bezsilny002
23.08.16, 12:11
Witam. Postaram się szybko i jasno. Otóż od pewnego czasu mam wiele dolegliwości które przypominają candida(aczkolwiek nie wszystkie). Robiłem różne badania aczkolwiek w badaniach wszystko wychodziło ok. Zacząłem więc leczyć się sam na candide, ostatecznie taka dieta zdrowemu człowiekowi nie zaszkodzi... Wyeliminowałem cukier,zacząłem się zdrowo odżywiać i leczyć suplemantami typu duże dawki wit c,jakieś zioła ayurwedyjskie,odkwaszałem się, unikałem raczej owoców z wyjątkiem cytryn i grejfrutów.Po 0,5 roku poczułem się lepiej. Do czasu jak zaburzyłem diete i przez 4 dni jadłem cukier. W pewnym momencie dostalem bardzo dziwnych objawów.Potworny uciskowy ból głowy,bóle stawów, drżenie mięśni, bardzo duże uczucie niepokoju,po zjedzeniu weglowodanów zimne ręce i stopy i straszny jakiś taki niepokój, język mam lekko biały z czopami tam przy gardle. Wylądowalem w szpitalu gdzie miałem szereg badań, które nic nie wykazały z wyjątkiem acetonu w moczu: 15.0. Od tej pory żarty się skończyły gdyż zostałem skierowany do psychiatryka z podejrzeniami że to maska depresji itd... Objawy z przed kilku dni przypominają trochę objawy zagrzybienia układu nerwowego. Objawy: ból głowy(bardzo silny) uczucie chodzenia czegoś po włosach,nudności,uczucie palenia w żyłach,trzęsą się mięśnie i tak jakby nerwy,szumy w uszach i tak jakby w głowie,objawy nasilają się po zjedzeniu posiłku, badania jakie miałem tomografia głowy,usg brzucha i przestrzeni zaotrzewnowej,morfologia, morfologia rozszerzona, badanie moczu. Prywatnie zrobiłem na candide z palca z kropli krwi i lekarka powiedziała że nie widzi drozdzakow w krwi... Nie mam biegunek, skóre mam zdrową, żadnych grzybic w miejscach intymnych ani na nogach, czasami lekkie swędzenie uszu,czasami jednorazowo zaswędzi odbyt po zjedzeniu posiłku...
Teraz pytanie jakie jeszcze badania mogę zrobić prywatnie żeby wykluczyć candide? Wymaz z gardła, uszu? Kolonoskopie? Może ma ktoś namiar na dobrego prywatnego lekarza od grzybic w Warszawie? Na skierowania od lekarzy na nfz raczej już nie mam co liczyć... Dodam że na borelioze się badałem i wykluczyli... Na dzień dzisiejszy ból głowy zelżał a bolą stawy i mięśnie, uczucie palenia żył... Straszliwe zmęczenie...