-
Czy ktoś ma może doświadczenia z fotelikiem besafe montowanym tyłem w aktualnej wersji Octavii i/lub Jettie?
Mają mi na dniach samochód służbowy zmienić na jeden z powyższych i zastanawiam się w którym będzie więcej miejsca na fotelu przed zamontowanym fotelikiem. Skłaniam się do Octavii bo chcę combi ale jakby w Jettie było więcej miejsca np. tak że da się w miarę normalnie jechać na fotelu przed fotelikiem to byłaby to ważna informacja.
-
Z książeczki dodanej do fotelika wychodzi, że powinien pasować, ale sugerują w niej także, żeby sprawdzić. Czy ktoś jest pewien, że będzie pasował?
-
Witam wszystkich! Przymierzam się kupienia drugiego fotelika dla córki która ma 10 miesięcy, ok 9kg i ok 72cm wzrostu. Szukam foteliki w przedziale 9-18 który pasuje do skody fabii (bez isofixu). Nie ukrywam że cena fotelika również wchodzi w grę.(max500) Zastanawiałam się nad ramtti venus oraz chicco kay1 ale może jakieś inne są godne uwagi ?. Proszę o pomoc i podpowiedz
Pozdrawiam
-
Mam ogromną prośbę. Jaki polecacie fotelik do 36 kg do skody felicji? Do tej pory mieliśmy espiro od 0 do 25 kg i niestety nie sprawdził się- kiepsko trzymał siedzenia, na dziurach i zakrętach strasznie się kołysał. Myślę, że to kwestia nie dobrania fotelika do marki samochodu, więc drugi raz takiego błędu nie chcemy zrobić. Bardzo proszę o wskazówki i podrzucenie kilku typów w rozsądnej cenie. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
-
mam wybrane kilka modeli fotelikow samochodowych[b] 0-18kg[/b] ale nie wiem czy sa dobre ze
wzgledu na bezpieczenstwo.Chodzi mi glownie o bezpieczentwo a kwota do ktorej moge szukac
to 700zl.Posiadam model samochodu: skoda fabia combii 1.4 2001r.Prosze o podpowiedz moze
bylby lepszy inny model?Dziekuje za odp.
Z poważaniem
aj.
-
Witam serdecznie muszę kupić córce ( 3,5 roku, 15-15,5 kg wagi, szczupła i wysoka ok 105 cm wzrostu) fotelik pasujący do skody octawii. Nie spieszyłabym się tak ale młodsza córka wyrosła ze swojego fotelika i musi zostać przeniesiona do większego (9-18), tego którym jeździ teraz starsza. Generalnie bardzo mało jeździmy, głownie po mieście, rano dzieci jadą do żłobka i przedszkola, później jedynie odbiór. Kilka razy w roku dalsze wyjazdy (wakacje, święta u rodziny - 50 km w jedną stronę)).
...
-
Witam!
Proszę o pomoc w wyborze fotelika. Pokrótce moje podam moje preferencje:
1) fotelik ma być w przedziale wagowym 9-18kg lub 9-25kg
2) najlepiej by było gdyby był montowany tyłem do kierunku jazdy
3) ma mieć możliwie największe z możliwych odchylenie do spania (ma być wykorzystywane na dłuższe wyjazdy)
4) ma pasować do skody octavii I dla bardzo szczupłej dziewczynki.
Fotelik zamierzać kupić kiedy córeczka będzie mieć około 13 miesięcy i ważyć około 9kg(o ile będzie tyle ważyć...
-
Pomocy. Szukam fotelika dla mojego czterolatka, najlepiej rozkładanego do spania, ale priorytetem jest bezpieczeństwo. Koniecznie isofix. Cena nie gra roli. Przy okazji byłoby fajnie, jakby docelowo dziecko jeździło w pełnym foteliku, a nie na samym poddupniku, ale to jest mniej ważne teraz.
W jednym samochodzie mam romer kidfix i jak synek zaśnie, szału nie ma, ale głowa nie leci (być może da się go jakoś odchylić, ale nie nauczyłam się jeszcze). Ten pasuje do obu samochodów, więc mogę ż...
-
Witam serdecznie,
pytanie mam do specjalistów o propozycje do skody octavii combi rider z 2004 z isofixem. jestem szczęśliwa posiadaczką bliźniąt prawie 4-letnich o osiągach: 1) 101 cm 16 kg 2) 99 cm 15,5 kg
nasze dotychczasowe wybory to maxi-cosi z easy-base oraz king plus roemera
ze względu na wysoce upierdliwe zapinanie panów w kurtkach zimowych w foteliki 9-18 czas przyszedł na kolejny stopień wtajemniczenia. Serce me bije szybciej na myśl o Roemerach, więc rozważam głownie te. I...
-
Aygo 3 drzwiowe, fotelik będzie przenoszony między autami.
Dziecko duże, powyżej 15 kg.
Do 500 zł
Romer kid? monterey?
-
Szukam bezpiecznego fotelika 15-36kg z możliwością odchylania do spania. Co mam wybrać? Oto moje typy:
1. MC Rodi XR airprotect
2. Cybex solution - tylko nie wiem czy x czy plus
3. Concord Transformer T
4. Recaro Monza
5. Romer Kid
A może lepiej coś innego wybrać? Może mieć izofix, w tej chwili tego w aucie nie mam, ale to mi nie przeszkadza.
Poradźcie proszę!