst jednolity Dz. U. nr 142 z 2001 r. poz. 1593 z późn. zm.) ora...
    • nie odpowiada na pytania od 2 miesięcy ( OSTATNIA ODPOWIEDZ Z 27 LISTOPADA)na www.pruszkow.pl. Miał nadzorować i informować mieszkańców o postępach w powołaniu Komunikacyjnego Związku Aglomeracji Warszawskiej. Po wyborach miałobyć po prostu naj, naj we wszystkich sprawach i co teraz mamy, odczucie, iż byliśmy tylko potrzbeni do przedłużenia jego prezydentury:(
    • Kochani zakładam ze znajomymi klub poparcia dla naszego kochanego Prezydenta Starzyńskiego. Chcemy mu pomóc aby rządził naszym pięknym miastem kolejną kadencję. W tym celu otwieramy listę życzeń co chcecie aby nasz Prezydent zrobił jeszcze dla pruszkowa w ciągu najbliższych 5 lat. Wszyscy życzliwi internauci mile widziani. Prezes klubu ako235
    • Jest dziś 19 dni do wyborów. Szukałem więc strony internetowej obecnie jasniepanującego prezydenta i nic nie znalazłem! Więc jak mam poznać program jednego z kandydatów na prezydenta mojego miasta? Pan Jan może jest pewien, że wygra w cuglach? Pan Sipiera przynajmiej ma jakiś tam program, stronę i planuje spotkania z wyborcami. A obecny prezydent to jako swoja witrynę wyborczą traktuję stronę urzędu miasta-chyba jest cos nie tak!!
    • "Dzis Dzien Matki, wiec pozwole sobie na krotki list do Pana. Ciezko jest byc matka, a jeszcze ciezej miec w niektorych sytuacjach meza... Dziwnie to brzmi ale jesli moje dziecko nie dostaje sie do przedszkola to mysle sobie., ze warto byc samotna matka albo na taka pozowac. Jeszcze bardziej denerwuje mnie fakt, ze mieszkam w Pruszkowie od urodzenia a ktos przyjezdza "z Polski" do Pruszkowa /nie bede podawala nazwisk ale az mi sie cisną na usta/ i załatwia sobie wszystko. Dlaczego tez tak jes...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się