Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      wegetarianizm

wegetarianizm

(4 wyniki)
    • Mam pytanie, czy wegetarianizm w wieku dojrzewania może spowodować jakieś nieprawidłowości w rozwoju młodego organizmu?
    • ostatnio mialam z kolezanka taka tam dyskusje- ja nie jem miesa bo mi po prostu nie pasuje i juz. Nie staram sie nikogo nawrocic ani przekonac ze to jedyna sluszna idea, no ale bylam u niej w odwiedzinach i ona byla naprawde zszokowana ze mozna przezyc na bezmiesnej diecie. I potem dodala- no Ty to mozesz, ale moj facet ktory pracuje ciezko fizycznie to musi jesc mieso zeby miec sile... Nic na to nie powiedzialam- bo moim zdaniem tak nie jest naprawde, ze jesli ktos ciezko fizycznie pracuje ...
    • Jak w tutule. Pytanie do praktykow. Od jakiego wieku wegetarianizm nie jest szkodliwy dla dziecka/nastolatka. Na ile organizm jest dojrzaly ze mozna ograniczyc/wyeliminowac mieso?
    • Hej, dzisiaj okazało się że mam za niską hemoglobinę (ok.11) i w związku z tym nie zostałam dopuszczona do oddania krwi :((( Nie jem mięsa od 7 lat i ryb od roku. Oczywiście pani lekarce się nie przyznałam tylko pokornie kiwałam głową gdy zalecała mi więcej "wątróbki i czerwonego mięsa" :D . No ale co robić? Ostatnio czułam się trochę słabiej niż kiedyś. Ogólnie b.dobrze, ale miałam nieco mniej pokładów energii niż wcześniej... no i teraz już wiem, że chodzi o hemoglobinę. Czy lek ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się