w brzuchu

(22 wyniki)
  • czesc Dziewczyny. zaczynam nowa droge :-) inseminacja. leki wykupione czekamy teraz na @ by zaczac stymulacje. mam do Was pytanie, bo lekarza z wrazenia zapomnialam zapytac. mam przepisane Bravelle rzekomo podaje sie je w brzuch., potwierdzil to Pan z apteki. a nie mozna w ramie albo w dupke ? jakosc nie wyobrazam sobie aplikowac tego w brzuch. a Wy jak stosowalyscie wspomagacze tego typu? Pozdrawiam :-)
  • Cześć dziewczyny Podchodzę do ICSI, jestem w trakcie stymulacji Dekapeptylem, wczoraj miałam wizyte stymulacyjną na której lekarz robił usg i powiedział że mam nadmiar wody w brzuchu. Powiedział że do zabiegu to mu nie przeszkadza i nic z tym ni ebędzie teraz robił. Przepisał mi teraz dodatkowo Gonal 900 i za 7 dni mam kolejna wizytę. Ale mam pytanie: bo ta woda w brzuchu nie daje mi spokoju i ciągle o niej myślę, czy którejś z Was lekarz cos takiego stwierdził podczas st...
  • powidzcie gdzie go lepiej brać jeśli w brzuch to w którym miejscu?
  • Ja zrobiłam sobie dopiero kilka zastrzyków (to moja pierwsza stymulacja), ale za każdym razem, jak mam sobie zrobić wkłucie, cierpnie mi skóra... Oczywiście dla upragnionej nowiny jestem w stanie wytrzymać wszystko. I samo aplikowanie leku nie jest specjalnie "trudne" w sensie fizycznym, boli jak kazdy zastrzyk, da sie przezyc (potem tylko kłuje w dole brzucha) - ale przyznaje, ze psychicznie mam z tym spory problem.. Przez nastepne kilka minut jest mi słabo i jestem taka jakaś r...
  • W czwartek będę miała laparoskopię. Boję się. Coraz bardziej się boję. Niestety do niedrożności doszła mi jeszcze torbiel na jajniku. Wiele z was miało laparoskopię. Jak to wspominacie. Jak czułyście się przed zabiegiem, a jak już po? Jak szybko wstałyście z łóżka i jak szybko wróciłyście do codziennych czynności? Kiedy mogłyście rozpocząć starania? To jedne z wielu pytań jakie mi się nasuwają.
  • Witam. Jestem na etapie przygotowan do in vitro. dzis jest 4 dzien jak zaczełam Diphereline domiesniowo i dzis jako pierwszy raz pojawily sie objawy skurczy jak na miesiaczke. Troche jestem w strachu bo neiw iem czy to tak musi byc tzn czy to normalne czy powinnam sie niepokoic? Pomozcie bo naprawde jestem w strachu i nei wiem co robic. Czy to powod do paniki? aaaa i przy okazji jeszcze jedno pytanie. Czy ta diphereline [powinnam robic w brzuch czy moze byc w pupsko? Pierwsze ...
  • Pomóżcie mi, właśnie dowiedziałam sie od lekarza, że w moim przypadku (a jestem po 3 operacjach usówania zrostów na jelitach w brzuszku) istnieje zagrożenie przekłucia jelita czy zrostów podczas pobierania płynu z komórkami z pęcherzyka przed IVF. Czy któraś z Was miała taką dolegliwość jak ja i przeszła IVF. Strasznie się zmartwiłam.
  • ja dziś 2 dzień po 3amp ,zostało mi jeszcze 10 ampułek i od którego dnia cyklu ?
  • napewno ktoras z was brala wiec mi powie.. czy to sie w brzuch robi? k.
  • Dziewczyny, czy zastrzyk z gonalu musi być w brzuch, nie może być w pośladek? Jest w ogóle jakaś różnica? Bo ja - wstyd się przyznać - panicznie boję się igieł, strzykawek itp., i w pośladek jeszcze jakoś zniosę (z trudem!), ale w brzuch…. Brrr!
  • Kobietki powiedzcie mi,czy ktoras z Was byla stymulowana tym lekiem,np.do ICSI/IVF?Zalezy mi na opiniach jak sie czulyscie,ile wyhodowalyscie jajeczek,itp.Bardzo prosze o szczere odpowiedzi,poniewaz juz niedlugo ja sama bede stymulowana tym lekiem.
  • bylam u gin 2 tyg temu zauwazyla stan zapalny pochwy (troszke uplawow, ale bez bolu ani swiadu) i zapisala gynalgin, wzielam cala dawke, dostalam @ i teraz tak mi coś w macicy się "gotuje", bulgocze; pomocy! nie dosc, ze pco to jeszcze zrosty mi sie zrobia od tego:( do lekarza nie mam co isc, bo krwawie, zaaplikowac dopochwowo jakiegos wspomagacza tez nie moge; co robić?
  • Dziewczyny mam pytanie co oprócz pregnylu podaje się na pęknięcie pęcherzyków?
  • Cześć dziewczyny, właśnie zaczełam swoją drugą stymulacje tym razem Menopurem i nie wiem zabardzo czy lepiej wstrzykiwać go podskórnie w brzuch czy domięśniowo, dr powiedział że obojetnie, czy któraś z was była stymulowana menopurem i jak sobie go wstrzykiwała i czy dał jakieś efekty, bo ja podczas pierwszej stymulacji byłam stymul. gonalem i kiesko to szło jestem ciekawa czy jest jakaś różnica pomiedzy tymi lekami. dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam
  • Witajcie przygotowuje się do ivf i mam pytanie: brałam antyki i miałam się zgłosić w ostatnim tygodniu do dr. byłam w 20 d.c dostałam zastrzyk (coś na d) i teraz mam się zgłosić 4-5d.c więc idę jutro(4)powiedzcie co mnie czeka ? Może któraś z was miała podobnie> Z góry dziękuję
  • mam nadzieje ze nie glupich pytan na tym forum, bo ja mamjedno z tej serii. czy przygotowania do inv zawieraja w sobie zastrzyki? jakie (tzn w co??)? duzo? same je sobie robicie? czy sa one w trakcie przygotowani do punkcji czy tez przed kazdym kolejnym transferem?
  • jak miałyście podawany puregon?????? czy to ma duże znaczenie???
  • dziewczyny, czy zastrzyki stymulujące jajeczka, robi się domięśniowo czy w brzuch?ile razy dziennie?dziękuję
  • poniewaz test juz wyszedl wyrazniejszy ja sie osmiele gratulowac i koniec. Tobie pewnie ciezko uwierzyc, ze to juz.....ale uwierzysz. zobaczysz jak szybko!:) jesli sie myle to niech mnie ges kopnie! buziaki, duzo spokoju na cala ciaze, porodu jak marzenie ( zeby bolalo jak najmniej)no i blizniat zdrowych:))))) czekam az odbierzesz ta bete i wejdziesz na forum ciazowe. nie bedziesz tam sama po inv!:)
  • własnie kupiłam w\w lek i okazało sie ze to sa zastrzyki mam dzis zaczac przyjmowac ale nie ma mi kto go zrobic mozna samemu ale jak przekonac sie do tego ten pierwszego razu, jak sobie z tym radziłyscie jest to zastrzyk podskórny powinno sie go robic w brzuch kurcze ale jak ja sama sobie mam wbic ta igiełke okropnosc pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się