Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      skierowanie na badania

skierowanie na badania

(3 wyniki)
    • Witam ponownie, Jak juz niektore z Was czytaly, mieszkam w Londynie i mam pelno obaw co do sposobow tutejszego leczenia. Bylam u lekarki rodzinnej i powiedzialam jej, ze po zrobieniu badan w Polsce zostalam zdiagnozowana , ze mam Hashimoto. Zdziwila sie, bo powiedziala ze w maju mialam badane tutaj THS i bylo w normie ( ale dokladnego wyniku nie powiedziala mi) i ze musza mi zrobic badania tutaj aby potwierdzic diagnoze ( na wyniki z Polski tylko rzucila okiem). BAdz ca badz dala mi sk...
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7344633,Gdyby_lekarz_z_Bartoszyc_skierowal_zone_na_badania___.html Cytuję: "Zgodnie z prawem, stawka kapitacyjna [pieniądze dla lekarza rodzinnego na "obsługę" jednego pacjenta - red.] jeżeli nie zostanie wykorzystana w ciągu roku, zostaje u lekarzy, nie trzeba jej zwracać do NFZ - tłumaczy Magdalena Mil, rzecznik Narodowego Funduszu Zdrowia w Olsztynie i zaznacza, że obowiązkiem lekarza jest zapewnienie takiej opieki lekarskiej, by nie narażać...
    • Po poczytaniu wątków na forum wypisałam sobie, jakie badania powinnam zrobić córce i tu zaczynają się schody. Do endokrynologa jestem zapisana dopiero w listopadzie a na razie dziecko jest pod kontrola diabetologa, który po konsultacji kazał nam brać letrox od dawki pół tabletki 25mg,aż po miesiącu dojść do 50mg i zrobić badanie Tsh w przychodni rejonowej. Po lekturze na forum postanowiłam dorzucić trochę badań:ferrytyne,Ft3 i Ft4,selen,badania związane z cukrzyca jeszcze peptyd...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się