Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      toksyny

toksyny

(12 wyniki)
    • W wątku Sewerynek, o ciąży (8 m-c), napisał Pan, że odradza Pan zastosowania preparatów przeciwgrzybiczych (naturalnych i syntetycznych), ponieważ uwolnione toksyny skumulują się w dziecku. A co z potencjalnymi przyszłymi matkami? Czy uwolnione toksyny zatrują (zatruwają) nasze komórki jajowe? Jeżeli tak, a zapewne tak, więc czy mamy szanse na urodzenie zdrowego dziecka? Jakie w ogóle mamy szanse? Czy możemy coś zrobić? Bardzo się niepokoję, bo chciałabym planować ciążę, ale ile powin...
    • wyczytalam na forum aglojezycznym post czlowieka, ktory gorliwoe zaleca detoksy wszelkiej masci stosowane codziennie bez przerwy, poniewaz nawret jesli trzymamy diete antygrzybicza to candida ma co jesc...otoz zywi sie toksynami !!!! Czyli im wiecej sie ich pozbedziemy tym mniej wyzerki dla grzyba. - toksyny sa wszedzie wiec koniecznie jakis detoks nalezy bez przerwy stosowac (ja np po bentonite mam caly czas wysypke skorna na nogach od ud po kostki - czyli przez skore wylaza jaki...
    • szukałem...jeśli gdzieś było przepraszam ale po różnych "frazach" nic nie znalazłem, nic co by mi pasowało. Jak się czuliście i po czym poznać, że to "już"? Ja dawno nie "chorowałem" tak od wczoraj czuje sie nie swojo... to dopiero 3-4 tydzień diety ale pije Lapacho, generalnie diety się trzymam, pije sok z cytryny+oliwa z rana... nie wiem, czy to już mogą być efekty. No i czy prócz "uczucia grypy" może boleć gardło? Bo to już mi raczej normalną infekcją pachnie... ale tak czy ...
    • Po spożyciu większej ilości soku z cytryny dostaję "uczulenia", tzn. wychodzą mi swędzące krostki na twarzy i szyi. Czy to reakcja alergiczna czy też mój organizm się oczyszcza? Czy ktoś z Was reaguje podobnie? Pozdrawiam LiLith
    • W innym watku pytam jak sobie radzic z zimnymi rekami i nogami, teraz zapytam co moze byc ich przyczyna. Nigdy nie marzly mi rece, objaw ten pojawil sie u mnie po wlaczeniu Paraprotexu. Macie jakies doswiadczenia w tym temacie?
    • Witam, jestem pierwszy raz na tym forum, choć czytam go już od kilkunastu tygodni. Mój mąż ma najprawdopodobniej candidę w jelicie (po 3 tygodniowej kuracji antybiotykowej w szpitalu przeżywa katusze związane ze świądem odbytu). Od 2 tygodni stosuje Nutriplant, Czosnek forte i Citrosept. Wczoraj zdażyło się coś przedziwnego. Po powrocie z pracy mąż okropnie cuchnał (sorry), bo jak twierdzi miał sporo latania po biurze i spocił się. Po prysznicu ciągle wydawał jakiś dziwny zapach, ...
    • Witam pierwszy raz tu piszę; mam taki problem, że od ponad półtora roku jestem na antybiotykach na chlamydię pneumoniae (cpn); od pół roku tetracykliny+makrolid+co jakiś czas metronidazol+ACC600; wcześniej głównie makrolidy; pół roku temu zauważyłem, że mam biały nalot na języku; i od wtedy biorę różne suplementy typu Candida Clear, Vilcacora, czosnek; dostałem też nystatyne od lekarza; przeglądałem diety i staram się unikać węglowodanów i cukrów, ale nie zawsze się daje; przez...
    • Tak się zastanawiam. Czy można przesadzić z tym leczeniem kandydozy i grzybicy ? Czy jesli to leczenie przeprowadza się zbyt długo, zbyt intensywnie i jednocześnie stosuje się zbyt rygorystyczną dietę - to czy może to mieć jakieś nieporządane skutki ? Podobno pierwszy etap leczenia to 6 tygodni a potem to już tylko pilnowanie diety i witaminy + mnerały. Jednak jak wynika z lektury tego forum (i innych też) oraz z mojego doświdczenie niestety również - większość piszących stosuje...
    • Panie doktorze , pokrotce przedstawie moja historie leczenia i na koniec prosilabym o rade. Moja przygoda z przerostem candidy zaczela sie po dlugotrwalym przebywaniu w domu z grzybem w scianie przed 4 laty. Testy alergiczne wykazaly, ze mam maxymalna alergie na plesnie, grzyby, wilgotny klimat. Zanim zdiagnozowano mnie jako przypadek z candida, 3 lata chorowalam sobie na to paskudztwo a banda lekarzy laikow faszerowala mnie seria antybiotykow na kazdy z objawow candidy z osobna: ...
    • Jakie jest Wasze samopoczucie? Piszcie objawy też.
    • wszyscy piszecie o diecie, o tym co jeść, a może dobrym pomysłem jest oczyszczająca głodówka? przecież pozwala pozbyć się wszystkich toksyn, może drożdży też?
    • JA - od 5 lat ofiara candidy. Jezyk moj byl zawsze w normie, ale od roku (po wlaczeniu homeopatii) pokryl sie ostro "wlosami" (to sa takie meszkowate wloski) i gestym bialym nalotem. Poniewaz nic nie pomagalo na jezyk musialam przyzwyczaic sie do ciaglej "wykladziny" na jezorku. Czasami jakos mi schodzila z niewiadomych powodow na 2-3 dni ale zaraz wracala na cale tygodnie...(SZCZEGOLNIE POJAWIAL SIE KIEDY BYLAM GLODNA) Ale ostatnio nie mogac zasnac przez kilka nocy z rzedu zase...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się