Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      rehabilitacja

rehabilitacja

(7 wyników)
    • Moja Mama kilka tygodni temu złamała rękę w nadgarstku. Po założeniu w gips ciągle ta ręka Ją bolała. Zgłaszała chirurgowi, ale ten powtarzał, że tak ma być. Wczoraj zdjęto gips, ręka boli, jest opuchnięta i wykrzywiona. Lekarz zasłaniając się wyczerpanymi limitami nie chciał zlecić kontrolnego rentgena!!! Nie zlecił żadnej rehabilitacji. Kazał aby Mama sama masowała rękę i ściskała gumową piłeczkę. Nie mam żadnych znajomych, którzy mieliby złamaną rękę i nie wiem czy tak to można...
    • Bardzo proszę o fachową poradę. Jestem 2 tygodnie po usunięciu dyku C5-C6 ze stabilizacją cage'm. Jak gdzie powinna przebiegać moja rehabilitacja?
    • Witam, Proszę o podpowiedź jak należy zachować się w zaistniałej sytuacji: Od paru miesięcy przebywam na zwolnieniu lekarskim (po operacji, obecnie jestem w trakcie rehabilitacji). Parę tygodni temu ZUS skierował mnie do sanatorium. Ponieważ nie chciałam przerywać obecnie prowadzonej rehabilitacji (prywatnej, dającej dobre rezultaty), za radą lekarza, który operował, jak i lekarza prowadzącego rehabilitację odmówiłam wyjazdu do ww. sanatorium. Konsultowałam tę decyzję również z ZUS-em (nies...
    • chce przyjac mnie, bo twierdzi , ze juz mi wystarczajaco pomogl i zebym sobie szukala pomocy gdzi indziej. A lekarz prowadzacy w tym osrodku powidzial mi, zebym sobie chorob nie wymyslala bo zdrowa jestem. A zaznacze tylko, ze jestem po ciezkim wypadku i mam miedzye innymi problem ze zgeciem kolan. Bardzo slabo sie zginaja. Jestem mloda osoba i mam sporo zycia przed soba jeszcze, przyjmuja straszych ludzi, ktorym nie potafia juz pomoc i zastanawiam sie po co....?! A mlodym odmawia...
    • Zerwałem ponownie ścięgno Achillesa. Z tego co wiem, ponowne zeszycie jest już sprawą mocno skomplikowaną. W związku z tym szukam dobrego specjalisty w tej dziedzinie. Może ktoś z Was miał podobny problem (niekoniecznie ponowne zerwanie) i może podzielić się swoimi doświadczeniami? Jaka jest szansa na doprowadzenie do w miarę dobrej sprawności ruchowej (zerwalem w podobno najgorszym miejscu - blisko guzka piętowego), jak długo trwa rehabilitacja (po pierwszym zerwaniu nie zdążyłem...
    • Witam! Gdzie w Warszawie można w miare szybko dostać się na zabiegi rechabilitacyjne? Dostałem skierowanie na fizykoterapie i coś tam jeszcze ale gdzie nie zadzwonie to trzeba czekać 2 miesiące, czy to standard? Czy może znacie jakieś miejsca gdzie nie trzeba czekać tak długo i maja podpisaną umowe z kasa chorych. Pozdrawiam
    • Ktos mial z nim do czynienia, pomogl komus, a moze zaszkodzil...? Dajcie znac prosze, zaproponowal mi powazna operacje kolana i nie wiem co mam robic. dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się