Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      przez sen

przez sen

(8 wyników)
    • Witam serdecznie Moj pies-American Staffordshire Terier co noc,zaczyna wyc przez sen,piszczec,rzucac sie.Problem polega na tym,ze mamy male dziecko,ktore jest tym wyciem notorycznie wybudzane:( Pies ma 5 lat,czy moga byc to objawy choroby?(np.jakis rodzaj padaczki)czy po prostu cos mu sie sni i taki juz jego urok?
    • Zauważyłam, ze kiedy Roxy śpi czasami wydaje z siebie jakieś dzwięki. Szczeka, warczy (kicha):)...czy Waszym psom też to się zdarza? Czy psy mają sny?
    • Sunia często śpi w dzień i przy tym przez sen strasznie głośno i szybko oddycha, tak jakby nie mogła nabrać do końca powietrza do płuc. Nie wiem jak jest w nocy, bo też śpię, ale martwi mnie to. Nie mówiłam o tym weterynarzowi bo i tak latam do niego z każdą pierdołą. Może jej się coś śni, nie mam pojęcia.
    • podczas snu zaczyna najpierw warczec przez sen ( baa warczec to nawet nie jest warczenie tylko cos na zasadzie wibracji w tel. kom ) pozniej troche pomruczy i zgrzytanie zebami. i tak po kilka razy podczas snu. oznaka zestresowania? cos z tym robic czy niech zgrzyta zebiskami?
    • ...i coś mu się śni. otwiera buzię, wysuwa język, macha uszami, łapy mu się poruszają. Mruga gwałtownie, mruczy i sapie, o ! teraz odsłania zęby i chrapliwie warczy. Klepie ogonem w swój "tapczan". Ciekawe jaki to sen i jak go odczuwa. Obrazami? Zapachami? Dźwiękami? A jak śnią Wasze psy i koty? Budzicie je, czy pozwalacie śnić?
    • Lubię, kiedy jest cisza, TV wyłączony, ewentualnie komp cicho sobie buczy, lubię przysłuchiwać się mojej kotce, jak je, pije, czyści sobie futerko, pomiałkuje tak a nie inaczej - słowem, lubię odgłosy, które wydaje ;) ktoś tak z was ma? napiszcie, że tak ;)
    • Zastanawiam się, jak śnią psy. Czy jak u ludzi ich sny mają jakąś "fabułę". czy są to jakiś oderwane obrazy, a może tylko zapachy, a raczej złudzenie zapachów....Czy śni im się, to co przydarzyło się w ciągu dnia, czy jakieś zupełnie "wydumane" sytuacje. Moje psy śnią bardzo często - przez sen warczą, skomlą, szczerzą zęby, przebierają łapami, machają ogonem....Natomiast nie widziałam takich objawów u śpiącego kota. Ale chyba on też śni...
    • Być może komuś pytanie wyda się dziwne, ale nasunęło mi się ono po tym, co się stało z naszym pieskiem dziś w nocy. Otóż nasz Kubuś (shih-tzu) to bardzo żywy, radosny i zdrowy piesek. Wczoraj jak każdego dnia po niezłej dawce całodziennej zabawy położył się spać o tej samej porze, co my - domownicy. Przed drugą w nocy obudziło nas jego straszliwe piszczenie (skowyt). Trwało to bardzo krótko, bo zaraz się obudziliśmy. Kubuś w trakcie tej przypadłości pozostawał cały czas jak w senn...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się