Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      rzucanie palenia

rzucanie palenia

(4 wyniki)
    • Mam pytanie do Pani Doktor: Czy dopuszczalne jest w ciąży rzucie gum z nikotyną? Jestem silnie uzależniona od papierosów. Palenie rzuciłam tydzień temu i wspomagam się gumami. Producent zaleca branie 8 - 12 gum dziennie. Ja biorę 2-4 gumy. Przyznam, że bez nich chyba sobie nie poradzę! Producent odradza branie gum w ciąży.
    • drogie mamy czy któraś z was rzucała palenie, co wam w tym najbardziej pomogło albo kto, jak teraz sobie radzicie, czy miałyście tzw. nawroty i co je spowodowało? jeśli możecie prosze podzielcie się swoim doświadczeniem przymierzam się do prowadzenia zajeć terapeutycznych dla osób rzucających palenie, sporo już przygotowałam i sporo wyczytałam, to czego najbardziej mi brakuje to przykłady z życia wzięte, prawdziwe historie... mam nadzieję, że chociaż jedna z osób uczęszczających na owe...
    • witam. drugi dzień już nie palę papierosów. w tej chwili nie mogę rozstać się ze skubaniem słonecznika, dzięki któremu udaje mi się nie sięgać do kolejnego papierosa. zajmuję sobie nim i usta i rece i jakoś godzina po godzinie idzie mi do przodu. co jeszcze mogę jeść podczas tych trudnych dni? wiem, że dużo białka ale w jakiej postaci? nie muszę chyba dodawać, że zależy mi na nie tyciu :_)
    • Po okresie karmienia piersią wróciłam do palenia papierosów. A teraz pasowałoby mi rzucić. W tym miesiącu zacznę brać tabletki anty i nawet lekarz zalecił, by rzucić to cholerstwo. W sumie to juz jestem zdecydowana. podejrzewam jednak, że bez wspomagaczy się nie obejdzie (czytałam co pisałyście o Tabexie itp), bo palić raptem zaczęłam dużo i ciągnie mnie strasznie. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz: jedna z Was napisała, że rzuciła fajki i tyje. Jest to o tyle dla mnie ważne, że ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się