sgh

(24 wyniki)
  • Witam, mam pytanie, staję przed problemem wyboru uczelni, mam już 3 letnią przerwę od momentu skonczenia liceum, teraz chcialabym jednak podjąć naukę na studiach, chciałabym zorientować się jak bardzo wysoki poziom jest na inansach sgh i jak to jest z akademią finansów na modlińskiej? mam małe dziecko i wróciłam do pracy na cały etat dlatego wybór szkoly musi być przemyślany, zawsze wychodziłam z założenia, że im wyższy poziom tym lepiej ale teraz muszę wiedzieć że poradzę so...
  • SGH czy UW? A jeśli UW, to który z tych kierunków daje wg was najlepsze perspektywy rozwoju, po którym łatwiej znaleźć ciekawą, dobrze płatną pracę?
  • Witam! Muszę podjac decyzję jakie przedmioty będę zdawać na maturze i marzę o studiowaniu na sgh! Jakie przedmioty i na jakich poziomach należy zdać? Z tego co wiem, to MAtematyka (rozsz.), historia (rozsz.) i reszta? Bardzo proszę o pomoc! I z góry dziękuję! Pozdrawiam! Magda
  • ktoś sie wybiera w piotek na rozmowe?
  • mam taki dylemat: nie wiem czy warto isć na sgh na MASTER'S STUDIES IN INTERNATIONAL BUSINESS. jestem po licencjacie po anglistyce i juz nie chce dalej ciagnac angielskiego samego w sobie, bo to niczym nie zaprocentuje w przyszłosci. chcialabym jednak studiowac w tym jezyku( studia za granica odpadaja), jednak zastanawiam sie czy oplaca sie wylozyc tak duze pieniadze ( 10000 za rok). moze ktos doradzi?
  • czekam na wasza odp na moje pytanie, wybieram sie na sgh ale boje sie czy dam sobie rade napiszcie jak sie wam studiuje
  • zdaje maturę pdstawową z matmy i zastanawiam się czy dam sobie rade na sgh (zaoczne).... i czy się wogóle dostane!bardzo trudna jest tam matma?
  • czy ktoś skończył może handel zagraniczny na sgh albo zna osobę, która studiowała (chodzi o studia podyplomowe), lub skonczyła je w krakowie, a jeśli tak to na jakiej uczelni. jestem żywo zainteresowana tematem, więc będe bardzo wdzieczna za odp:)
  • Witam, jak niektorzy z Was wiedza matura w 2010 r bedzie rzadzic sie troche innymi prawami niz dotychczas. Tak sie sklada ze w tym roku ja zdaje mature i myslalem nad studiami na SGH. Jednak ciekawi mnie jedna rzecz, dotychczas SGh wymagało matmy lub fizyki, wos lub geo lub hist oraz jezyka na rozszerzeniu i drugiego na podstawie. Teraz jak to sie ma do matury w 2010 r. Zalozmy ze zdaje polski, angielski, matme na podstawie i pozniej moge zdawac 3 przedmioty na rozszerzeniu. Wybieram matme, g...
  • jakby ktos jeszcze nie wiedzial, to sa juz wyniki z przedsiebiorczosci. trzeba sie zalogowac i sciagnac podanie - wynik jest w nim wpisany:)
  • czy w kazdej sali mozna bylo sciagac? ja pisalem rosyjski i w trakcie otwierania okien (halas) po czesci ze sluchu, posypaly sie szepty w stylu: "co masz w drugim?"
  • które studia bardziej polecacie.pytam się o wszystko:wykładowcy,studenci,elastyczność uczelni,imprezki,poziom nauczania,ranga szkoły na rynku pracy. z góry dziękuje za wszelkie info
  • Witam jestem w 3 klasie lo, i myslie nad wyborem studiów i najbardziej interesuje mnie sgh??? mam pytanko mianowicie,jak tam trudno jest się dostać ?? zdaje mature z ; matmy R, anglika R, historia R, i niemca P. mam pytanko ile tam trzeba było mieć mniejwięcej punktów bo czytałem że 1 % z matury to 1 punkt (tylko drugi język liczy sie 1%=1/3) z góry dziękuje
  • DA SIE WKUC MATME W ROK? CHCE ZDAWAC NA SGH ALE NARAZIE STUDIUJE FILOLOGIE 1,2 JEZYK TO SPOKX, GEGRA WYDAJE MI SIE MOZNA WKUC(MOZE KTOS POLECI JAKIS PODRECZNIK) NO A CO Z MATMA W SZKOLE JECHALAM NA 3 NA LEKCJACH CZYTALAM GAZETE A NA SPRAWDZIANACH SCIAGALAM:/ WSTYD CO?;) DODAM ,ZE JESTEM RACZEJ Z TYCH ZDOLNYCH I MAM PROPOZYCJE OD CHLOPAKA Z POLIBUDY ,ZE MOZE SIE ZE MAN RAZ W TYGODNIU SPOTYKAC NA TA MATME....CO WY NA TO JEST KTOS Z SGH? ACHA DODAM JESZCZE ZE JUZ NIE SCI...
  • Zaczynam za rok studia na jednym z uniwerków ekonomicznych...najprawdopodobniej we wrocławiu i chce się z niego przenieść po 2 semestrach na sgh...kierunek FiR.Jakie kryteria muszę spełnić?patrza na średnią?ile musi ona wynosić około? Jeśli ktoś cos wie na ten temat proszę o odpowiedź:)
  • Na ZiM wstępnie zakwalifikowali 490 osób przy limicie 300 osób, ja jestem na liście ogólnej 517 (27 w rezerwie) jak myślicie będą jakieś znaczące rezygnacje z tego kierunku, żeby się dostać, a tak do tego jeszcze jedna sprawa co jest lepsze finanse i bankowość na UG czy zarządzanie i marketing na UW? Z góry dzięki za odopwiedź :)
  • Pomysł wydaje się trafny, aczkolwiek diabeł tkwi w szczegółach ;- ).
  • Od października planuję rozpocząć studia podyplomowe. W grę wchodzi Zarządzanie Zasobami Ludzkimi ewent. ZZ Pracy. Od początku brałam pod uwagę SGH, ale znalazłam w necie info, że Koźmiński też nieźle edukuje. Cena jest niewiele niższa od SGH, mój dylemat polega na wyborze pomiędzy renomowaną uczelnią państwową a prywatną. Macie jakieś opinie o tych uczelniach i poziomie nauczania? Przy okazji: czy wiecie, który bank ma w swojej ofercie kredyty na studia (oczywiście na korzystnych warun...
  • Czesc. zastanawiam się w jaki sposób przeliczane są wyniki z matmy przez WNE UW. Czy wystarczy rozwiązać 42 zadania aby mieć maksymalną ilość punktów? (Wydaje mi się to trochę nierealne ale niektórzy tak twierdzą...) Czy też wyliczają procentowo, np. 25 punktów na MIM'ie to 21 punktów na WNE? Jakby ktoś znał te przeliczniki to bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję Pozdrawiam acy
  • Kierunek: zarządzanie i marketing Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda egzamin z ekonomii ? Czy to jest teoria i zadania ? A z angielskim ? Czy to jest tylko gramatyka ? Czy można gdzies dostac takie testy z poprzednich lat ? Proszę o odpowiedź !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się