Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      skierowanie na badania

skierowanie na badania

(8 wyników)
    • Czy ginekolog moze dać skierowanie na badania hormonów płciowych?Czy moze to zrobić tylko gen-endokrynolog?
    • Do kogo udajecie sie po takie skierowanie?Do ginekologa czy endokrynologa?Na wizytę u endo w ramach NFZ trzeba czekać kilka miesięcy,a szkoda mi wydawać 100 zł(tyle zdaje sie mniej wiecej kosztuje wizyta prywatnie) po samo tylko skierowanie.I co w wypadku gdy okres trzeba wywoływać luteina?Czy to nie fałszuje wyników? Z góry dziekuję za pomoc.
    • Witam. Otóż byłam ostatnio u ginekologa gdyż zaczynam wreszcie "walkę" z moim hirsutyzmem. I wiadomo że podstawa to zrobienie badań. Nie stać mnie aby robić to wszystko prywatnie, więc poszłam do przychodni z nadzieją że dostanę skierowania na wszystkie potrzebne badania. I niestety rozczarowałam się, gdyż dostałam tylko na USG. A poziom hormonów (aż dwóch) mam zrobić sobie prywatnie, gdyż pani doktor powiedziała że im nikt za to nie zwraca kasy, czy coś takiego. Wiem że to nie t...
    • choruję na tarczycę, lecze się u specjalisty już 15 lat.miejscowość do której muszę dojechać oddalona jest o 150 km.Ostatnio żle się czułam i chciałam sprawdzić TSH , poszłam do lekarza rodzinnego z prośbą o skierowanie (powiedziałam że żle się czuję) ,a on mi powiedział ,że jestem pod opieką specjalisty i on mi nie da skierowania.Proszę mi powiedzić czy lekarz rodzinny mógł tak postąpić.
    • Jak wyglada pierwsza wizyta u endokrynologa? Mam zamiar isc prywatnie bo panstwowo czeka sie az 2-3 miesiące. Mam zaburzenia miesiączki i zastanawiam sie co endokrynolog mi doradzi na pierwszej wizycie skoro nie bede miala zrobionych zadnych badan na poziom hormonów np. Zastanawiam sie czy ta 1 wsza wizyta to bedzie sam wywiad i potem skierowanie na badania ( mam nadzieje ze moge je zrobić tam gdzie taniej, a niekoniecznie u tego endokrynologa ).
    • Szukam lekarza NFZ ginekologa, dermatologa, ewentualnie endokrynologa z KRAKOWA, który na nie będzie robił problemów ze skierowaniem na badania hormonalne. Nie chcę robić ich prywatnie, bo jako studentkę, nie stać mnie na to, a zazwyczaj lekarze mają opory przez kierowaniem na tak drogie badania. Do kogo się udać? z góry dziękuę za każdą podpowiedź
    • W związku z podejrzewaną endometriozą i PCO zostałam skierowana na badania USG. Kolejna wizyta u ginekologa dopiero za dwa tygodnie, dlatego bardzo proszę o interpretację wyników. Szczególnie niepokoi mnie "szyjka macicy z torbielką o śr. 3,4 mm. oraz rozmiar jajników (niejednakowy): jajnik prawy o wym. 29 na 16 mm, PJ o śr. 5,2 mm Jajnik lewy o wym. 29 na 26 mm, PJ o śr. 14,3 mm. Nie jestem pewna co oznacza PJ w powyższym opisie. Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
    • ciaza?(5)

Zastanawiam sie czy to jest normalne,wczoraj bylam u lekarza potwierdzic wynik testu.Strasznie zaskoczylo mnie wszystko co mnie tam spotkalo.Liczylam ze potwierdzi moje przypuszczenia tymczasem on zbadal mnie powiedzial ze najprawdopodobniej to 5-6 tydz.,dal mi skierowanie na badania :krew,morfologia itp i kazal przyjsc za miesiac.Rety,az caly miesiac ma czekac na odpowiedz????Nie zrobil mi nawet zadnego USG,pobral tylko jakies wymazy.Nawet nie powiedzial mi co powinnam teraz robic.Pr...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się