wypryski

(16 wyników)
  • witam poraz pierwszy zrobilo mi sie cos strasznego na plecach cale obsiane sa wypryskami zarowno ropnymi jak i taka kasza sa one jedynie umiejscowione na placach od szyji do posladkow...w ostatnim czasie nic nie bralam zadnych lekow ani innych dziwnych zmian nie wprowadzilam...juz nie pytam skad ale co z tym zrobic?nigdy nie mialam takich problemow czy ktos moze mi poradzic jak usunac to swinstwo z plecow w miare skuteczny i szybki sposob?
  • Witam, temrin do ginekolkoga dostalam dopiero za miesiac... nie wiem czy isc do niego czy moze raczej do endokrynologa. Po odstawieniu tabletek (diane35-4 lata) powróciły straszne wypryski na twarzy jak za bycia nastolatka! Mam 21 lat i brzydkie pryszcze na calej buzi, dekolcie i plecach. Czy jest cos co pomogłoby mi to wyleczyc? Najelpiej cos niehormonalnego albo mało hormonalnego. Proszę poradzcie! Czy moze czkeac az samo przejdzie, no ale od odstawienia minely juz 4 miesiace......
  • moze ktos poradzi cos na moj problem. mam na powiece 2 krostki, ktore wygladaja jak pryszcz, sa twarde i nie da sie hc wycisnac. mam to juz od 4 tygodni, jest wypukle wiec ciezko zakryc. wiem ze musze sie wybrac do lekarza,ale jak znam zycie to wysla to domu bo stwierdza ze powod wizyty byle jaki.
  • Hej, jakiś czas temu pojawiły mi się wypryski na plecach. Mam 24 lata do tej pory nigdy czegoś takiego nie miałam. W większości to czerwone zgrubienia które bolą przy naciskaniu. Część porozdrapywałam i pewnie będę miała blizny :( Trwa to już 2 tyg. myślałam, że przejdzie samo, ale nie! Polećcie mi kogoś, jakiegoś prywatnego dermatologa (i ile kosztuje), w sobotę wyjeżdżam i chciałabym już mieć na to jakąś maść/ lek. Pozdrawiam i b. proszę o pomoc!
  • Pol roku temu zeszlam z pigulki antykoncepcyjnej (Cilest). Od tego czasu mam okrutne problemy z wypryskami (praktycznie caly czas) i pojawily mi sie na twarzy dosc ciemne wlosy? . Bezskutecznie wyprobowalam przerozne preparaty przeciw tradzikowe. Pigulke przestalam zazywac ze wzgledu na b. silne bole glowy i migrene. bardzo prosze o porade Dziekuje.
  • Jaki może być powód ropniaczków na narządach rodnych kobiety?
  • od dłuższego czasu zasypiam na jednym boku z uniesioną ręką pod głową.boli mnie bark, a także pod pachą i całe ramię, tak jakbym miała naciągnięte ścięgna czy mięsnie tej okolicy.w tych miejscach pojawiły się minimalne zgrubienia, które bolą w dotyku.jednocześnie pojawiły sie tam dziwne wypryski, które są blisko siebie, nie podchodzą ropą i tworzą dwa skupiska:jedno na połączeniu pachy z barkiem, a drugie na ramieniu, bliżej łokcia.czy to tylko przypadek pryszczy w tych samych mie...
  • kilka dni temu na wzgórku łonowym pojawiły mi się wypryski - twarde płaskie, skupione w "grupach", żółto-różowe... to nie są żadne krostki ropne - bo w środku jest coś twardego, ale raczej nie są to kaszaki - w zasadzie nie są bolesne ale strasznie nieprzyjemne... bardzo prosze o jakąś wskazówkę, co to może być...
  • Od kilku już miesięcy mam jakieś wypryski na pośladkch, nie zwędzą, nie bolą, po prostu są. Czasem je wyciskam, a potem zostaje strupek. Wkurza mnie to! Macie taki problem?
  • Witajcie, Szukałam w wyszukiwarce, ale jakoś nie mogłam nic podobnego odszukać. Mam problem z wielkimi, bolącymi pryszczami przy lini włosów i we włosach bardzo blisko skroni. Najdziwniejsze jest to,że zazwyczaj pojawiają mi się przed miesiączką i zawsze w tych samych miejscach. Nie można ich wycisnąć,po "naciągnieciu" skóry widać ,że jest coś biało-żółtego pod skórą. Wycisnąć się ni hu-hu nie da. Jednak tym razem mam ich więcej niż zwykle no i nie mam okresu (powinien pojawić si...
  • Witam. Mam 25 lat, cierpię na zaburzenia funkcji jajników, mam endometriozę i 2 razy miałam usuwaną torbiel. Od 16 roku życcia walczę też bezskutecznie z wypryskami na twarzy i plecach, które maja postać dużych czerwonych ropnych guzków, zostawiających po sobie szpecące blizny oraz nadmiernych owłosieniem ciała. Podczas ostatniego pobytu w szpitalu ginekolog stwierdził, że tego typu zmiany skórne mogą świadczyć o zaburzeniach hormonalnych, tj. nadmiarze hormonów męskich. Zrobiłam sobie ...
  • Mam 26 lat więc trądzik odpada. Mam cerę ze skłonnością do zaskórników i małych krostek. Nie byłoby problemu gdybym nie miała "nawyku" ich rozdrapywania i wyciskania :-(( Teraz pozostawały mi przebarwienia i zaczerwienienia. Problem o tyle,że za miesiąc mam ślub i chciałabym doprowadzić cerę do porzadku...Jak najszybciej i skutecznie to zrobić? Noprócz nie drapania i nie wyciskania...Stosuję maseczkę z zieloną glinką, ale przed okresem i tak mi "wywala" ich z 5-6 nowych w strefi...
  • Dziewczyny!Mam problem skorny i chcialam sie dowiedziec czy moze ktoras z Was takze zauwazyla u siebie wypryski na ramionach? U mnie zmiany zaczely sie pod koniec ciazy i myslalam, ze po porodzie ustapia a tym czasem jest gorzej.Olaf skonczyl 3 mieiace a ja mam cale ramiona w "kaszce" i nic nie pomaga-ani masci, ani peelingi,nic. Ponoc moze to byc zwiazane z oczyszczaniem sie organizmu po ciazy,nie wiem jednak:( Czy ktoras z Was miala cos podobnego?Kiedy to ustrojstwo zniknie?Hmmm....
  • wypryski(12)

Witam, Niedawno, podczas podmywania sie, wyczulam na wargach jakies tajemnicze "kulki" (?). Obejrzalam je sobie w lusterku - wygladaja jak normalne (czasem wyskakujace na twarzy) pryszcze. o to jest i skad sie wzielo? Dodam jeszcze, ze nie biore zadnych lekow, a do mycia uzywam pynu do higieny intymnej (Oriflame). Nie wiem co z tym zrobic? To choroba, czy zwykly defekt urody? Bede wdzieczna za (p)odpowiedz.
  • hej.moja koleżanka leczyła u dermat silny trądzik,po wielu nie udanych kuracjach lekarka zapisała jej pigułki antykonc. po 2 latach ma śliczną gładką buzie a miała az takie bruzdy czerwone na twarzy.tak sie zastanawiam czy nie isc do ginek po tabletki bo ja równiez walcze z trądzikiem a mimo regularnych wizyt u dermat.kosmetyczki(na oczyszczaniu) i pielegnacji w domu antybakteryjnymi kosmet.nie przechodzi.po kazdej krostce zostaje siniak.robiłam test alergiczny,badałam tarczyce i teraz ...
  • przepisala mi ten plyn p. dermatolog... ma zluszczac skore - usunac nierownosci, male przebarwienia po wypryskach, zlikwidowac to co mam pod skora... czy ktoras z Was ma jakies doswiadczenia z tym specyfikiem?? prosze o opinie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się