Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      stal

stal

(26 wyników)
    • Witam. Mam pytanie, jaki rodzaj stali nierdzewnej można zastosować do wykonania balustrady? Czy taką balustradę można zrobić we własnym zakresie? Chodzi mi o balustradę z elementami szklanymi.
    • witam - szukamy namiarow na wykonawce / firme, ktory zrobilby na zamowienie brodzik ze stali nierdzewnej, 90 x 90 cm, plytki i plaski. podobny ma w ofercie kolo, ale jest horrendalnie drogi - ponad 2600 ;( pls advise ;)
    • Drogą lodówkę Liebhher czyściłem mleczkiem do stali inox niemieckiej firmy Fresh - Citro Stahl Reiniger. Drzwi zaczęły rdzewieć i będą kłopoty z reklamocją, bo serwis stwierdził moją winę - " ktoś czyscił tę lodówkę!". Płytę gazową ze stli inox czyściłem specjalnym środkiem do naczyń i urządzeń stalowych wyprodukowanym dla Zepter. Płyta zaczęła rdzewieć. Będą kłopoty z reklamacją, bo serwis stwierdził moją winę- " ktoś czyścił tę płytę !". Pyt...
    • Witam, Gdzie można w wa-wie tanio kupić płyte ze stali nierdzewnej. Chciałbym umieścić ją na ścianie w kuchni nad płytą grzejną. Pozdrawiam Przemek
    • Chcę kupić piecyk wolostojący. Do wyboru albo koza żeliwna, albo piec stalowy (wygląd bardziej nowoczesny) z szybą, wyłożony szamotką. Ciekaw jestem zalet i wad tych wersji...
    • Jak w miarę dokladnie policzyć ilośc głównych materiałów potrzebnych do budowy domu?? Na razie myślę o stali i maxie. Słyszałam że jest jakiś program...Czy ktoś wie gdzie i jaki???
    • Witam i proszę o radę. Chciałbym do drewnianego domku letniskowego (40m) kupić niewielki kominek wolnostojący, tak by móc korzystać z domku również w chłodne dni. Myślę o kominie ze stali (blachy) wyprowadzonym na zewnątrz. Na co zwrócić uwagę? Czy taki komin powinien być 2-warstwowy izolowany wełną mineralną? Jaka powinna być minimalna wysokość zapewniającą "cug" (po wyjściu na zewnątrz) i średnica komina? Jak zabezpieczyć przejście przez drewnianą ścianę by rozgrzewająca się rura nie gr...
    • Witam, Jestem na etapie wyboru projektu i chciałbym się dowiedzić jak w temacie. Jakie są minimalne wymiary i/lub kubatura kotłowni z piecem na paliwo stałe (pelet lub eko-groszek). Dzieki.
    • Łącznie z balkonem i tarasem mam ok. 60m balustrady, ceny kutych balustrad są delikatnie porażające - tym bardziej na taką skalę. Z czego proponujecie wykonać balustrady, by jednocześnie nie zbankrutować, a i efekt aby nie był tragiczny. Dodam, iż jest to dom prostokąt ze stropodachem typowa architektura lat 80-tych "tynk barankowy" :). Macie jakieś sugestie czy doświadczenia? pozdrawiam
    • Wymieniałem okna .Wybrałem profil Brugmann z kompozytu zamiast stali pięciokomorowy półlicowany. Okazało się ,żę w 3 oknach muszą być zastosowane przewiązki (poziome porzeczki wzmacniajace) bo okna są duże i niemiałbym na nie gwarancji. Po montazu okazało się ,że w przewiązkach jest stal ( wyczuwalna magnesem) no i profil jest węższy prawdopodobnie nie jest 5 komorowy. Nie wiem ,czy mam się awanturować w firmie ( nie lubię awantur) i żądać wszędzie umówionego profilu. Nie zostałem...
    • czy można swobodnie łączyć rury miedziane z aluminiowymi?
    • Witam, Jestem na etapie poszukiwania zlewozywaka do kuchni. Na rynku polskim najpopularniejszymi zlewami sa zlewy firmy franke i teka. Słyszałam, ze zwykłe, czyli te ze stali szlachetnej sa trudne w utrymaniu w czystości (szczególnie Franke). Czy ktoś wie czy jest jakaś większa różnica w jakości zlewów franke i teka tych ze stali (cenowo sa podobne). Czy moglibyście się podzielic swoimi doświadczeniami? Za wszelka pomoc z góry dziękuję :-)
    • Dzień dobry, chciałabym się dowiedzieć, czy mogę dobudować kominek w salonie gdy nie ma go w projekcie?? Jak zrobić to dobrze tak by nie grzać ,,na darmo''?? Z góry dziękuję.
    • mam ogromny problem. Chcialabym zmienic pokrycie dachowe z blachy na dachowke ceramiczna. Projekty, ktore otrzymalam od poprzedniego wlasciciela nie mowia nic o powierzchni dachu oraz jego nachyleniu. Jak moge to sprawdzic? Co robic??????? Bardzo prosze o pomoc.
    • Jakie jest Wasze zdanie? Ile to jeszcze postoi, w jakim jest faktycznie stanie?
    • Dom jednorodzinny trzy kondygnacje z poddaszem,kocioł wielofunkcyjny samoróbka opalany węglem i drewnem przez 20 lat. Od około 6 lat pojawia się (na początku od srtychu) wyciek czarnej śmierdzącej smoły z żółtumi zaciekami przez szczeliny w spoinach komina. Komin nadaje się wg. mnie do rozbiórki. (błędem było budowanie z cegły dziurawki oraz nieocieplenie zewnątrz dachowej części komina). Pytanie: jakiej cegły użyć na luft kominowy,napewno pełnej klasy II, a może pełnej klinkierowej na całym...
    • Witam Jaki może być orientacyjny koszt poszerzenia otworu drzwiowego w ścianie nośnej? Chodzi o samo wycięcie, bez wynoszenia gruzu.
    • Zastanawiam się nad wymianą starych żeliwnych grzejników w moim mieszkaniu w bloku. I podstawowym problemem jest wybór między stalą i aluminium. Wszyscy doradzają mi aluminium, bo: 1. szybkiej się nagrzewa (na tym wcale mi nie zależy) 2. stal rdzewieje (ale przecież to podobno stal nierdzewna, jak więc może rdzewieć) 3. są lżejsze (I co z tego? Może dla montera ma to jakieś znaczenie, ale dla użytkownika?) 4. można zdjąć bądź dołożyć żeberka (duży plus). Tylko ja sama widzę w n...
    • przez "certyfikowanego" gazownika. ile kosztuje taka usługa? pozdrowienia ------ Jedrek jedrek@gazeta.pl de.geocities.com/lubumba/
    • Musze zmienic kaloryfery bte żeliwne już tak zarosły, że nie da się ich oczyścić. Chce zmienić ale każdy z moich znajomych mów co innego. Po selekcji widzę, że mam wybór Stal czyli Purmo Aluminium Pomocy co wybrać będe wdzięczny za radę jasio

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się