Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      stolik

stolik

(3 wyniki)
    • Witam, mam w domu stary stolik, taki "na wysoki połysk". Wymyśliłam sobie, że go odnowię - po sciągnięciu lakieru zabejcuję (w kolorzę pasującym do pozostałych mebli) a potem polakieruję na mat. I w związku z tym mam pytanie - jak pozbyć się starego lakieru? Kupiłam dziś w OBI zmywacz do lakierów, nie podziałał. Nie mam wprawy w szlifowaniu, dlatego najpierw chciałam lakier zedrzeć chemicznie a zeszlifować szlifierką dopiero niedoróbki. Czy ktoś wie, jakim rozpuszczelnikiem można go...
    • Witam, Mam taka starą maszynę Singer na metalowych nogach i chciałabym przerobić ją na stolik na balkon. Tzn właściwe mam z niej zrobiony stolik ale teraz chciałabym wyrzucić "środek" czyli tę część z pedałem i kołem. I mam pytanie: Czym i w jaki sposób oczyścic te nogi czy tylko szczotką metalową czy może są jakieś środki chemiczne? Czym po oczyśzczeniu zakonserwować, żeby nogi nie korodowały? Gdzie w Warszawie można nagwintować pręt? (chodzi o to, że jak wyjmę środek to chciał...
    • bo ceny podobne, ale nie wiem jak z wykonczeniem oraz trwaloscia. dzieki, marek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się