Dodaj do ulubionych

powtorna cieczka

16.01.09, 13:28
mam problem z moja osmioletnia sunia,
w drugiej polowie listopada sunia miala cieczke,poniewaz byla chora miala wysoka temperature,mia robione szereg badan rtg,usg ,badanie krwi,wymaz z pochy .wszystkie wyniki byly dobre oprocz badania krwi,gdzie wyszlo ze ma bardzo duzo bialych krwinek,kolejne badznie wykluczylo bialaczke,dodam ze kaszlala.Przez dwa trzy tygodnie byla leczona antybiotykiem i przy kolejnej wizycie (prawie dziennie)dostawala dwa zastrzyki,po kolejnym badaniu krwi na posiew okazalo sie ze nie jest nic lepiej ,zmiana antybiotykow i steryd w zastrzyku o dlugotrwalym dzialaniu,takich bylo trzy.Sunia zdecydowanie lepiej sie poczula,jak do tej pory bylo wszystko dobrze,dopuki nie zauwazylam ze interesuje sie nia piesek ,ktory czasami u mnie przebywa i zauwazylam ze krwawi,poza tym czuje sie dobrze nie ma oznak ropomacicza bo tez to bralam pod uwage,byc moze jest to po sterydzie,wybieram sie do weta ale tydzien jest na urlopie stad moje pytanie,tylko bardzo prosze nie piszcie ze powinna byc dawno po sterylce
Obserwuj wątek
    • tenshii Re: powtorna cieczka 16.01.09, 13:35
      Ale o co Ty dokładnie pytasz?
      Czy możliwe żeby teraz miała znów cieczkę?
      A w jaki sposób wykluczyłaś ropomacicze?
      • anastazja55 Re: powtorna cieczka 16.01.09, 15:10
        Ja pytam o to co spowodowalao powtorna cieczke?
        Z tego co wiem ropomacicze nie przebiega bezobjawowo,pozatym miala robione badania w tym kierunku,powiem szczerze wet nie potrafil znalez przyczyny tak wysokich bialych cialek,miala robione mnostwo badan i wyniki byly dobre wiec skad ten stan zapalny?
        Ja pytam co spowodowalo powtorna cieczke,sterydy wplywaja na hormony
        i moze to jest powodem.Czasami wchodze na to forum, poniewaz mam trzy psy i jednego pekinczyka ktory jest od synowej ,wiele spraw mnie interesuje,a czsami moge cos podpowiedziec.
        Wiem ze zawsze bardzo trafnie potrafisz doradzic,dlatego postanowilam sie poradzic
        • anna.jozwik Re: powtorna cieczka 16.01.09, 15:30
          Moim zaniem suka ma właśnie ropomacicze lub inny stan zapalny na terenie układu
          rozrodczego; może to zapalenie lub guz jajnika i stąd to powtórne krwawienie.
          Wysoki poziom białych ciałek krwi TO JEDEN Z OBJAWÓW ROPOMACICZA. Podobnie
          zreszta jak ropny, śluzowy lub krwistty wypływ z pochwy.
          Nie należy tego bagatelizować. Podanie sterydów być może na jakis czas
          zatrzymało stan zapalny, ale najwyraźniej teraz choroba toczy się dalej. Moim
          zdaniem suka kwalifikuje się do operacji.
          • anastazja55 Re: powtorna cieczka 16.01.09, 15:40
            Bardzo dziekuje za odpowiedz,ale sunia miala robione usg wymaz z pochwy ibadanie na posiew,ona niema ani ropnego,sluzowatego wyplywu z pochwy,ma taka krew czysta jak jest przy cieczce ,pije tak jak zawsze je normalnie,jest wesola,tak samo stwierdzil wet co pani Doktor dlatego miala wykonane pod tym katem szereg badan,ktore wykluczyly bialaczeke,ropomacicze,zapalenie pluc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka