Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Antykoncepcja
ZMIEŃ
      tabletka po

tabletka po

(5 wyników)
    • Witam, parę postów wcześniej przedstawiłam swój problem - nie podeszły mi tabletki. Jestem teraz w trakcie 7dniowej przerwy i zastanawiam się, czy warto iść teraz do lekarza i prosić o zmianę tabletek na inne? Czy nadal musiałabym brać te, które nie są dla mnie 'szyte na miarę' i za 3tygodnie zrezygnować z przerwy na koszt zmiany na inne tabletki? Jeśli jednak zmieniłabym tabletki po przerwie [najpewniej znów na dwuskładnikowe tylko na inne hormony], to przez ile musiałabym się dodatk...
    • Witajcie, może któraś z was była w podobnej sytuacji i mogłaby się podzielić swoimi doświadczeniami. Mniej więcej od 7 lat biorę cilest, przerw w braniu nie miałam prawie wcale. Ostatnio jak byłam u ginekologa zapytał, czy nie rozważam odstawienia, bo nie jest to najlepsze dla organizmu. Jednocześnie przestrzegł mnie, że po odstawieniu uaktywnią mi się jajniki i bardzo łatwę będę mogła zajść w ciąże. Rozmawiałam na ten temat z mężęm (o odstawieniu dla zdrowia) i sie zgodził. Będzi...
    • mam ważne pytanie dotyczące tzw. tabletek PO. Może któraś z was miała do czynienia z nimi...mianowicie na poostinor było troszke późno( już 60 h po stosunku ) ginekolog czyt. taki z ogłoszeń w gazecie dałmi 12 białych gładkich tabletek, podobno lepszych. Czymiałyscie cos podobnego
    • Brałam dość długo bo ponad 7 lat, słyszałam że wiele osób ma kłopoty z "dojściem do siebie" i z okresem, dziewczyny jeśli brałyście podobnie długo napiszcie mi jak to u was przebiegało, nie chcę na razie marwtić się na zapas, ale szczerze powiedziwszy czytając te wszystkie posty to można sie nieźle zestresować. I jak to jest potem z płodnością, żaden lekarz nigdy nie powie nic złego, jednak gadka w stylu że nie ma to żadnych powiązań jakoś na mnie nie działa, w końcu to przeci...
    • Chciałabym rozpocząć przyjmowanie pigułek. Czy jest możliwość Rozpoczęcia PO OKRESIE?? Dostałam dzisiaj okres a chciałabym być zabiezpieczona pod koniec lutego gdy to odwiedzam mojego ukochanego. Czy jest taka mozliwość?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się