rybnik

(16 wyników)
  • Bardzo dobry pomysł. Przecież Pyrzowice są 50 km na północ od Katowic, a Śląsk to nie tylko GOP ale również ROW.
  • Dzis siedzac sobie w ... Cafe i raczac sie przeterminowanym Zywcem,Tyskiego niebylo = jak kocham siostre !zdalem sobie sprawe z faktu ,ze tak naprawde czeka ryhlo upadek mojego miasta.Rybnik jest miastem o bardzo duzej ilosci uslug ,ktore swadczy ludkom !mozna w bardzo wielu miejscach milo spedzic czas.Powstaja multikina,dyskoteki,hurtownie,hipermarkety.tylko dla kogo ? Czy przecietnego mlodzienca z ubogiej rodziny stac na takie luksusy ?nie ! Caly Rybnik ,zyje kopalniami i gorniczym...
  • Pan Głogowski żałuje ośrodka? dobrze, że go zamykają, bo w rybniku cieszył się bardzo złą sławą! Nigdzie nie oblewano tyle razy, co tam! Jeden z egzaminatorów (nazwiska na razie nie wymienię) mierzył odległość od lini na łuku linijką! Po czym triumfalnie krzyknął: nie zdał Pan! Brakuje o,5 cm! Zdanie egzaminu kosztuje 1,5 tys. I o tym tez wszyscy wiedzą. Oprócz, jak widać Pana Głogowskiego... Szkoda, że dziennikarze nie potrafią dotrzeć do prawdy, albo być może nie chcą prawdy pisać
  • odlali z granitu pomnik - no, no, a może wykujemy w spiżu drugie Chiny?
  • Trzymam kciuki za dalszy rozwoj przedsiewziecia. Powodzenia!
  • To jak ? URTiP ustala tą stawkę na 6zł ??? !!!!!!!! ja ze nie wszędzie koszty są na poziomie poniżej złotówki, ale żeby srednia przebijała 6 razy miejską pocztę ??? paranoja i potrzymywanie monopolu na nasz koszt.
  • ciekawe jak beda dostarczane awiza - czy beda mieli klucze do skrzynek na klatkach schodowych (kto jest ich wlascicielem - adm czy poczta?). Trzymam kciuki!
  • Skoro w Rybniku może być siedziba woj. Zachodniośląskiego, to w Lublińću (który ma ważniejszą pozycje w kraju i województwie niż Rybnik) może być stolica Wschodniośląskiego. W reforiem Gierka stolicami województw zostaławy miasta mniejsze od Lublińca (np. Krosno, Skierniewice, Ciechanów, Sieradz, Leszno czy Biała Podlaska). Lublińczanie też nie lubią jeździć do Katowic, poza tym w Lublińcu nie ma żadnych oznach "śląskosci". Jakie jest wasze zdanie.
  • jakbym nie liczyl, to jest 5 slaskich miast na tej liscie... wroclaw, katowice, tychy , zabrze, rybnik.
  • a w Prywatnym Przedszkolu na Ligockiej 5a w Katowicach dziecko może być teoretycznie od 5.45 do 20 i jakoś nikt nie rząda złotówki za godzine, stała i juz. Jednak co podejscie do klienta to podejscie a nie komunistyczne przyzwyczajenie dyrektorek panstwowych co czekaja o 16.00 z siatami i przestepuja z nogi na noge bo juz trzeba uciekac do domu. Panie dyrektorki to nie komuna ze sie pracuje od 6 do 14, niektorzy rodzice pracuja od 10 do 18 albo maja nienormowany czas pracy. Braw...
  • mieszkala w Rudach kolo rybnika a nie w Kuzni Rac. ach te pismaki
  • Nie wiem na jakiej podstawie Transity z Zabrza nie będace de facto karetkami pogotowia,przeważnie jeżdżą z włączonymi sygnałami pojazdów uprzywilejowanych.W Rybniku i okolicach nieraz ich widywałem.Może teraz się to skończy,tylko szkoda że człowiek musiał zginąć
  • rybnickie ronda są ok. to jedno z niewielu miast na śląsku, ktore nie jest totalnie zakorkowane
  • moje piękne miasto najlepsze !!! wiadomosci.onet.pl/1358749,11,item.html
  • co to znaczy bezpieczne rondo?? a czy na rondach nie dochodzi do stłuczek i wypadków?? to miejsce dobre jak kazde inne!! no chyba że jest to wielopoziomowe i zarazem bezkolizyjne to rondo to może i jest bezpieczne, aczkolwiek nie sądze ze takie jest!!
  • Niemcy: Polak zabity przed dyskoteką Pochodzący z Polski 31-letni ślusarz został pobity na śmierć przez nieznanych sprawców na parkingu przed dyskoteką w miejscowości Werlte w Dolnej Saksonii - poinformowała w niedzielę agencja dpa, powołując się na policję. Z zeznań świadków wynika, że dwóch mężczyzn ruszyło za Polakiem, który przed dyskoteką rozglądał się za taksówką. Napastnicy pobili go, a potem kopali leżącego. Lekarz pogotowia, wezwanego przez jednego ze świadków, ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się