wawer

(9 wyników)
  • Rozpoczynam akcje "Odnowa komunikacyjna Wawra" mająca na celu poprawe komunikacji w Wawrze.Zwracam się szczególnie tutaj do mieszkańców Falenicy ,jakie zmiany by was ucieszyły a jakie byście nie chcieli żeby ZTM wprowadził. Pytanie:Czy Falenica by korzystała z połączenia z Trasą Siekierkowską przez Wał Miedzeszyński trasą 146 do Centrum,dla mnie to jest cenne przy opracowaniu Projektu. Proszę o własne propozycje ,projekty i uwagii które dla mnie będą bardzo cenne.Dziękuję i pozd...
  • Wiekszy snieg ledwo co stopnial a juz wydzial dzielnicy W-wa Wawer (czy ZDM?) wycina drzewa w pasach drogowych wzdluz ulicy Patriotow. Co ciekawe w zeszlym roku przez kilka miesiecy prowadzono w stosunku do drzew -ktore rosly w tychze pasach drogowych od kilkunastu lat- troskliwe zabiegi pielegnacyjne. I kto za to placi? Czy nie jest to otulina Mazowieckiego Parku Krajobrazowego? Cz wycinki sa konieczne? (niektore drzewa maja po ponad 30 lat) Mozna powiedziec ze to nic takiego, ale jes...
  • Jestem od niedawna mieszkancem Falenicy. Jestem zszokowany smietnikiem jaki widze na terenie Mazowieckiego Parku Krajobrazowego. Do tego na terenie Falenicy nie widze kontenerow do segregacji smieci. Myslenie o ochronie natury lezy kompletnie.Sa zapewne instytucje do ktorych obowiazku nalezy dbanie o to.Prosze o sugestie jak mozna interweniowac w tych sprawach.Pozdrawiam i dziekuje.
  • Na stronie Urzędu Gminy jest ankieta na temat rewitalizacji terenów zagrożonych: przestępczością, bezrobociem, trudnymi warunkami mieszkaniowymi i zagrożonym środowiskiem. Warto podjąć tego typu współpracę z władzami gminy i zgłosić takie obszary do tego programu: www.wawer.warszawa.pl/wawer/index.php?site=aktualnosci&id=332
  • Nie wiecie kto teraz zarządza nami w Wawrze? Czy coś się zmieniło apropo burmistrza i zarządu dzielnicy? Słyszałem że Rada Wawra miała odwołać D.Godlewskiego? Ciekawe po co skoro odwołał go już wcześniej L. Kaczyński? Nie wiecie o co w Wawrze chodzi, może jakieś newsy?
  • www.falenica.pl Wreszcie coś porządnego powstaje. Tylko pytanie, kiedy wreszcie coś tam umieszczą ciekawego? Na brak tematów i materiałów chyba nie można narzekać?
  • Dlaczego nazwa dzielnicy jest Warszawa Wawer? Wedlug mnie powinna byc Warszawa Falenica. (z historycznego punktu widzenia) Co o tym myslicie?
  • Stowarzyszenie Inicjatywa Dla Wawra ogłosiło tegorocznę edycję konkursu. Konkurs odbywa się w 4 kategoriach Przedsiębiorca/menedzer, Opieka medyczna, Pedagog i Społecznik. Proponuję zgłosić panią Martę (kto zna jej nazwisko...?) w kategorii PEDAGOG. Zachęcam do głosowania w konkursie! termin upływa 31 sierpnia, wiecej informacji www.wawer.org.pl Na w.w. stronie ( www.wawer.org.pl/index.php?id=18) można pobrać formularz zgłoszeniowy i wysłać go na adres Stowarzyszenia "Inicjaty...
  • W granicach dzisiejszej Warszawy przed wojną istniała iście szulcowska ulica Krokodyli. To dawna Handlowa w Falenicy. Przedwojenna Handlowa to współczesna Walcownicza. Obecnie ulica widmo. Tam, gdzie kiedyś wznosiły się domy, teraz widzimy puste place zamienione na prowizoryczne parkingi, parterowe bazarowe budy i przygnębiającą pustkę. miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34880,1764711.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się