rybka

(9 wyników)
  • Moja rybka, mieszkająca w oczku wodnym, jest na coś chora. Jej normalna barwa to czerwień, teraz jednak ma na sobie bardzo dużo czarnych plamek, i wyszły jej takie jak by "blizny", wyglada to tak jak by ktoś ją ubdarł z łusek, taka jest jets praktycznie cała powiezchnia ciała. Nie wiem czy to może miec jakiś związek, ale okolo poltora miesiaca temu uszkodziła się troszke i miala problemy w pływaniem, to jednak zostało wyleczone. Bardzo mi zależy na tym aby jej pomodz bo jest bardz...
  • od jakiegos tygodnia moja rybka plywa do gory brzuchem - czasem po dnie, czasem normalnie. je tak jak zazwyczaj i nie sprawia wrazenia umierajacej. co mam robic? czemu tak sie dzieje?
  • Kupilam w sobote slicznego bojownika ale nic od tej pory on nie zjadl:( Chce go karmic sucha karma ale czytalam ze bojowniki lubia zywy pokarm. To sa juz 4 dni jego glodowki i boje sie ze moze sie cos mu stac:((( Czy ktos wie co powinnam zrobic aby zaczal jesc?
  • tak z ciekawości chciałam zapytać: skąd? dlaczego koty tak lubią jeść ryby? no bo w naturze, to chyba nie mają okazji łowić ryb, przynajmniej nie spotkałam się nigdy z takim obrazkiem - misie owszem widziłam (w telewizorze oczywiście), ale kota nigdy moja Kicunia jak tylko wyczuje rybę, dostaje obsesji po prostu, drze się aż zachrypnie, właściwie, to ma zestaw specjalnych rybich dźwięków używanych tylko przy tej okazji no i jeszcze jedno, Kicunia ma problemy z nerkami, jest na diec...
  • 2 dni temu zobaczylismy za nasza welona ma bąbel/guza na łebku, jest on koloru skóry ale widać że przezroczysty, co to może być? czy się uderzyła gdzies? bardzo prosze i pomoc!
  • Witam Mamy 2-letnią welonkę - teleskopę. Jak to welon - zje wszystko, co można połknąć i znajdzie się w akwarium. Przekarmiliśmy ją do tego stopnia, że pływa brzuchem do góry - wyczytaliśmy w Internecie, że spowodowane jest to uciskiem na pęcherz pławny. Teoretycznie w niczym to nie przeszkadza, problem w tym, że rybka nie daje sobie rady z pokarmem pływającym na powierzchni. Nie jadła od co najmniej 2 dni. myślę o jakimś pokarmie, który pływa nie na powierzchni, ale unosi się - pływ...
  • Moja coreczka ma roczek i zastanawiam sie, czy kupic jej jakies zwierzatko. Niestety pies odpada,ale zastanawiam sie nad gryzoniem. Czy uwaza Pani,ze male zwirzatko dla tak malego dziecka jest dobrym pomyslem? Czy jednak wstrzymac sie jeszcze,az dziecko bedzie starsze? Ewentualnie jakie to moze byc zwierzatko? Pozdrawiam.
  • prosze o pomoc - podejrzewam pasozyta u jednego z welonow (bialy z czerwona "czapeczka"). Dzis zauwazylam ze prawie cale skrzela zabarwiaja sie na ciemnobordowy kolor i jakby postrzepily jej sie pletwy, ryba sprawia wrazenie apatycznej, chwyta powietrze... Poza tym mam pare innych ryb, w tym welonow, ktore sa w porownaniu z nia - "czyste". Co robic? szukam na necie podobnych objawow, ale nie moge nic dopasowac... Oczywiscie postaram sie jak najszybciej je rozdzielic i wyczyscic ak...
  • Niedawno pyałam czto możliwe żeby kot miał łópież. No i za radą poszłam do weta. Na szczęście to tylko łópież, ale teraz problem jak się tego pozbyć??? 1. wykompałam kota w nizoralu. 2. dostałam od weta jakieś krople na siersc(na szczescie nie przeszkadzają jej w jedzeniu) Ale nie chcialabym czekac w niskończoność az to minie moze macie jakieś sprawdzone pomysly. Może panie dr. poradzą coś sprawdzonego.
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się