Forum Zdrowie Tarczyca dorosłych i dzieci
ZMIEŃ
      stany zapalne

stany zapalne

(3 wyniki)
    • Wszystko bylo ok, powoli wracalam do siebie, az tu nagle - pt w nocy dostalam goraczke, opuchniecie wokol blizny i bol wiekszy niz po operacji. W sb pojechalam do szpitala, lekarz wypisal antybiotyk i kazal przyjsc jutro. Jak sie nie poprawi, to beda otwierac blizne i czyscic. Czy zdarzylo sie to komus z Was? Martwie sie, bo antybiotyk niby pomaga (goraczka ustapila i bol mniejszy), ale blizna jest zaogniona.
    • Witam, jakiś czas temu (jakieś 2 tyg temu) pisałam tu, bo zdiagnozowano u mnie NADczynność tarczycy. Miałam ewidentnie za niskie TSH (0.005), a FT3 i FT4 za wysokie. Do tego objawy napadowego stanu zapelnego szyi (w momencie takich "napadów" tego zapalenia nasilały się objawy nadczynności, w między czasie dało się wytrzymać). Wszystko to w moim mniemaniu pojawiło się nagle jakieś 2-3 miesiące temu właśnie od powiększenia się węzłów chłonnych (zanim mi się powiększyły i TSH zaczęło spada...
    • Witam, kilka dni temu po zbadaniu poziomu hormonów okazało się, że mam nadczynność (TSH 0,025, a FT3 i FT3 mniej więcej dwukrotnie wyższe niż górna norma). Czuję się nieciekawie. Boli mnie oko (nie wiem, dlaczego). Do tego ból gardła i 2 powiększone węzły chłonne podżuchwowe. Dziś zrobiłam USG i oto wynik: "Objętość tarczycy wg wzoru Gutenkunsta podawana w ml wynosi 8.1. Norna dla płci i wieku wynosi 18. Struktura tarczycy jednorodna bez widocznych guzków, cyst czy zwapnień. Tarczyca...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się