Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      wywiad

wywiad

(5 wyników)
    • jak sądzicie czy jest możliwa sytuacja, że strajki są inspirowane przez obce wywiady? Przecież im większy bałagan strajkowy w służbie zdrowia, tym więcej lekarzy wyjedzie na Zachód. Dodatkowo strajk lekarzy osłabia pozycję negocjacyjn naszego rządu.
    • Ministerstwo Zdrowia opublikowalo "INFORMACJE DLA LEKARZY, ORGANóW ZAŁOŻYCIELSKICH I DYREKTORóW ZAKŁADóW OPIEKI ZDROWOTNEJ W SPRAWIE PODSTAWOWYCH ZASAD POSTĘPOWANIA W ZWIĄZKU Z PRZYPADKAMI GRYPY A/H1N1" (dostepna rowniez na stronach NFZ). www.pis.gov.pl/userfiles/file/Departament% 20Przeciwepidemiczny/Info%20dla%20lekarzy%20(skan).pdf Ostatnio spotykalem sie na forum z roznymi opiniami nt. postepowania przy podejrzeniu infekcji A/H1N1. Stad moze warto by i lekarze i pacjen...
    • Pytania(11)

Ktoś napisał, że pacjent powinien pytać swojego lekarza o wszystko: "zadać mu dowolną ilość pytań na nurtujące tematy związane z chorobą, przebiegiem operacji i rokowaniem". Oczywiście (jak każda baba :-P) uważam, że jestem bardzo mądra ;-) Jednakże stwierdzam (z żalem oczywiście), że jest to bardziej "mądrość schodowa", to znaczy, że pytania, które chciałabym zadać lekarzowi pojawiają się dopiero po wyjściu z gabinetu lekarskiego, właśnie na przysłowiowych "schodach". Dotyczy ...
    • Oto odpowiedz Prof.Drobnika ,lekarza i nauczyciela akademickiego o wysokiej kulturze osobistej na lekcewazace wypowiedzi Min.Zdrowia o lekarzach ,a anestezjologach w szczegolnosci: www.zgzza.dn.pl/zalaczniki/opinia.doc
    • O jedną stałą lekarską posadę w Wielkiej Brytanii stara się po 200-600 osób. Agencje rekrutacyjne roztaczają miraże wysokich zarobków. Zapominają dodać, że reklamowane 60 tys. funtów rocznie to górne pułapy zarobków brutto i polski specjalista raczej nie ma szans tyle zarobić Filip Mecner: Przyjechał Pan do Anglii cztery lata temu, jest Pan lekarzem, a pracuje... Damian: ...w firmie motoryzacyjnej. Przedtem pracowałem w restauracji, domu opieki, robiłem zakupy osobom niepełnospraw...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się