rehabilitacja

(4 wyniki)
  • Witam, Jak już pewnie wiecie mój synek ma podejrzenie DMD. Od momentu jak się o tym dowiedzieliśmy systematycznie go rehabilitujemy tak jakby był chory (doszliśmy do wniosku, że w ten spsoób na pewno mu nie zaszkodzimy). Obecnie zakwalifikowaliśmy się na dzienny odział na rehabilitację w szpitalu dziecięcym w Dziekanowie Leśnym. Turnus taki trwa 3 tygodnie. Lekarze zapisali mu następujące rzeczy: 1. Fango 2. Bioptron 3. Ćwiczenia z rehabilitantem. Do Was mam pytanie czy na pewn...
  • Witam. poszukuje kontaktu z rodzicami których dzieci mają dystrofię Duchenne'a i korzystają z HIPOTERAPII. Piszę pracę na temat roli hipoterapii w usprawnianiu dzieci z DMD. wiem,że bardzo rzadko stosuje się tą metodę u dzieci z ta właśnie chorobą,i bardzo trudno jest znaleźć ośrodek hipoterapii,w którym są dzieci z dystrofią. dlatego jesli ktoś korzysta, bądź korzystał z tej metody, bardzo prosze o kontakt. podaję mój adres email: ewakresa@wp.pl
  • miesięcznego z podejzeniem dystrofii? Czy cos juz mu mozna podawac? Gdzie zasiegnac porady (jestem z okolic Rzeszowa,Kraków-180km)moze ktos jest zorientowany?
  • Zasiłek(12)

Słuchajcie, czy na dziecko z dystrofią przysługuje podwyższony zasiłek rodzinny, jako na dziecko niepełnosprawne? Czy jest zależny od dochodu? Jak to się załatwia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się