Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      stany zapalne

stany zapalne

(310 wyników)
    • mam brązowe upławy i boli mnie podbrzusze, 14 maja wspołzyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia( okres miałam 10 kwietnia), a 24 maja dostalam kolejnego okresu. martwi mnie to bo, po okresie okazało sie ze mam jakis stan zapalny, jak poszłam na wizyte kontrolną jakies 1,5 tyg temu to okazało sie ze znowu cos mam,i dalej odczuwam swędzenie. te objawy to objary stanu zapalnego czy ciąży ?? pomózcie
    • I to od dosc dawna, zawsze regularnie. Leczona jestem zawsze antybiotykiem dobranym na podstawie wymazu, czyli na konkretna bakterie, mimo to nie przechodzi. Kilka dni spokoju i znowu to samo. Poza tym tym stanom zapalnym towarzysza niezbyt ladne uplawy przed i po miesiaczce - takie brazowawe. Zaczynam sie juz niepokoic ze to trwa tak dlugo, skutecznie utrudnia mi to zycie, moze ktoras z Was miala podobnie, moze cos jeszcze powinnam zrobic przebadac. Pozdrawiam serdecznie
    • czy stany zapalne,grzybicze moga byc przeszkoda zajscia w ciaze? od pol roku staran nic...wizyta u gina?stany zapalne...
    • moze ktos podzieli sie ze mna swoimi doswiadczeniami na temat zapalneia jajowodu..pierwszy raz zlaBalo mnie to ok. 18 miesiecy temu...lekarz dal antybiotyki..pomoglo na 5 miesiacy...inny lekarz i znow antybiotyki..spokoj byl ok 6 miesiecy...kolejny lekarz( bo myslalam , ze moze inny to pomoze jakos inaczej) i znow antybiotyk...byl spokoj przez 4 miesiace i znow mnie zaczelo pobolewac...juz nie wiem co mam o tym myslec...dodam ze mieszkam teraz w UK i tu ciezko nawet dostac sie do gineko...
    • Odebrałam wynik cytologii grupaII. Czy muszę iść po receptę, kolejki długie. A w opisie "niewielki stan zapalny". Objawów typu upławy nie mam.
    • Mam dziwne pytanie, ale wybieram się do lekarza dopiero w poniedziałek, więc zjada mnie stres... Czy możliwe jest zajście w ciążę, kiedy ma się infekcję bakteryjną? Uprawiałam seks bez zabezpieczenia, po kilku dniach wybrałam się do lekarza na zwykłą kontrolę a ten stwierdził, że mam lekki stan zapalny (nie odczuwałam żadnych objawów). Teraz spóźnia mi się okres więc planuję poniedziałkową wizytę. Na logikę wydaje mi się, że nie powinnam być w ciąży, skoro jakieś mikroby się p...
    • Kończę anybiotyk (na zapalenie gardła). W trakcie raz dziennie brałam osłonowo Lacidofil. Niestety pojawiło się podrażnienie, lekkie zaczerwienienie i lekkie swędzenie (wiadomo gdzie). Smaruję się clotrimazolum w kremie. Co jeszcze może pomóc? A może po prostu iść do gina? Nie wiem, czy samo przejdzie.
    • pani dr wykryla u mnie ten stan, co opisalam w innym watku. powiedziala ze to przez bakterie i dlatego mialam plamienia po zakupie przeczytalam ze ten lek powoduje (6-15%) - stan zapalny macicy lub pochwy wywolane drozdzakami czy to nie jest dodatkowe obciazenie?
    • lekarka stwierdzila u mnie stan zapalny - przepisala sterovag, nie skonczylam opakowania(zostala 1 globulka), bo dostalam okresu (5 dni za wczesnie) - czy uzywanie teraz tamponow moze cos zepsuc w tym leczeniu?
    • Witam odebrałam wynik cytologii: II grupa, cytologia nieprawidłowa- stan zapalny. Do lekarza idę we wtorek. Zastanawiam się czy zacznie mnie leczyć czy każe zrobić posiew? Bo jeśli do leczenia konieczny jest posiew to mogę go zrobić w poniedziałek co oszczędzi mi podwójnego czekania do lekrza. Będę wdzięczna za pomoc. pozdrawiam magda
    • Wiem ze bylo juz duzo watkow o nadzerce ale moze ktos byl w podobnej sytuacji i mi doradzi bo moj gin jest zwolennikiem wypalanki a moze od razu ona nie bedzie potrzebna. Mam nadzerke (jak 2 zł), cytologia II gr (zmiany flory bakeryjnej), kolposkopia -strefa przekształcen zaawansowana, w stanie zapalnym. Teraz ide do gin z tymi wynikami i jak sie domyslam on bedzie chcial wypalac (nie prywatnie) ale moze wystarczy wyleczyc stan zapalny, mam ciagnace sie upławy i bole w dole plecow. Boj...
    • Dziewczyny, napiszcie, czy miałyście takie problemy? Przestałyście nosić stringi?
    • robiłam morfologię,ob,żelazo - wszystko mam w normie. mam podejrzenie o guza na trzustce lub dwunastnicy (torbiel między wątrobą,trzustką, dwunastnicą niewiadomego pochodzenia) i nie wiadomo co z jelitami (może "coś" - mam nadkawsotę i biegunki) czy ob w normie świadczy że nie ma poważniejszego stanu zapalnego w organiźmie (chociaż nie wiem jak to się do np. guzów albo ew. przewlekłych stanów zapalnych?)
    • Badanie cytologiczne wykazało obecność stanu zapalnego (leukocyty). Lekarz przypisał mi globulki dopochwowe GYNALGIN. Zużyłam 3 opakowania z 4 i pojawiło się zaczerwienienie, szczypanie, pieczenie. Czy to możliwe??? Przepłukałam Tantum Rosa, posmarowałam kremem Pimafucin, ale nie wiem, czy pomoże...Co robić? Przecież te globulki miały stan zapalny zlikwidować, a nie wyywołać.
    • Mam martwa jedynke.Jest martwa od 5 lat,ale ja stosowalam wybielanie i wyglada normalnie. Dowiedzialam sie,ze przyczyna zapalenia ucha byl stan zapalny w tej jedynce. Co robic?
    • Witam bardzo.am gorącą prośbę dla tych , którzy znależli sposób na powracające stany zapalne, raczej tybu grzybiczego.Po lekach i swoich sposobach dalej mi powracają, a mam już serdecznie dosyć....
    • wraca jak bumerang:( nie chodzi mi o jakieś zabiegi poszerzające zatoki bo katar mi schodzi tylko ile można smarkać:( albo brać antybiotyki:( wystarczy wiatr, zmiana pogody i już mam na nowo...
    • witajcie zrobil mi sie stan zapalny w okolicach ujscia pochwy - zdaje sie, ze zbyt zaciekle dbalam o higiene i mam za swoje :( Na razie jestem zaopatrzona w Lactacyd (emulsja pH 5,2) i Clotrinazolum. Czy moge zrobic cos jeszcze? I jeszcze jedno: w perspektywie okres :( Poleccie jakies sensowne podpaski (wiem, ze te z siateczka odpadaja). Dzieki z gory :)
    • Od jakiś 3 dni odczuwam dyskomfort spowodowany lekkim pieczeniem(?),swędzeniem (?)-nie wiem nawet jak to określic-w miejscu intymnym.Dodatkowo wczoraj zauważyłam bardzo dziwną wydzieline.Konsystencją przypomina-sory za bezpośredność-serek biały taki rozrobiony z grudkami,kolorem-budyń waniliowy.Jest bez zapachu.Wydziela się etapami ,w dużej ilości.Co to może być?stan zapalny?sama nie wiem.Do gina oczywiście się wybieram, ale pracuję w takich godzinach, że najwcześniej będe miała mo...
    • Mamy z moją dziewczyną problem następujący: po seksie ona zaczyna mieć stan zapalny, dosyć mocny, uciążliwy. Chodzi do ginekologa, ten przepisuje globulki, maść i problem znika, ale wraca jak pójdiemy do łóżka. Odbiera jej to ochotę na seks, więc powstało pytanie: może ja mam na sobie lub w nasieniu bakterie, które to powodują? Czy mamy iść razem do jej ginekologa? On mnie skieruje na badania bakteriologiczne. Czy ja powinienem pójść sam do innego lekarza? I jaki to ma być lekarz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się