Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      w jelitach

w jelitach

(6 wyników)
    • Witam, chyba mam candidę czy mogę pić drożdze - podobno są bardzo zdrowe ? Piłam kiedyś na odtrucie krwii z toksyn .... bardzo pomogło na cerę włosy wzmaocniło Czy mają coś wspólnego z grzybem pasożytem jelit ? (ta sama nazwa) Jak można je bezp. przyrządzać czy zalewać ciepłą - czy letnią a może wrzątkiem aby je zabić ? W książce zielarskiej OJCA GRZEGORZA jest rada - ze w letniej aby ich nie zabic ? Z góry dziękuję za wyjaśnienia
    • Witam Was serdecznie po raz pierwszy(choć forum śledzę już od miesiąca) i od razu chce podziękować Monice i wszystkim forumowiczom za to forum-to dzięki Wam wreszcie wiem co mi jest no i jesteście taką niesamowitą grupą wsparcia-bo o tej chorobie właściwie nie można z nikim pogadać, a borykanie się na co dzień z taką ilością "chorób" to ogromny ciężar-zwłaszcza, że z psychiką też na bakier. Na razie nie zrobiłam żadnych badań, więc Kandydozę stwierdzam po objawach. A oto one: od urodzen...
    • Na rynku jest suplement diety zawierający substancje PREbiotyczne-sprzyjające rozmnożeniu korzystnej flory bakteryjnej w jelitach: www.borgis.pl/czytelnia/pf/2001/01/07.php
    • Witam :) Od dłuższego czasu podejrzewałam u siebie grzybicę a ostatnie badania potwierdziły obecność candidy w jamie ustnej (czyli w całym przewodzie pokarmowym). Choruje najprawdopodobniej od ładnych kilku lat i zastanawiam się nad tym czy możliwe jest przenoszenie sie candidy na inne osoby np poprzez niedokładnie umyte naczynia czy sztućce? Udało mi się wysłac na badania partnera i cała rodzinę. Obecnie czekam "cierpliwie" na wyniki :( i modle sie żeby badania nie wykazały obec...
    • Witam, Pytanie dotyczy candida albicans aktualnie ++ Czy można brać jednocześnie flucofast z citroseptem ? Czy ktoś prowadził taką kurację ? Biorę 1 kapsułkę flucofast rano i 9kropel citrosept 1x wieczorem. Zamierzam teraz zwiększyć częstotliwośc brania citrosept do 2x dziennie, a za tydzień 3x. Z tego co wiem to podobno citrosept może zwiekszyć wchłanianie w jelitach o 300% sładników pochodzenia naturalnego i farmaceutyków. Proszę o informację Pozdrawiam
    • krotka mowiac lekarz internista stwierdzil, ze jestem hipochondryczka, a moje objawy candidy biora sie z glowy :). fakt, ze w kale znaleziono mi candide podsumowal, ze pewnie to sluz waginalny i wyslal mnie do ginekologa. powiedzial, ze mam jeszcze raz zrobic badania na candide (znowu wyniki dostane po 2 dniach), bo stwierdzil, ze candida jest w jelitach w ilosciach minimalnych i wynik, ktory dostalam ("candida jest stwierdzona" - bez ilosci jednostkowej, zadnych plusow, nic, ni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się