wzroku

(28 wyników)
  • wzrok(5)

hej muszę się poradzić mam teraz mnóstwo nauki, niestety nie mogę czytać :( zlewają mi sie przede wszystkim kolumny ( a czytam normy pisane w kolumnach), zlewają sie i jedna nachodzi na druga, musze wyostrzyć wzrok, rozluźnić i mogę czytać dalej, niestety nie za długo bo zaraz mam to samo czy okulista mnie wygoni z takimi "objawami" ? mi to dokucza, nigdy okularów na nosie nie miałam, nie wiem kiedy ze wzrokiem rzeczywiście jest coś nie tak, może po prostu zmęczona jestem i tyle... ...
  • przebyl ktos ? mam -3,75 w obu. nowsze soczewki bez zdejmowania na noc. w sumie jest mi z nimi wygodnie, nie mam zapalen ale zastanawaim sie na operacja. boje sie, ze kiedys przestane tolerowac soczewki a bez nich jestem slepa i chcialabym 'zrobic sobie jedno oko. tylko jedno bo oba to juz dla mnie zbyt duze ryzyko. jakie macie doswiadczenia w temacie korekcji ? moga byc cudze :P
  • Czy niejedzenie mięsa może mieć wpływ na jakość widzenia? Od 5 lat nie jem mięsa, ale moja dieta jest bogata. Badania morfologiczne wykazuja, że niczego mi nie brakuje. Od jakiegos czasu zauważyłam, że pogarsza mi sie wzrok i to następuje (jak dla mnie) zaskakująco szybko. Rok temu widziałam wszystko bardzo dobrze, a dziś noszę okulary. Czy niejedzenie mięsa może byc tego przyczyną?
  • Mam w sumiE sporą wade wzroku ( -6,5) i zaczynam sie zastanawiac na laserowa korektą. Niestety, mam spore watpliwosci, bo z tego co słysząłam, to i cena wysoka, i zabieg małoprzyjemny ( no i zawsze jakies ryzyko niepowodzenia jest...) Robiła któras z Was?
  • Czy wie może ktoś z Was ile kosztuje laserowa korekta wzroku i na ile to jest skuteczne?? pozdrawiam
  • Witam.Zamierzam poddac sie laserowj korekcji wzroku.Mam wade -2,25 i astygmatyzm.Napiszcie mi co wiecie na ten temat.Jedna lekarka zdecydowanie mi to odradza bo twierdzi ze jest to stosunkowo nowa metoda i jeszcze nieznane sa skutki uboczne.Twierdzi ze po kilku latach moga wystapic komplikacje.Prosze o porade jezeli ktoras z Was cos takiego sobie robila. Z gory serdecznie dziekuje.
  • Gdy rozpoczynałam brać pigułki moja gin pytała jak dużą mam wodę wzroku. wtedy miałam -1,5 i -1. Potem na rok przestałam brać pigułki. teraz wzrok pogorszył mi się do -2,75 i -3,75. Czy tą wadę można już uważać za dużą i jako przeciwskazanie do stosowania tej metody antykoncepcji? jaki wzrok ma z tym związek?
  • dziewczyny, mam prośbę, może któras z Was ma jakieś sprawdzone informacje dotyczące klinik w Polsce, które robia laserowe operacje oczu. Może ktos posiada inf. gdzie są robione, jak długo się czeka, ile "przyjemność" kosztuje i efekty. Sama chciałabym poprawić sobie wzrok, ale zupełnie nie wiem gdzie uderzyć.
  • Czesc Czy ktoras z Was,odkad zazywala pigulki antykoncepcyjne, ma mniej ostry wzrok? Ja zauwazylam cos takiego, choc nie mam 100 % pewnosci, ze to przez to A tak w ogole to jestem 2 miesiace po porodzie, zawsze bylam raczej krotkowidzem(z astygmatyzmem), w ciazy doszlo nawet do 4 i 4,5).Biore "Logest". Pozdrawiam Monika
  • Witam Chodzi mi o laserową krekcję wady wzroku Może jest tutaj ktoś ,kto poddał się takiemu zabiegowi? Ja noszę się z takim zamiarem już od dłuższego czasu ,ale jakoś nie mam na tyle odwagi ,żeby się zdecydować. Byłam już nawet na badaniach kwalifikacyjnych i przeczytałam setki informacji ,ale...no właśnie...poprostu się boję... Zauważyłam też jedną dziwną rzecz Skąd taka duża różnica w cenie zabiegów w Katowicach i innych klinikach? Np. metoda lasik w Katowicach kosztuje...
  • Noszę okulary. Jestem krótkowidzem, mam 3,25 i 3,75. Biorę również pigułki antykoncepcyjne. Ginekolog powiedziała mi jednak ostatnio (a wcześniej nie mogła? Biorę pigułki od 3 lat, a te konkretne od 5 miesięcy) że okulista musi stwierdzić czy mogę brać pigułki przy mojej wadzie. Od czego to zależy Spotkałyście się z tym? Dodam, że4 wszystkie badania robione u okulisty wychodzą mi dobrze.
  • Mam niezlego stracha. Stracilam ostrosc widzenia. Kompletnie nie mam ostrosci w lewym oku (slabszym) a przez to ogolnie slabo widze. Kiedy mam wiecej czasu i patrze ciagle w ten sam punkt - to zwrok po jakims czasie sie akomoduje i jest lepiej ale wsytarczy, ze odwroce glowe, spojrze w bok czy w dal - znowu nie mam ostrosci! Wczoraj mialam to samo z rana ale po jakiejs godzinie przeszlo a dzis nie widze zadnej poprawy od rana... A co najgorsze - prowadze samochod... Nosz...
  • www.essilor.pl/www/_flash/EssilorCVT.html na tej stronie (producent szkieł do okularów) jest test na wzrok, który można sobie przed kompem zrobić - jako przerwę od pracy ;) Ale wynikami bardzo nie należy się przejmować, bo czasem monitor może też nie być najlepszej klasy!
  • Mialyscie cos takiego? ktos bliski mial? Maz jak widzi jak sie babrze w tych soczewach (i pewnie jak wygladam w okularach, hihi), postanowil mi to zafundowac na 30te urodziny. Jak to wyglada - ryzyko, bol, efekty itd
  • Witam , wrociłam właśnie od okulisty i jestem już całkiem zrozpaczona.Od wielu lat systematycznie pogarsza mi się wzrok i nikt nie jest w stanie na to nic poradzić.Chce mi sie płakać ... ale zaczne od początku. Pierwsze okulary dostałam w piątej chyba klasie podstawówki.Na początku miałam je nosić tylko do szkoły, początkowo nawet się ucieszyłam, bo było to w końcu coś nowego no i rzeczywiści widziałam w niech lepiej.Niestety przy kolejnej wizycie okazało się, że wzrok się pogorsz...
  • polecacie? ja od lat nosze okulary i soczewki, ale powoli mam dosyc. mam astygmatyzm wiec soczewki troche kosztuja, poza tym zdaje sobie sprawe, ze kiedys moge przestac je tolerowac... bylam dzis u okulisty i ten namawial mnie bardzo na zabieg laserowy. mam przeszlo -4 diopryny wiec bez okularow lub soczewek ani rusz.... mamy, ktore poddaly sie temu zabiegowi, jestescie zadowolone? jak wygladal zabieg? ile kosztuje w Polsce wogole taki zabieg?
  • dziewczyny, czy miałyście robioną laserową korektę wzroku, czy zabieg był udany? Zastanawiam się nad tym i mam trochę stracha, to w końcu oczy. Pozdrawiam
  • Mam dużą wadę wzroku, zaczyna mi przeszkadzać ,że dzwigam na nosie ciężary :( Ostatnio zaczęłam rozmyślać nad założeniem soczewek kontaktowych - nigdy ich nie nosiłam lub nad laserową korekcją wzroku - nie wiem jednak czy to jest w stu procentach skuteczne. Czy są soczewki -5.0 i -4.5 ? Nie wiem jak zachowałoby się moje oko gdybym założyła na nie soczewkę? Poza tym musiałabym nosic soczewki bardzo długo, nawet do 14 godzin na dzień , bo 8 godzin w pracy przed komputerem i jeszcze...
  • czy wiecie może, czy istnieje możliwośc przeprowadzenia takiego zabiegu bezpłatnie?Albo cześciowo bezpłatnie?We Wrocku kosztuje 2400 za jedno oko-nie mam 5000 pln..To moje marzenie największe.Widzieć bez tych cholernych okularów.
  • Chcialabym sie dowiedziec czy ktoras z Was jest juz po takiej korekcji? Ja mam termin wyznaczony na kwiecien i strasznie sie boje.... Mam spora wade: krotkowzrocznosc ok -7 i na dodatek astygmatyzm. Zabieg bede miala wykonywany w Intermedice z Poznaniu. Mam nadzieje ze dzieki nim spelnia sie moje marzenia o pozbyciu sie okularow. Napiszcie o Waszych doswiadczeniach w tej sprawie. Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się