Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      promieniowanie

promieniowanie

(8 wyników)
    • Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy biorąc tabletki anty. mogę robić sobie paznokcie żelowe? Pytam ,ponieważ żel utwardzany jest pod lampą UV i nie wiem czy to promieniowanie nie zaszkodzi skórze rąk i paznokciom? Pozdrawiam
    • czy ktoś zna jakieś dowody i badania? a co z osobami, które CHCĄ zajść? jestem zaniepokojona :((((((((
    • Lubię opalać się w solarium.Właśnie zaczęłam brać Cilest ("przeszłam" na te pigułki z Logestu).W ulotce przeczytałam, że trzeba uważac na promieniowanie słoneczne i nadfioletowe.I teraz się martwię...Zapomniałam zapytać mojego lekarza czy mogę bez obaw brać Cilest kiedy opalam się w solarium.Może ktoś rozwiać moje wątpliwości? Bardzo proszę...
    • Jak to jest naprawdę czy kobiety które pracują cały dzień przy komputerze np. księgowe po zajściu w ciąże miałyście zapewnioną taką pracę aby nie mieć kontaktu z komputerem czy jedynym wyjściem jest całą ciążę spędzić na zwolnieniu lekarskim ? Interesuję mnie jak inne kobiety poradziły sąbie z pogodzeniem pracy i oczekiwania na dzidziusia :) Pozdrawiam
    • No. A teraz ładnie mi się tu proszę wypowiadać!
    • Mam pytanie o wpływ promieniowania z monitora komputerowego na moją ciążę. Pracuję przy komputerze po kilka godzin dziennie. Czy lepiej zmienić monitor klasyczny na ciekłokrystaliczny(LCD) lub plazmowy, czy może nie ma to wpływu na rozwój ciąży?
    • Witam! Mam pytanie do osób bardziej doświadczonych: Dzisiaj zrobiłam test ciążowy, wyszedł mi pozytywnie. To czwarty dzień po terminie spodziewanej miesiączki. Wiadomo, że powinnam potwierdzić to u lekarza, a jeśli jestem w ciąży specjalista od teraz szczegółowo zaopiekuje sie mną i maleństwem :) No i tu to pytanie: kiedy powinnam zgłosić się do lekarza? Nie wiem, w którym dniu, tygodniu, a może jak najszybciej. Czy są jakieś szczególne powody, dla których np. za tydzień a nie za ...
    • W 28 tc wybieram się na wakacje. Lot będzie trwał 14 godz. Ciąża przebiega prawidłowo, lecz chciałabym się dowiedzieć, czy, a jeśli tak to jakie istnieje ryzyko dla dziecka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się