Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      stany zapalne

stany zapalne

(8 wyników)
    • Zaczęło się pół roku temu. Silny ból głowy i paraliż prawej strony ciała. Potem kilkakrotne bóle głowy, przechodzące po lekach p/bólowych. Neurolog zlecił RM. Wynik - wszystko ok prócz stanu zapalnego mózgu zlokalizowanego w prawym płacie skroniowym. Przy tym stwierdzeniu znak zapytania. Poza tym ok. Doc dopiero w przyszłym tygodniu. Czy ktoś wie, co to za licho?
    • Jakie macie CRP ? Definicja- CRP, czyli białko C-reaktywne, tzw. białko ostrej fazy. Jest coraz częściej badane, bo powstaje w wątrobie, zanim jeszcze nastąpi podwyższenie OB. Informuje o istnieniu i rozmiarze stanu zapalnego i martwicy tkanek. W ciężkich zakażeniach stężenie CRP może wzrosnąć tysiąckrotnie w ciągu dnia. Po odpowiednim leczeniu obniża się stosunkowo szybko. Może być wskaźnikiem skuteczności leczenia. Prawidłowa wartość CRP wyklucza ostrą, uogólnioną infekcję bakteryjnej. ...
    • Czy ktos z Was mias stycznosc z gemifloksacyna? Ma dobra penetracje do OUN, ale jest niedostepna w EU (mozna kupic w USA). Z tego co wiem to tavanic niestety dobrze nie penetruje... Pawel
    • Jak to jest z OB w boreliozie, czy zwykle jest podwyższone?
    • Mój wątek wszycy wtajemniczeni znają cieszyłem się że już jestem prawie zdrowy - niestety tak nie jest włączyłem leki na bart. ok 5 - 6 mies. Miełem takie objawy cierpnięcie skóry palenia podeszw stóp to wszystko ustąpiło. Teraz pojawiło się choolerne zmęczenie po przejściu 100 metrów ledwo żyję pojawił się jakiś dziwny ból w nodze mięśnia jakby jakiś stan zapalny jak się dotykam do tego mięśnia albo go naprężam to boli. I jest ciepła ta noga a dokładnie miejsce w który pojawił ...
    • kochani, jak sie ma borelioza do OB ? u mnie dziwnie OB rośnie,obecnie mam 15. wiem,wiem to jeszcze nie tak duzo,bo norma jest 12 u kobiet,ale... prosze o info
    • Szukam namiarów na dobrego lekarza w Bielsku-Białej. Mam chorobę hashimoto i od pewnego czasu po ukąszeniu przez kleszcza (z rumieniem) mam typowe objawy boreliozy.
    • Historia mojej mamy: w lipcu ugryziona przez kleszcza, sierpień po zauważeniu charakterystycznego rumienia zgłoszenie do lekarza,zalecenie lekarza (rodzinnego)doksycyklina.Skierowanie do Poradni Zakaźnej. Pierwsze badanie 24.08.2006 - test Elisa: IgG 2.7 U/ml(-), IgM 14.0 U/ml (+)zalecenie lekarza Amoxicillinum +AcidumClavulanicum. Drugie badanie 19.10.2006 - test Elisa IgG 1.2 U/ml(-), IgM 4.1 U/ml (-). Zalecenie lekarza doksycyklina. Trzecie badanie 26.01.2007 - test Elisa: IgG 1.7 U/...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się