Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      wyniki moczu

wyniki moczu

(6 wyników)
    • Ostatnio dokuczał mi dyskomfort w oddawaniu moczu szczypanie i ból podbrzusza po jego oddaniu zrobiłam badania i sie okazało ze wyniki sa kiepskie :( załamało mnie to totalnie bo nigdy nie miałam problemów ze zdrowiem. podaję wyniki barwa - żólta przejżystośc - metna odczyn - słabo -kwaśny 6.5 ph ciężąr właściwy-1.027 białko-44.3mg cukier - brak bilirubina -brak urobilinogen-w normie ciała ketonowe- nieobecne osad nabłonki płaskie -nieliczne w polu widzenia leukocyty - obecne...
    • proszę o interpertację wyników moczu: glu-neg. BIL-neg KET*-TRACE SG>=1.030 BLO neg. ph 5.5 PRO*30 mg/dL URO 0.2 E.U./dL NIT neg LEU neg bardzo dziękuję
    • Witam, o d ponad tygodnia bezskutecznie leczę się na grzybicę - pomyślałam, że może mam jeszcze do tego i infekcję pęcherza, dlatego chcę jutro zrobić wyniki moczu - czy leki doustne takie jak Flumycon, Virlix mogą wpłynąć na wyniki moczu?? Pozdrawiam.
    • Mam taki problem. Od jakiegos czasu czesto oddaje mocz ,bola mnie plecy , czesto podbrzusze jak przy okresie ..Bylam ostatnio z tym u ginekolog ktora zrobila mi usg jajnikow i dopochowe.Stwierdzila ze nie widzi zadnych zmian . Kazala zrobic badanie moczu. Napiszcie co tym sadzicie. Wczoraj odebralam wyniki. Barwa : zolta odczyn : kwasny ciezar wlasciwy : 1020 bialko,cukier,uroblinogen,bilurbina,,ciala ketonowe,inne krew -nieobecne Nablonki ;Niestety nie moge sie rozczytac wiem ze sa l...
    • Witam Bardzo prosze doradźcie mi co moze byc przyczyną bólu pęcherza w przypadku gdy wyniki moczu są w normie? W lipcu przechodziłam zapalenie pęcherza i robiąc wyniki miałam liczne bakterie, wtedy też brałam Furaginum oraz inny antybiotyk i przeszła mi ta dolegliwość. Teraz czuje się tak jakby to powracało tzn. czuje chwilami ból i częściej odwiedzam toaletę, więc zrobiłam badanie moczu a wyniki są dobre. Czy ból może być spowodowany stresem, czy może być to dolegliwość na tle ...
    • Witajcie! Jestem w 13 tc i odebrałam wczoarj wyniki moczu a dzisiaj je powtórzyłam. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy mam duże powody do zmartwienia? w piątek były wyniki takie: białko 83 mg leukocyty 60-70 erytrocyty 5-10 bakterie bardzo liczne a dzisiaj: ciałka ketonowe 15mg białko ślad urobilinogen 1.0 EU/dl azotyny- pozytywny erytrocyty 48/mikrolitr leukocyty 460/mikrolitr bakterie bardzo liczne Dzwoniłam do mojego gina i kazał mi iść do szpitala żeby zrobić posiew moczu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się