16.10.06, 13:23
Kobietki powiedzcie mi,czy ktoras z Was byla stymulowana tym lekiem,np.do
ICSI/IVF?Zalezy mi na opiniach jak sie czulyscie,ile wyhodowalyscie
jajeczek,itp.Bardzo prosze o szczere odpowiedzi,poniewaz juz niedlugo ja sama
bede stymulowana tym lekiem.
Obserwuj wątek
    • juja2103 Re: Fostimon 16.10.06, 13:56
      Dołączam do pytanie, bo tak jak mojachwila, zaczynam na początku listopada
      stymulację.
      Ile jest zastrzyków, czy są w brzuch czy podskórnie, jak organizm po nich
      reaguje.
      J
      • kaka154 Re: Fostimon 16.10.06, 20:44
        Witam
        Ja bylam stymulowana fostimonem, przy 1 IUI, i teraz przy 3 IUI. Efekty przy
        pierwszej to byl mój pierwszy w życiu cykl stymulowany, tylko fostimonem, 3x po
        1 ampulce, w 10dc milam jeden dominujący 18mm , a teraz po 3 zastrzykach w
        podwójnych dawkach w 11 dc zaledwie:16,11,14,12,12 , dziś dostalam dodatkowo
        gonal. Zastrzyki są podskórnie, czyli jak sobie sama robisz to w brzuch. Nie
        zauważylam żadnych objawów ubocznych. Pozdrawiam
        • mojachwila Re: Fostimon 18.10.06, 11:16
          kaka to ty chyba bralas jakies slabsze dawki tego leku.Moze inaczej podaja do
          IUI a inaczej di ICSI/IVF?bo moja znajoma wyprodukowala do IVF az 16 dijrzalych
          pecherzykow.Ciekawe jak to jest??
          • edaliti Re: Fostimon 18.10.06, 11:36
            ja bylam stymulowany najpierw dostawalam 20 dniu cyklu sprej do nosa synarela 2
            razy dzienie rano i wieczorem potem w 3 dniu okresu dostalam gonal-f900
            l.e\1,5ml wychodowalam 13 jajeczel ale 6 bylo zdolnych do zaplodnienia teras
            obecnie czekam na wynik zostalo mi 8 dni do testu zobaczymy(dodam ze mialam
            robione to w niemczech) pozdrawiam a no i teras biore 3 razy dzienie utrogest
    • marion35 Re: Fostimon 18.10.06, 14:11
      To jedyny lek do stymulacji jaki na mnie zadziałał.
      Miałam w 7,8 i 9 dc po 2 zastrzyki.
      Wychodowałam 3 pęcherzyki ale ilość to rzecz indywidualna(duże znaczenie ma też
      wiek).Skutków ubocznych miałam sporo ale to też indywidualna sprawa(ja zawsze
      źle reaguję na leki).Nie sugerujcie się tymi skutkami ubocznymi.
      powodzenia!
      marion

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka