Forum Regionalne Śląskie Zabrze
ZMIEŃ
      rybnik

rybnik

(7 wyników)
    • Nie wiecie jak sie dostać z Zabrza do Rybnika? komonikacją miejska ocywiscie,bo chyba kzk tam nie kursuje? Jakiś PKS słyszałem. Z góry dzięki.
    • Witam. Chciałbym się dowiedzieć, czy orientuje się ktoś jak można dojechać do Rybnika tramwajami, bądź też autobusami KZK GOP z Zabrza? Posiadam bilet miesięczny na całe województwo i chciałbym się tam dostać w taki sposób :). Wiem, że jeździ PKS, ale skoro mam bilet, to szkoda go nie wykorzystać. Pozdrawiam
    • Przed wyborami w 2006 roku MMS obiecywała złote góry. Niestety życie brutalnie zweryfikowało te wszystkie obietnice bez pokrycia. Podobnie niestety stało się z obietnicą nowego stadionu Górnika. Na dzisiejszej Sesji Rady Miasta obecni byli także zaproszeni specjalnie przez radnych wiceprezes Allianz Polska i Przewodniczący Rady Nadzorczej Górnika pan Michael Mueller oraz nowy Prezes Klubu pan Łukasz Mazur. Radni chcieli poznać prawdę o Górniku, której przez całe lata nie mogli się...
    • Rybnik poszedł po rozum do głowy www.tvs.pl/40370,straz_miejska_w_rybniku_niepotrzebna_rozstrzygnie_referendum.html czy oprócz korzyści z mandatów i prywatnych interesów SM robi coś jeszcze?
    • Rybnik w elitarnym gronie 20 miast z całego świata Anna Malinowska2010-02-18, ostatnia aktualizacja 2010-02-18 21:41 Rybnik znalazł się w gronie 20 miast na świecie, w których realizowany będzie program ONZ. Miasto wybrali eksperci, uznając, że bardzo dobrze poradziło sobie w czasie 20-letniej transformacji oraz zdecydowanie poprawiła się w nim jakość życia. Rybnik dobrze sobie poradził w przekształceniu miasta górniczego w miasto usług...Z Europy tylko pięć miast weźmie udz...
    • "Kiedy w tym cholernym miescie cos sie ruszy???" - brzmi prosto i ogolnie, ale wyraza pytanie wiekszosci mieszkancow Zabrza, ktorzy z zazdroscia spogladaja na wladze Rybnika czy sasiednich Gliwic. Coz, czasami pozostaje patrzec i zazdroscic...Ale taka sytuacja uswiadamia, ze jezeli komus (wladzy) zalezy...to jest w stanie racjonalnie i rozsadnie zarzadzac swoim miastem...tyle, ze najpierw ow przedstawicieli "rozsadnej wladzy" nalezy w miescie posiadac...
    • Wielce Szanowny Pan Prezydent dr inż. Jerzy Gołubowicz Szanowny Panie Prezydencie, zwracam się z uniżoną prośbą o wymianę wszystkich naczelników UM i ich urzędników. Jak pan dobrze wie (bo codzień uprzejmie donoszę) wszyscy oni to śmierdzące lenie i w ogóle nie chcą mnie słuchać! To tylko ja pracuję w tym urzędzie, sama!!! Nikt nie jest tak mądry i oczytany jak ja!! Nikt tak nie umie po francusku... Poza tym chciałabym prosić o przydział służbowego samochodu - na stałe, żebym ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się