Forum Zdrowie Tarczyca dorosłych i dzieci
ZMIEŃ
      promieniowanie

promieniowanie

(3 wyniki)
    • Corka (prawie 5 lat) od dwoch lat leczy sie na niedoczynnosc tarczycy. Tymczasem w mediach pojawiaja sie informacje ze zbliza sie do nas chmura ze skazonym powietrzem i ze jedzenie tez bedzie skazone. Czy osoby z uposledzeniami tarczycy nie powinny sie jakos tymbardziej chronic? Domyslam sie ze skazenie nie jest nie wiadomo jak duze niemniej troche mnie to niepokoi...
    • jestem w 12 tygodniu ciazy.Wczoraj przez kilka minut w poczekalni do lekarza endokrynologa czekala obok mnie kobieta po zabiegu jak mniemam radiojodem.Jak sie dowiedziala, ze ejstem w ciazy powiedziala, zebym sie odsunela ,bo promienuje i ze ma unikac kobiet w ciazy:( Dziewczyny strasznie sie tym przejelam:(Czy to jest grozne da mnie i maluszka?:(
    • Stwierdzono u mnie G-B , lecze nadczynnosc ponad 5 lat tabletkami hormony byly unormowane tylko zawsze powiekszona tarczyca Ostatnio sie troche zmniejszyla ale nastapil nawrot nadczynnosci oraz guzek lub torbiel na EKG Doktor zdecydowala leczenie jodem mam isc na probe w przyszlym tygodniu i chcialabym sie Was zapytac jakie jest prawdopodobienstwo wyleczenia a jakie przestrojenia w niedoczynnosc i jezeli wpadne w niedoczynnosc jakie beda skutki i czy la...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się