Forum Turystyka Polska ROZTOCZE
ZMIEŃ
      szczebrzeszyn

szczebrzeszyn

(21 wyników)
    • Na stronie UM Szczebrzeszyna zamieszczono informacje , o opracowaniu „Koncepcji programowo – przestrzennej budowy wielozadaniowego zbiornika wodnego w dolinie rzek Wieprz i Świnka w miejscowościach: Kawęczyn, Brody Małe i Szczebrzeszyn" czyli na terenie Szczebrzeszyńskiego Parku Krajobrazowego jak napisano dalej. Calosc: www.inter.media.pl/nt-bin/szczebrzeszyn/start2.asp?page=artykul&tytul=Aktualno%B6ci&dzial=Aktualno%B6ci&nr=542
    • Czy słyszeliście o nowym pomyśle rajców ze Szczebrzeszyna? Chcą na którejś z okolicznych gór ustawić wielki napis "Szczebrzeszyn" przypominający ten z Holywood. Na wizualizacji na stronie szczeb.webd.pl/modules/altern8news/article.php?storyid=143 napis pojawia się naprzeciw młyna, nad pasikonikiem. I co Wy na tO?
    • www.geocities.com/shebreshin/ www.geocities.com/shebreshin/
    • www.geocities.com/shebreshin/index.html
    • Burmistrz Szczebrzeszyna tak rozeźlił się tym, co mają do powiedzenia mieszkańcy miasta, że podał internautów do sądu: www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060523/ZAMOSC/60522003 www.tygodnik-zamojski.pl/tz.php?get=dzial,1555 zamojskie.info/test/index.php?option=com_content&task=view&id=84&Itemid=49 tvp.pl/video/2006/05/24/74306/film.asf
    • roztocze.net/newsroom.php/19189
    • ok. 5500 mieszkańców miejsce akcji wiersza Jana Brzechwy Atrakcje turystczne: Kościół św. Mikołaja Kościół św. Katarzyna Kościół unicki Synagoga w Szczebrzeszynie Cmentarz żydowski źródło: pl.wikipedia.org/wiki/Szczebrzeszyn co dodacie od siebie? jakieś ciekawe anegdotki?
    • W czasie krotkiej wizyty na Roztoczu trasa wiodla przez Szczebrzeszyn, z obowiazkowym zdjeciem przy chrzaszczu. Stoi on sobie skromnie, na uboczu, choc jest ladnie polozony naprzeciwko budynku starego mlyna. Wlasciwie spodziewalam sie go ujrzec gdzies w reprezentacyjnej czesci miasteczka, centralnie, z dostepem do parkingu stosownego dla turystow autokarowych i wycieczek, ale rozczarowana nie bylam. Sam chrzaszcz, drewniana rzezba o pieknych proporcjach jest sliczna, mimo zlamanego sm...
    • Ta wiadomość raczej zasmuciłaby Roztoczańskiego, którego nie słychać od dłuższego czasu. Temat ten poruszaliśmy już. No i wygląda, że gmina raczej dąży do zniszczenia wartościowych przyrodniczo łąk. Niestety, głupota wciąż rządzi! roztocze.net/newsroom.php/23896_Zalew_na_Wieprzu_.html Pozdrawiam, Leszek.
    • Witam wszystkich - podobno widziano już przebiśniegi w Szczebrzeszynie...? Dla tych, którzy mnie znają - od 8 lat prowadzę swoją stronę internetową o Szczebrzeszynie www.szczebrzeszyn.net Z założenia strona miała dotyczyć historii miasta i wspomnień z nim związanych. Ostatnimi czasy rekordy popularności bije "księga gości", która stała się forum internetowym. I głównie wszyscy "jadą" po burmistrzu. Ale coś się dzieje... Ale ja nie o tym. Od dłuższego czasu noszę się z pomysłem ...
    • 8 czerwca zaplanowano w Szczebrzeszynie huczne otwarcie ścieżki przyrodniczo - historycznej prowadzącej do Kawęczynka. Trasa podzielona została na 16 przystanków tematycznych, jej długość wynosi 12 km, czas przejścia ok. 3,5 godziny, rowerem 1,5 godziny. Wyznaczone punkty widokowe pozwalają na podziwianie panoramy doliny Wieprza i krajobrazów Roztocza... Chyba się załapię na podziwianie panoramy już w czerwcu, bom ciekawa okrutnie... (Panoramę doliny Wieprza można też podziwiać z...
    • Podaję link do niesamowitego albumu zawierającego 60 fotografi cerkwi z "chełmsko-podlaskiej Rusi" z 1891 roku! Jest Zamość, ale jest też mój Szczebrzeszyn. Dla mnie bomba. właśnie zamawiam zdjęcia dotyczące Szczebrzeszyna w wysokiej rozdzielczości. Tanio nie jest, ale myślę, że uda się. A tutaj link: http://digitalgallery.nypl.org/nypldigital/dgkeysearchdetail.cfmtrg=1&strucID=100369&imageID=51412&parent_id=100123&word=szczebrzeszyn&snum=0&s=1¬word=&d=&c=&f=&sScope=&sLevel=&sLabel=&...
    • ...... TRASĄ KRAJOZNAWCZO-PRZYRODNICZĄ (otwieraną w Zwierzyńcu 6 czerwca - patrz osobny wątek) W GRONIE UCZESTNIKÓW NASZEGO FORUM. Proponuję spotkać się w tym celu 12 czerwca (sobota) godz.12. w Zwierzyńcu, na terenie przed campingiem (za stacja Orlenu na lewo, w kier. Biłgoraja. Wycieczka była by rowerowa. Trasa łatwa w kier. Kawęczynka jest na 1,5 godziny, a więc w sumie na 3 godziny. Nie musimy sie tu deklarować. Nic zgłaszać. Kto przyjedzie to będzie i sobie pojedzie. M...
    • czy ktoś jedzie? Bo ja tak. W środę ruszam i do niedzieli będę. Procesja, a potem żerenie bobrów. Są. Na Nepryszcze jeżeli ktoś nie wie. A wieczorami, kufel piwa... Albo i dwa :-) Żyć się chce. papatki :-)
    • ok. godz. 12-tej , składająca się m.in. z forumowiczów Roztocza, rusza z Rynku szczebrzeszyńskiego na trasę do Kawęczynka (ścieżką krajoznawczo- przyrodniczą otwartą i opisaną 6.VI). Wycieczkę cechuje - kompletny brak organizacji poza tym, że zbierze sie grupa w okreslonym, czasie i miejscu, uczestnicy dalej robią co chcą - działaja na własną rękę, nie muszą się nawet przedstawiać sobie że są z f.Roztocze. M
    • Natrafilem na nowa Szczebrzeska strone, aby napisac komentarz trzeba sie zarejestrowac, po wyczynach burmistrza ludzie dmuchaja na zimne :) W ksiedze gosci mozna juz skrobnac normalnie. www.visionteam.domenyhosting.pl/szczebrzeszyn/news.php lub jak ktos woli www.szczebrzeszyn.prv.pl Pozdrawiam.
    • To tytuł art. na str.8 dzisiejszego Dziennika Wschodniego. Dotyczy krytyki internetowej odnoszacej sie do burmistrza Szczebrzeszyna prowadzonej przez naszego kolegę Tomka Gaudnika, właściciela i administratora portalu _Szczebrzeszyn. Sympatyczny Tomek wielokrotnie wpadał tez na nasze forum. Otóż burmisttrz uważa że został zniewazony przez internautów buszujacych na stronie - Szczebrzeszyn. Spowodował doniesienie na prokuraturę która wyjaśnia sprawę. Młody człowiek, Tomek Gaudn...
    • Jak podaje miejski portal internetowy w Szczebrzeszynie: "Nowe tabliczki informacyjne W ostatnim czasie w centrum miasta rozpoczęto montaż nowych tabliczek informacyjnych, kierujących do najciekawszych miejsc naszego miasteczka. Napisy na tabliczkach wykonano w dwóch wersjach językowych. Jest to początek oznakowania wszystkich ciekawych miejsc, które warto zobaczyć w Szczebrzeszynie." Na zdjeciu pokazana jest tabliczka i wersja angielska zawiera blad. Odkryli, to czytelnicy portalu Tom...
    • Jeździłem w latach młodości do Józefowa prawie co roku. Spędzając całe wakacje w Józefowie jako nastolatek naprawdę nie miałem dużo do roboty. Jedną z atrakcji były wycieczki do kamieniołomów i na pobliski cmentarz żydowski. Stary, zapuszczony, z połamanymi nagrobkami i zarośnięty chwastami był położony na stoku łagodnie opadającym w stronę Józefowa. Był wspomnieniem nie istniejącej już przeszłości. Przez to że był tak zapuszczony był milczącym świadectwem zaginonego już na zawsze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się