-
Co wiecie na temat wpływu przeciwciał tarczycowych a TPO i a TG na ciaze?
właśnie straciłam drugą ciaze, brałam euthyrox 100
przeciwciała jedne i drugie miała wysokie
ale tsh było kontrolowane
dodatkowo miała wysoka prolaktyne po obciążeniu i brałam bromergon
poczytałam troche w necie i widze, ze zbyt wysoka prolaktyna moze sprawci, ze przestanie bic serduszko dziecka
moze za wczesnie odstawiłam ? lekarz mowił, ze to nie ma wpływu na dziecko i ciaze ale w necie jest duzo opinii ze jed...
-
Witam
Czy któraś z was ma też problem z hashimoto i prolaktyną?Mimo brania bromka prolaktyna nic nie spada miałam robiony RM na szczęśćie nie wykazał żadnego makrogruczolaka
jak w zeszłym tygodniu odebrałam wyniki to się załamałam 2500 jednostek
Co zrobić z tym paskudztwem
-
Witajcie. Mam niedoczynność tarczycy w chorobie Hashimoto. Chorobę stwierdzono 3 lata temu. Obecnie przyjmuję Euthyrox 125. Ostatnio robiłam badanie krwi i zdziwił mnie znaczny spadek poziomu TSH 0,368 uU/ml (norma 0,27-4,2), ft4 15,72 pmol/l (norma 12-22). Moja lekarka jest na 2-tyg urlopie, więc dopiero wtedy będę mogła się z nią skontaktować. Czuję się źle, nieustannie boli mnie głowa. Czy niski poziom TSH oznacza coś niepokojącego? Moim dodatkowym problemem jest nadwaga, której mimo uregu...
-
witam Wszystkich forumowiczów.
na forum natrafiłam przypadkowo szukając dokładniejszych informacji dotyczących niedoczynności tarczycy.
pojawiły się niepokojące objawy, najpierw bardzo dokuczliwe pms i nasilone objawy w drugiej fazie cyklu, łącznie z mega bólem owulacyjnym, postanowiłam pojeść tabletki anty żeby się trochę uspokoiło, wzięłam yasmin, to co brałam parę lat temu(przed ciążą) i co??? +na wadze 2kg strasznie puchłam, zmieniłam na logest i to samo więc odstawiłam, ale waga +4-5k...