stal

(3 wyniki)
  • Witam Szanownych Państwa, W dniu wczorajszym moja zona dostala nakaz sadowy wzywajacy ja do solidarnego z tesciowa pokrycia dlugow wzgledem Zakladu Gospodarki Mieszkaniowej z tytulu nieplaconych czynszow przez tesciowa (lokal komunalny), na kwote - bagatela - 24tys zl z kosztami procesowymi. Mamy 14 dni na zlozenie skargi do nakazu - dlatego zastanawiamy sie, czy jest w tym wogole sens. Otoz: Dlug tesciowej siega 2002 roku. Malzonka byla zameldowana meldunkiem stalym u tesciowej pr...
  • dzien dobry,bardzo prosze o pomoc. mieszkam od dawna za granica i nie mam zadnego pojecia w sprawach prawnych i skarbowych.mamusia jest glownym najemca mieszkania kwaterunkowego /od 35 lat/ teraz to jest 16 sierpnia wykupuje go od miasta /z duza znizka/w urzedzie skarbowym powiedziano jej ze po ekspertyzie wartosc rynkowa tego mieszkania wynosi 76155 pln wykup 10 %to znaczy 7620 pln + oplata skarbowa 325,85 pln + vat 22 % jakie beda inne oplaty notariusz? wpis do ksiegi wieczystej...
  • Jesli zle trafilam, to z gory przepraszam ale szukam jakies forum prawniczego/eksperckiego w sprawie mieszkania odziedziczonego w spadku a wlasciwie podzialu spadku. Konkretnie: dwie osoby (rodzenstwo) dziedzicza spadek (dom) po rodzicach, bez wyszczegolnionego kto dostaje co, czyli po prostu majatek przypada po rownej polowie obojgu z rodzenstwa. Jedna osoba mieszka w Polsce, druga na stale zagranica. Podobno wedlug polskiego prawa, osobie mieszkajacej za granica nie przysl...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się