wegetarianizm
(5 wyników)
-
wiadomosci.onet.pl/nauka/who-uznalo-wegetarianizm-za-chorobe-psychiczna,1,5076408,wiadomosc.html
-
W nawiązaniu do wątku w którym nie zdążyłam się wypowiedzieć przed usunięciem - nie mogę się powstrzymać, żeby nie dorzucić paru uwag.
Flippo.pippo, sposób w jaki namawiasz do wegetarianizmu jest kompletnie bez sensu, powoduje on wyłącznie irytację i uznanie Cię za fanatyczkę. Mam siostrę wegetariankę i ona już zrozumiała, że nie tędy droga, bo tak naprawdę nie jest problemem jedzenie mięsa, a to, że jemy go za dużo, przez co hodowle nastawione na masową produkcję nie są wobec zwierząt huma...
-
Sytuacja czysto hipotetyczna chociaż moze nie do końca ;) Chodzi o kwestię: wegetarianizm a jedzenie mięsa. Kobieta zdeklarowana zwolenniczka kuchni tradycyjnej, a przeciwniczka wegetarianizmu. Facet nie je mięsa i raczej przekonuje znajomych do słusznosci takiej diety. Zaczynają się spotykac, póki są to wyjścia takie sobie na kawę/herbatę nie ma problemu i nikomu nie przeszkadza taka inność, ale co będzie kiedy zdecyduja się ze soba związać do tego stopnia ze zechcą zamiewszkać razem.. czy r...
-
Od razu zaznaczam, ze wolalabym zostawic ten watek wolnym od sporow
ideologicznych, ale jak sie nie da to trudno :-)
Otoz moje dzieciaki chodza od miesiaca do przedszkola wegetarianskiego i od
tego czasu w domu wrecz rzucaja sie na mieso. Jedza go duzo wiecej niz
wczesniej. Wczoraj na kolacje np. wrabaly po 2 kotlety mielone i byla
awantura, bo chcialy wiecej, a balam sie, ze ich brzuchy rozbola jak zjedza na
noc wiecej.
Moze podswiadomie czuja, ze czegos im w diecie brakuje? I jak ...
-
Ale taka normalna.. umiarkowana ;) zeby nie zwariowac odstwiajac z dnia na dzien miesko?? No i potem tez nie jak sie nie bedzie dluzej jadlo? Zeby nie rzucic sie na makaron i pizze i nie przytyc 20 kg...
Dojrzewam powoli do takiej decyzji, ale chce sie do tego zabrac z glowa.
Bede wdzieczna za rady wlasnie takich "umiarkowanych" wegetarianek, a niekoniecznie takich co to wszystkich chca nawracac ;)