wywiad

(3 wyniki)
  • "Ale biskupi się burzą, dziennikarze katoliccy też. Nie sądzi pan, że mają rację? Adam Darski "Nergal" : Mają swoją, a ja mam swoją. Ponoć żyjemy w demokracji i pluralizmie. Zgadza się czy coś mi się pomyliło? Zresztą nie ma o co kruszyć kopii. Wybaczam im, albowiem nie wiedzą, co czynią. Walczą w obronie religii, której fundamentowi, czyli prawu do wolnego wyboru, zaprzeczają. W sumie to jest nawet zabawne, bo, parafrazując słynne słowa z "Fausta", są częścią tej siły, która wiecznie do...
  • to ulubione słowa polityków, a co dopiero ludzi z wywiadów. Bo jak ogólnie wiadomo, panowie z wywiadów wyjdą i powiedzą , robimy to i to po to i po tamto. Ale to takie ekscytujące Abra Kadabra, że opinia publiczna koniecznie musi mieć na ten temat wyrobioną opinię. Co innego kwestie bezpośrednio życiowe namacalne praktyczne, opinia jest nieskazana bo tylko rozpacz.
  • tak bardzo mi Jej żal. dowiedziałam się, że zmarła nagle, dopiero 2 dni po Jej odejściu, bo komputer miałam nieczynny. polubiłam Ją już w pierwszym filmie z Nią - nie pomnę tytułu, ale grała tam chorą psychicznie dziewczynę /zresztą często grywała role zaburzonych - "Przerwana lekcja muzyki", "Nikomu ani słowa"/ i była tam wtedy pulchną, pucułowatą dziewczyną z czarnymi, kręconymi włosami - z wyglądu nic specjalnego, ale już wtedy podobało mi się jak gra tę postać. a potem ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się