Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      skierowanie na badania

skierowanie na badania

(4 wyniki)
    • Może ktoś mógłby mi pomóc i podpowiedzieć. Otóż muszę porobić różne badania które zleciła mi pani ginekolog w państwowej przychodni. Jest to USG, które zrobię bezpłatnie, jednak poziom hormonów (aż dwóch) muszę zrobić sama prywatnie (oczywiście zapłacić). I niestety jestem w niekorzystnej sytuacji materialnej więc myślałam że to właśnie ona da mi skierowanie na te badania i nie będę musiała płacić. Czy słusznie myślałam i czy powinnam ją o owe skierowanie "męczyć". Czy powinnam za...
    • Witam, Związku z planowanym powiększeniem rodziny:) pomyślałam sobie pójdę do lekarza internisty i poproszę o skierowania na badania laboratoryjne (krew, mocz itp.) ( po co brać od ginekologa, do którego chodzę prywatnie i płacić kasę, która pewnie się jeszcze przyda :) Jestem u lekarza mówię mu w czym rzecz, że planuje itp i chciałabym wpierw wykonać wszystkie badania, bo być może coś mi jest a nie wiem o tym..., że bardzo dawno nie miałam robionych takich badań itp i co słyszę, -...
    • Prosze o wyjaśnienie mi kwestii, jak to jest. Otóż: mieszkam w woj. łódzkim, lecz leczę się w śląskim w poradni neurologicznej (przyszpitalnej). Stamtąd też otrzymałam skierowanie na rezonans, jednakże w woj. śląskim kolejki są wielomiesięczne, spróbowałam podzwonić po innych ośrodkach w łódzkim, i opolskim. I tak, w łódzkim odmówiono mi mimo, iż jestem mieszkanką tego nieszczęsnego województwa, a ponoć nie ma juz rejonizacji w postaci kas chorych i pieniądze idą za pacjentem. Nat...
    • Witam. Czy ktoś z forumowiczów jest w stanie wytłumaczyć mi procedurę wystawiania przez lekarzy skierowań na badania? Otóż syn leczy się neurologicznie. Lekarz internista wystawił skierowanie do neurologa - neurolog zalecił wykonanie badania EEG , na które skierowanie miał wystawić lekarz POZ. Lekarz POZ stwierdził, że absolutnie nie może wystawić skierowania na EEG - może to zrobić tylko neurolog - więc wystawił kolejne skierowanie do neurologa, aby ten wypisał to nieszczęsne ski...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się