Forum Zwierzęta Forum weterynaryjne
ZMIEŃ
      ropomacicze

ropomacicze

(14 wyniki)
    • Na jednym z forów internetowych spotkałam sie z zachowawczą metodą leczenia ropomacicza.Dotyczyła młodej hodowlanej suki, w dobrym stanie fiz.Aby uniknąć nawrotu choroby, specjaliści zalecili w jej przypadku krycie. Chciałabym zapytać Panią o zdanie w tym temacie. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
    • Miała jeszcze wczoraj piękną kotkę perską. 3,5 roku. Od piątku nie jadła, niewiele piła i nie załatwiala swoich potrzeb. Lekarka orzekła, że w żałądku jest zwitek sierści i kot nie może go w żaden sposób wydalić. Robiła masarze i wbijałą w nia dziesiątki zastrzyków, które miały pomóc już wieczorem. Nie pomogły. Wieczorem kolejna wizyta i to samo. Nie pomogło. Rano to sano i tak dalej. Kotka popuszczała mocz, kał sam wychodził. Jakby przestały działać odpowiedzialne za to mięśnie. ...
    • Moja ok.półtoraroczna kotka w kwietniu urodziła bez żadnych problemów sześć zdrowych koteczków. W czerwcu dostała zastrzyk, niestety w lipcu stwierdziłam, że znowu jest kotna. We wtorek urodziła martwego kociaka- podejrzewam, ze udusił się przy porodzie, bo był źle ułożony i "wychodził" nogami, musiałam mu pomóc.Kotka za nic nie chciała wejśc do domu, przez chwilę mojej nieuwagi gdzieś zniknęła. Szukałam jej wszedzie-bezskutecznie. Następnego dnia spod podłogi usłyszeliśmy ciche st...
    • Moja suczka (9 lat, kundelek) po cieczce zaczęła znowu krwawić (wygląd jak krew z cieczki, nie zauważyłam ze to może być ropa)- trwa to 2 dni; Dzisiaj byłam wieczorem u weterynarza, bo była apatyczna, lekarz stwierdził ropomacicze, dał 2 zastrzyki - byłam w szoku, i nie pamiętam nazwy.. jutro mamy zgłosić się na następny zastrzyk, w poniedziałek na 3; Na moje pytanie czy robić operacje, powiedzial, ze poczekamy czy zastrzyki zadziałają, i wtedy zrobi sie badanie krwi; I tu moje pytanie...
    • wiem ze temat wraca, szukam w miedzy czasie info na temat ale chce zapytac konkretnie o "moj" przypadek Sunia ow.niem. w wieku minimum 11 lat ...a moze 14??(znaleziona 10 lat temu bedaca w ciazy) ma ropomacicze Jakie stosuje sie leczenie i od czego zalezy wybor metody?? Czy nie bezpieczniej bedzie podac antybiotyk i nie poddawac psiurki zabiegowi?? Czy nawrot choroby moze byc ... mniej rokujacy?? Sunia jest bardzo pogodnym Stworzeniem, nie ma nadwagi, jest zadbana i nie wyglada n...
    • mam problem z moja osmioletnia sunia, w drugiej polowie listopada sunia miala cieczke,poniewaz byla chora miala wysoka temperature,mia robione szereg badan rtg,usg ,badanie krwi,wymaz z pochy .wszystkie wyniki byly dobre oprocz badania krwi,gdzie wyszlo ze ma bardzo duzo bialych krwinek,kolejne badznie wykluczylo bialaczke,dodam ze kaszlala.Przez dwa trzy tygodnie byla leczona antybiotykiem i przy kolejnej wizycie (prawie dziennie)dostawala dwa zastrzyki,po kolejnym badaniu krwi na posiew ok...
    • Moja suczka- sznaucerek ma ropną wydzielinę z pochwy. Gdy jesteśmy na spacerze często robi siusiu, po kilka kropel, obawiam się, że ma jakieś zapalenie pęchęrza, lub dróg moczowych.... Proszę o radę.
    • W maju weterynarz dał zastrzyk mojej rocznej kotce, kazał przyjść po następny pół roku póżniej, a ona dwa dni temu dostała ruję. Może ktoś mi wytłumaczy jak to możliwe.
    • Bardzo proszę o możliwie szybką odpowiedż. Suka - wyglądem przypomina czuwacza węgierskiego -ma 16 lat, od dłuższego czasu choruje na ropomacicze, które raz na kilka lat daje o sobie znać.Osiem lat temu była operowana - wycięto jej guz na klatce piersiowej i po operacji był problem z wybudzeniem z narkozy.Lekarz powiedział że ma słabe serce i należy być ostrożnym, gdyż istnieje możliwość że z następnej narkozy może się nie wybudzić. I tu jest problem.Od kilku dni ma stan zapalny ...
    • od okolo 2 tygodni moja 10 letnia wyżlica bez opamiętania pije wode. Jak tylko naleje jej pełna miske, zaraz jest pusto i sytuacja sie powtarza..co naleje, ona wypije..Zastanawia mnie czym jest to spowodowane??Choroby nerek? Jakies niedobory witamin? prosze o pomoc...czym to moze byc spowodowane??
    • w marcu moja 12-letnia sunia miała operacje(ropomacica), dzis byłam z druga sunia(6 letnia)u weterynarza i szok-diagnoza ropomacica:(jutro operacja:( z czego to sie bierze???????mozna było temu zapobiec??????????
    • Moja mala sunia ostatnio czesto lize sie po sromie. Zauwazylam tez, ze czesciej niz zazwyczaj "kopie dziure" w poscieli (swoim legowisku). No i namietnie obwachuje liscie na ulicy. Poza tym przy dwoch sutkach (drugich w kolejnosci liczac od ogonka) ma odrobine zaschnietego jakby "mleczka". Sunia jest miedzy jedna cieczka a druga, nie znosi tez zabawek do legowiska. Poza tym zachowuje sie normalnie. Prosilabym o informacje, co to moze byc. Do weta sie wybieramy w przyszlym tyg., ...
    • Moja suczka jest po ciecze juz od 2 tyg a nadal ma powiekszone sutki, caly czas była pilnowana, wiec to napewno nie jest ciaza. Od dwoch dni nic nie je i wymiotuje, jest ospała - co sie dzieje ??
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się