Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      tik

tik

(5 wyników)
    • Witajcie. Leczę się na BB dwa miesiące i już mam dużą poprawe z czego bardzo się ciesze. Jednak w dalszym ciągu ma te dziwne tiki dłoni, głowy, nogi, palców. Sama noga na sekundę do góry mi się podniesie - jest to gwałtowny ruch. Podobnie jest z palcami, głową, stopami, całymi nogami. Mój lekarz ciągle się nad tym zastanawia. Inne objawy BB ustąpiły, a ten niestety nie. Wiem że moje leczenie jest bardzoooooooooooo krotkie, ale może ktoś mi powie co to są te tiki i czy są związane z BB czy mo...
    • na stronach poświęconych bb znajduję sprzeczne opinie - jedni piszą, że drętniwenia i tiki mięśniowe w czasie leczenia to oznaka, że bakterie bb giną i stąd te tiki, a inni, że to świadczy o nieskuteczności leczenia. Tak myśli mój lekarz. Ja myślę podobnie bo jak odstawiłem leczenie na 2 tygodnie to objawy choroby - wśród nich właśnie drętwienia i tiki szybko wróciły. Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie?
    • Witam! Mam 9-letnią córeczkę, która ma od 5 lat tiki.Pierwsze jej objawy wskazywały na astmę (pochrząkiwania- jakby miała wlos w grdle i chciała go odchrząknąć), następnie przerodziło sie to w mruganie oczami i wzdryganie ramionami oraz głową. Tiki nasilają się a czasami lekko ustępują. Córka cały czas jest pod opieką lekarza neurologa. Po wykonaniu badań neurologicznych stwierdzono brak jakiegokolwiek podłoża chorobowego a stwierdzono jedynie iż córka jest dzieckiem bardzo wrażli...
    • wiem ,że u wielu z Was często występują przy neurob. tiki i drgania poszczególnych mięśni w różnych częściach ciała. U mnie niestety drgania mięsni są bardzo widoczne , uciążliwe w codziennym życiu (bardzo odczuwalne) dotyczą -umiejscowiły się w dwóch miejscach : w lewej stopie(prawa strona podeszwy) i w lewym przedramieniu-na całej długości.CZasami mam uczucie parzenia w tych miesniach szczególnie w przedramieniu.Czy Wy też tak macie tzn drgania są w tych samych miejscach i mac...
    • Dzisiaj mija Mój 11 mieśiąc leczenia. Postanowiłem opisac troszkę moją walke z paskuctwem .Leczę się w Zabrzu. Rumień w 2009 wrzesień .Leczenie w edług Ilads maj 2010. Początek bardzo duza poprawa. Potem załamanie ,herxy do przezycia.Cały czas podwyższone próby wątrobowe nieznacznie ale jednak ,oczywisci leukocyty w dól wachania pomiedzy 3,4do 4,5 .Ok lipca badania na koinfekcje wyszła bartonella,myco,chlamydia. Od lutego wale bartonelle rif,mino,azycyna. Samopoczuce ok próby wątrobowe wró...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się