05.08.06, 20:22
Na ZiM wstępnie zakwalifikowali 490 osób przy limicie 300 osób, ja jestem na
liście ogólnej 517 (27 w rezerwie) jak myślicie będą jakieś znaczące
rezygnacje z tego kierunku, żeby się dostać, a tak do tego jeszcze jedna
sprawa co jest lepsze finanse i bankowość na UG czy zarządzanie i marketing
na UW?
Z góry dzięki za odopwiedź :)
Obserwuj wątek
    • Gość: asia Re: ZiM na UW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 11:52
      oczywiscie ze ludzie beda rezygnowali na rzecz SGH.Tak jest zreszta kazdego
      roku wiec wydaje mi sie ze bedziesz studentka UW.Co do koleejnego pytania to UW
      jest duzo lepsza uczelnia niz UG.Ja na TWoim miejscu bez wahania wybralabym
      UW.Zawsze to wieksze perspektywy- i uczelnia i miasto.Ale wybor bedzie nalezal
      wylacznie do Ciebie:)
      • malgosia_roz Re: ZiM na UW 06.08.06, 13:47
        Miejmy nadzieję, że zrezygnują, bo rzeczywiście wolę jednak UW ;) THX na
        pocieszenie :)
        • agul86 Re: ZiM na UW 06.08.06, 14:02
          z tego co mi wiadomo wyniki w tym roku na sgh byly wczesniej i ci ktorzy sie dostali, wyrejestrowywali sie z rekrutacji na uw. po pierwsze by odzyskac kase, po drugie by nie zajmowac zbednie miejsc. a w tym roku chyba UW wprowadzilo priorytety w rekrytacji po to by jedna osoba nie zajmowala miejsc na 5 wydzialach. choc wydaje mi sie ze powinnas sie dostac.

a z drugiej strony tez mnie zaintrygowal fakt, ze przyjeli 490 a nie 300 osob. moze od razu licza na to ze ludzie porezygnuja i nie przeprowadza drugiej rekrutacji?
          • malgosia_roz Re: ZiM na UW 06.08.06, 15:25
            No własnie już słyszałam takie głosy, że taka lista jest już ostateczna, że
            nawet jeśli zrezygnuje więcej osób (będzie mniej zakwalifikowanych niż miejsc)
            to tyle będzie studiować, mam nadzieję, że to nie prawda. A co do ludzi co
            dostali się na sgh, takich ludzi, o których ty mówisz jest niewielu, bo jednak
            są ciekawi czy się dostaliby na uw czy nie (to po prostu jest moja nadzieja :))
            • agul86 Re: ZiM na UW 06.08.06, 21:38
              ktos powiedzial, ze "nadzieja jest matka glupich". ktos madry powiedzial, ze "nadzieja umiera ostatnia". ale...

gwarantuje ci ze przyszli studenci sgh beda woleli wydac pieniadze na cos pozyteczniejszego, niz tylko "sprawdzenie czy sie dostana na uw". wielu wyrejestrowalo sie z kierunkow na uniwersytecie by nie blokowac miejsc. wiec na prawde na to nie licz.

btw a wogole w tym roku prog na ZiM byl o wiele wyzszy, z tego co pamietam to z tym samym wynikiem w zeszlym roku bylam cos kolo 40 miejsca, a w tym roku 10X.:)
              • malgosia_roz Re: ZiM na UW 07.08.06, 16:15
                W zeszłym roku próg w I turze był 425, a w II 400, dlatego liczyłam, żę się
                dostanę bez większych problemów, a tu nagle zonk, na szczęście już gdzieś
                wcześniej się dostałam, ale wiadomo wolę UW, a nie UG ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka