Dodaj do ulubionych

nadkaziłam - rozdrapałam i mam okrągłą zmianę

10.10.16, 17:00
Witajcie,

parę dni temu zaczęło się od świądu, myślałam, że ugryzł mnie komar.
Za jakiś czas pojawił się odczyn zapalny, latanina po lekarzach, widmo boreliozy, choroby kociego pazura. Odbyłam kilka wizyt, w konsekwencji zakaźnik wykluczył odzwierzęcą i stwierdził, że nie wie co to jest, zmiana liszajowata bardziej i sam ciekawy co to uncertain
Dodam, że to miejsce na przedramieniu szybko się zmieniało, bo najpierw internista zapisał mi oksycort, potem włączyłam antybiotyk, który w konsekwencji doprowadził do grzybicy pochwy, więc obecnie mam objawy od środka i na skórze sad
Znajomy dermatolog z innego miasta w końcu naprowadził mnie na trop i w 99% potwierdził grzybicę nadkażoną bakteryjnie. Zastosowałam to co miałam w apteczce - maśc Pimafucort, ale po niej objawy sie zaogniły, zmiana co prawa nie swędzi, nic się nie sączy , zmiana nie znika, wygląda to tak - zdjecie z dzisiaj:

www.fotoszok.pl/show.php/2764460_dzisiaj.jpg.html
a tak się zmieniała:

www.fotoszok.pl/show.php/2764461_first.jpg.html
potem oxycort:

www.fotoszok.pl/show.php/2764462_oxycort.jpg.html
W czwartek idę do dermatologa dopiero był termin,

mam wrażenie że po rożnych maściach bardziej mi się zmienia

Czy tak wygląda grzybica skóry?
Obserwuj wątek
    • hashitess Re: nadkaziłam - rozdrapałam i mam okrągłą zmianę 11.10.16, 09:58
      jeśli to jest grzybica, to powinnaś mieć inne jej objawy.
      Masz?
      • too_funky Re: nadkaziłam - rozdrapałam i mam okrągłą zmianę 11.10.16, 10:56
        w obrębie tego miejsca nie mam już świądu, robie sobie fotki dzisiaj już jest jaśniejsze w porównaniu do dnia wczorajszego
        a jakie inne objawy masz na myśli?

dodam jeszcze że mój kot ma dwa łyse placki, wygryza sobie sierść, ciekawe, czy to ma związek - ale brak tam czerwonej skóry wygląda normalnie, ostatnio odpchlałam stado bo moje koty domowe dostały pcheł, więc może ma uczulenie na pchły i wygryzał sierśc albo też grzyba?
        • hashitess Re: nadkaziłam - rozdrapałam i mam okrągłą zmianę 11.10.16, 12:09
          usuwałaś pchły u stada, a odrobaczałaś?
          A siebie odrobaczyłaś?
          Poczytaj o pasożytach i przeroście candidy.
          • too_funky Re: nadkaziłam - rozdrapałam i mam okrągłą zmianę 11.10.16, 12:13
            tak koty odrobaczałam, siebie nie
            dzięki za sugestie
      • too_funky Re: nadkaziłam - rozdrapałam i mam okrągłą zmianę 11.10.16, 12:15
        ten przerost candidy to o mnie m a s a k r a !
        co teraz?
        gdzie ja znajdę lekarza o podejsciu holistycznym, a nie skupijacym się na objawach?
        jestem z Mazur
        • hashitess Re: nadkaziłam - rozdrapałam i mam okrągłą zmianę 11.10.16, 18:02
          too_funky napisała:

> ten przerost candidy to o mnie m a s a k r a !
          > co teraz?
          > gdzie ja znajdę lekarza o podejsciu holistycznym, a nie skupijacym się na objaw
          > ach?
          > jestem z Mazur

musisz być sama dla siebie lekarzem.

Poczytaj forum i postudiuj p. Michała Tombaka.
          Mnie bardzo studiowanie pomogło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka