Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      stany zapalne

stany zapalne

(7 wyników)
    • Witaj. Czy mogłabyś zajrzeć do mojego wątku i napisać, co sądzisz o wyniku: P/c. p. czynnikowi wewnętrznemu Castle'a i p. komórkom okładzinowym żołądka (APCA) P/c. p. czynnikowi wewnętrznemu Castle'a ujemny u P/c. p. komórkom okładzinowym żołądka (APCA) dodatni Czy to jest już pewność anemii złośliwej? Dodam, że mój tato na to cierpi, a ja mam B12 211 przy normie od 174. Może podsuniesz mi badania, które dodatkowo powinnam wykonać? Będę wdzięczna za każdą sugestię. Pozdrawiam.
    • jakie ob przy hashimoto macie i jakie leukocyty?
    • Witajcie! Odebrałam właśnie wyniki badań i jestem zaskoczona wysokim OB które wynosi 20.Ostatnie badania robiłam w marcu i będąc po zabiegu gin OB miałam 10.W międzyczasie wykonywałam TSH 0.9 i TPO i aTG które byly >1000. Endo powiedziała że proces zapalny trwa a teraz podczas kontroli TSH 3.0 i OB 20.Reszta badań w normie.Lekarz rodzinny mówi że zaczekamy i że to może być od tarczycy.Czy ktoś z Was miał podobną sytuację?
    • Po pierwsze, czy ktoś mi może powiedzieć jaką przyjmuje dawke leku (najchętniej Eutyroxu) przy zbliżonych przeciwciałach do moich ok 690 (norma do 34) Po drugie, czy komuś przy problemach z tarczycą brudziło złoto (łańcuszki i pierścionki) Po trzecie, jakie mogą być skutki ciągłego wzrastania przeciwciał mimo przyjmowania leków? Po czwarte, czy przy chorobach tarczycy może dretwieć część twarzy oraz nogi i czy mogą wystąpić kłopoty ze wzrokiem I to narazie wszystko Może ktoś bę...
    • Przy ostatnim pobieraniu krwi zbadałam sobie OB i wyszło 18 (norma 0-12)więc mnie to trochę niepokoi - czy u was jest tak samo. Moja córka też ma Hashi ale OB ma w normie. Wprawdzie moja (była już zresztą) endo uspokajała mnie że skoro jest stan zapalny w tarczycy to i wysokie OB ale skoro u córki jest w normie to mnie to troczę zastanawia - tym bardziej że nie mam już do niej zaufania. Jakie jest wasze OB - czy mierzycie?
    • p. endokrynolog nie poinformowała mnie jaką dawkę magnezu mam przyjmować (dopiero wybrałam leki) a na opakowaniu Asmagu jest napisane, że aż 3 tabletki 4 razy na dobę!!! Tyle mam brać?? Poproszę o jakieś informacje choćby w przybliżeniu..
    • zastanawiam się jakie macie zdanie o bioenergoterapii? ja w poniedziałek byłam pierwszy raz i powiem szczerze że się miło zdziwiłam bo po pierwsze tylko usiadłam i od razu powiedział mi że mam alergie! a po chwili że mam chorą tarczyce! i że trzustka zaczyna mi szwankować( zastanawiałam się dlaczego mnie boli po jedzeniu pod lewym żebrem)i że jeżeli czegoś nie zrobie to grozi mi cukrzyca! po zabiegu chociaż trzymał mi tylko rękę przy tarczycy jeszcze przez dwie godz. miałam czerwone to miejs...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się