rencista

(14 wyniki)
  • mam pytanie, czy jezeli po swoim ojcu dostaje rente, posiadam rowniez legitymacje emeryta-rencisty, to czy ona mnie rowniez uprawnia do znizek (szczegolnie interesuje mnie znizka komunikacyjna), chociaz ze jestem w pelni zdrowy. z gory dziekuje
  • Czy istnieje w ogóle? Nic nie słychać. A kto zatroszczy się o nasze emerytury bez reprezentacji w następnym sejmie?
  • Jutro o godz.12.00 pod urzędem wojewódzkim odbędzie się manifestacja. Akcja ma zasięg krajowy.Ja już się szykuję.
  • Klub LPR zapowiedział w poniedziałek, że w najbliższym czasie złoży w Sejmie projekt ustawy, dzięki któremu w 2008 roku emeryci i renciści, których świadczenia nie przekraczają 1,2 tys. zł, otrzymaliby jednorazowy dodatek wyrównawczy. biznes.interia.pl/wiadomosci-dnia/news/emerytom-i-rencistom-po-2-tys-zl,904037
  • Czy emeryt ma klasę? Zadaje sobie to pytanie i nie chodzi mi o klasę ukończoną w szkole podstawowej, raczej o sposób pisania i odzywania sie na forach publicznych. Gdy czytam niektóre wypowiedzi, zajadłosć, wręcz okropne słownictwo w stylu "spadaj" itd to zastanawiam się czy nie za dużo wymagam od swoich dzieci. Bo podobno to ich pokolenie jest gorsze i gorzej wychowane. Tymczasem gdy przebywam na forach ludzi młodszych na "Ab ovo" na Pogodnym czy na Porannej to nigdy nie przecz...
  • wstalam o 7.30, podnioslam rolety i zobaczylam pierwsza jesienna mgle. Pomyslalam o tych wszystkich latach kiedy dojezdzalam 40 km do pracy, przejezdzajac najpierw przez Ren, potem przez Neckar, czyli bardzo mgliste okolicznosci jesienia. I jakie to bylo meczace. I pomyslalam o szczesciu niechodzenia juz do pracy, wstawania kiedy chce i nienarazania sie na ew. wypadki samochodowe. Mowie, cudowne jest zycie rencistki.....
  • Siedzę sobie cichutko i do głowy różne pomysły mi trafiają . Ot choćby podpowiedzieć Tuskowi, że emeryto-renciści często po nocach nie śpią . Z tego można jakiś podatek zafasolić , bo jak taki nie śpi to zużywa prąd (komp), gaz (herbatka) oczekuje ekstra programu (tv) I w nosie ma trzecie zmiany , naigrywa się tylko chichocząc wesoło pod kołdrą . A tak na poważnie :) Tez nie możecie spać po nocach , czy ja jestem taki niedob(p)itek ?
  • Zapraszam na Czat: www.polchat.pl/chat.php? room=emeryci_i_rencisci
  • Zapraszamy na nasz czat Emeryci i Renciści: czat.skracaj.pl/ a w wolnym czasie na naszą stronę Internetową: emeryci.skracaj.pl/ . Czat jest najczęściej czynny w godzinach wieczornych.
  • Czy należycie i jakie macie spostrzeżenia? Czy warto i co Wam daje przynależność?
  • Witajcie, w tym wątku piszcie o swoich marzeniach, pragnieniach itp. Piszcie o swoich potrzebach, z tego może wywiazać się całkiem ciekawa dyskusja. Np. wypowiedzcie się co byście sobie najchętniej kupili lecz na razie was na to nie stać lub są ku temu inne przeszkody. Zapraszam do dyskusji...
  • Dotyczy podwyżki emerytur i rent.Każdy emeryt za swą prace otrzymuje odpowiednią emeryture.Uważam że podwyżka którą otrzymamy to jest rekompensata za inflacje i wzrost cen.To dlaczego Ci którzy mają wysokie emerytury dostają wiekszą podwyżke od tych którzy mają niższe emerytury.Ceny artykulów są jednakowe dla wszystkich.Sprawiedliwie byloby gdyby wszyscy emeryci irenciści dostawali po równo.Podobno sejm nie ma co robić.My emeryci nie zgadzamy się z tą niesprawiedliwością
  • Osiemdziesięcioletnia emerytka wraca z randki z dziewięćdziesięcioletnim narzeczonym. - I jak było, mamo? - pyta córka. - Wyobraź sobie, musiałam mu dać trzy razy po gębie! - Co ty powiesz, dobierał się do ciebie?? - Nie, tylko myślałam, ze umarł...
  • policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,8196709,Najczesciej_gwalca_bezrobotni__uczniowie_oraz_emeryci.html "Najwięcej z nich, bo prawie tysiąc to bezrobotni. Drudzy w kolejności to uczniowie, których było 615. [b]Trzecia grupa społeczna, która najczęściej dopuszcza się gwałtu to emeryci i renciści - 204 osoby.[/b]"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się